kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Mladi v službah pogosto egocentrični, neodgovorni in nezanesljivi

16. 1. 2023; 04.00
Avtor: V.M. / LP
ženska

ženska foto: dreamstime

Imate morda takšno osebo v vašem kolektivu ali bi omenjene lastnosti pripisali tudi starejšim zaposlenim? Zaupajte nam svoje izkušnje ...

V delovnih kolektivih se vse pogosteje pojavlja egocentrična mladina z občutkom večvrednosti, pomanjkanjem delovne odgovornosti in nemalokrat odsotnostjo empatije, zaradi česar so za doseganje lastnega ugodja pogosto pripravljeni nizati nemoralne in neetične korake.

S polnim razcvetom družbenih omrežij je pri mladini mogoče zaznavati tudi vse bolj izkrivljeno dojemanje realnega življenja. Če so bile mlade generacije poprej vajene za doseganje rezultatov pošteno stisniti zobe in se lotiti trdega dela, je danes v ospredju zlasti iskanje načinov, kako s čim manj truda osvojiti zastavljene cilje. Ali pa se vsaj obdržati na delovnem mestu in prejemati plačilo za delo, ki ga niti ne opravljajo. Brez vesti, kakopak.

In za kakšen karakter delovnih osebnosti pravzaprav gre? Pa poglejmo ...

Barbi


Oseba, ki se je na delovnem mestu znašla »po pomoti« in je prepričana, da ji ni treba opravljati nalog, ki pritičejo njenemu nazivu ali ki jih opravljajo njeni sodelavci. Velikokrat je to človek, ki je službo dobil zaradi poznanstev, tako da se v zvezi z njegovim nedelom niti nimate komu pritožiti. Lahko pa naredite to, da se vedno, kadar delate z njim, natančno pozanimate o svojih in njegovih nalogah (poskusite dobiti pisna navodila), da ne boste imeli vi težav, če njegovo delo ne bo opravljeno (in verjetnost, da ne bo, je velika).

Oči veljajo za ogledalo duše foto: Profimedia

Ken
Človek (spol tu ni pomemben, Ken je zgolj naključna izbira), ki je službo dobil zaradi svojega videza, tega pa se še predobro zaveda. Obstajata dva tipa Kenov: prvi poskuša karseda izkoristiti možnost, ki mu je bila dana, in dejansko dobro dela - ob tem pa zaradi svojega videza sem ter tja »odnese« napredovanje, ki bi si ga zaslužili vi (ne bodite zato zagrenjeni, življenje pač ni vedno pravično); drugemu pa je jasno, da bo iz istega razloga, kot so ga zaposlili, na delovnem mestu tudi ostal/a - tudi če ne počne nič. S takim človekom je smiselno ravnati podobno kot s tipom »Barbi«.

Tat
Tak sodelavec preži na vaše ideje, da bi jih predstavil kot svoje lastne. Poskrbite za to, da bo vedno, ko z njim diskutirate o idejah ali projektu, zraven še vsaj ena oseba, ki ji zaupate, kadar se z njim dogovarjate po e-pošti, pa sporočilo posredujte še tretji osebi.

Potenciran primer Barbi uslužbenke si lahko ogledate v spodnjem satiričnem videu oddaje V petek zvečer:

prejšnji članek
Denis Avdić sporočil težko pričakovano skrivnost
Svet slavnih
Denis Avdić sporočil težko pričakovano skrivnost
naslednji članek
Ste že slišali za parno kopel za intimne predele?
Zdravje
Ste že slišali za parno kopel za intimne predele?