Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Alkohol: vino res odpira srčno čakro, a spodnese osebno moč

12. 11. 2021; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
alkoholizem vino zdravica pf

Fotografija je simbolična. foto: Profimedia

Veliko slovenskih družin se bolj ali manj odkrito bojuje z alkoholom, najbolj razširjeno in dovoljeno substanco, ki ruši energije človeka in posledično tudi energije doma, družine.

Podobne negativne vplive ima sladkor, ki pa za razliko od alkohola vpliva samo na osebo, ki ga čezmerno uživa.
Zaradi alkohola se marsikdo znajde na težji osebni poti, na kateri se bori za osnovne potrebe življenja, na kateri sta sreča in veselje po navadi redka, v zelo majhni meri in kratkih obdobjih.
V Sloveniji je pitje alkohola že od nekdaj prisotno, to pove tudi Valvazorjev citat: »Kjer ni vina, ni veselja.« To jasno kaže na neposredno povezovanje in pogojevanje dobrega počutja, radosti, sreče in odprtosti z alkoholom. In ta tradicija je močno ukoreninjena v slovenski družbi, ki na ljudi, ki ga ne uživajo, gleda slabšalno in jih označuje za čudake.

KORISTNA KOLIČINA?
Med drugim sem študirala tudi agronomijo, smer sadjarstvo – vinogradništvo, kjer se je po navadi pilo vino v večjih količinah. Degustacija in poznavanje vin sta bila obvezna dela izobraževanja, kar je v redu, če bi ostalo v mejah programa izobraževanja. A ker je v človeka privzgojen sistem, da je to najbolj običajna, zaželena 'svoboda', način 'srečnega' preživljanja prostega časa in edina pot do veselja, redko kdo ostane pri uradno priporočljivi, tako imenovani koristni količini vina.

SPREJEMANJE
Zakaj je vino (in tudi druge alkoholne pijače) tako razširjeno in sprejeto?


Včasih so že otrokom ponudili vino ali žganje. Ko so ženske z majhnimi otroki delale na poljih, so jim pogosto namakale kruh v vino, da so potem ti trdno spali, one pa so lahko v miru opravile svoje delo. Dostopnost do alkohola pa se ves čas spodbuja na različne načine, na primer tudi tako, da je v gostilnah vino cenejše od soka. Ob praznovanjih in posebnih priložnostih je skorajda greh ne nazdraviti z alkoholno pijačo.« Tako si je v slovenski družbi alkohol pridobil veliko vlogo, podobno pa tudi drugod po svetu.

REŠEVANJE TEŽAVE
Težava, ki jo prinaša uživanje alkohola, ni preprosto rešljiva in za vzpostavitev zdravega odnosa do njega je potrebne kar nekaj vztrajnosti, da je rezultat trajen.
Pri oznaki 'zdrav odnos do alkohola' ne mislim samo na odnos alkoholika do tekočine, ki se ji ne more upreti, temveč tudi na odnos vseh ljudi, ki jim je alkoholizem uničil življenje. V vsaki družini alkoholika so namreč od alkoholizma poškodovani tudi družinski člani, ki se odzovejo na čezmerno pitje tudi pri drugih ljudeh, celo na čustvene znake, ki jih tak človek kaže, in so podobni znakom pri očetu ali mami ali drugem članu družine, ki je bil ali je alkoholik. Vsakdo, ki je bil kakor koli kdaj povezan z alkoholikom, nosi posledice tega.
Zato je treba na rešitev gledati celovito in enako intenzivno. Kot se zdravi alkoholik, se morajo v proces zdravljenja vključiti njegov partner in otroci, kar v veliki meri upoštevajo tudi uradne rešitve zdravljenja alkoholizma.
Z energijskega vidika večja količina popitega alkohola poruši, dobesedno raztrga energijsko naravno zaščito, ki jo ima človek. To se zgodi tudi, če se alkohol pije ob slabem duševnem ali telesnem počutju. Takrat ima namreč človek že sam po sebi oslabljen energijski sistem in alkohol ga še hitreje povsem razruši.
Zato se ljudje različno odzivajo na zaužiti alkohol in lahko ob enaki ali celo manjši količini naslednje jutro čutijo večje posledice tako imenovanega mačka.


ENERGIJSKI VZROKI IN POSLEDICE
Razlogi za tako veliko sprejetost alkohola so v tem, da sprošča in daje občutek povezanosti, kar v zdravih družinah dajeta čista ljubezen in občutek sprejetosti. »V družini, v kateri je alkohol močno prisoten, se izkaže, da je tako prav zaradi pomanjkanja ljubezni oziroma 'naučenosti', da je alkohol kot ljubezen. Količina popitega alkohola je enaka količini skrite, zatrte ljubezni, ki je družinski člani že v preteklosti niso zmogli jasno izraziti iz drugih razlogov.«
Alkohol namreč močno odpira srčno čakro – energijsko središče za ljubezen, vendar na način, da spodnese in zatre osebno moč, ki je že zamajana, in vse druge lastnosti osebnosti. Zato alkohol v prvi fazi človeka res sprosti, da lahko drugim pokaže svoja čustva in se srčno odpre. Na drugi stopnji pa alkohol naredi osebnost še šibkejšo, nemočno, ranjeno, ji daje občutek žrtve, spodbuja fatalistično sprejemanje življenja: 'Ah, takšna je pač naša usoda!' Alkohol tako prek rušenja zaščite in strukture energijskih središč na neki način spodbuja spontanost in sočutje, ruši pa vztrajnost, samospoštovanje, lastno vrednost in popolnoma zamaje samopodobo. Zmanjša učinek postavljanja in doseganja ciljev. Razmajana je iskrenost, intuicijo napadejo škodljivi energijski sistemi in/ali energijski paraziti (elementarji in entitete). Povečajo se strahovi pred zavrnitvijo, kritiko, pred spremembami, staranjem, pozabljivostjo. Okrepijo se fobije, strahovi o lažeh, dvomih, neodločnosti, malodušju in občutkih krivde, zamaje se občutek za poštenost.

ENERGIJSKA POMOČ
Zaradi tega za zdravljenje alkoholizma niso dovolj le besede in razumevanje, temveč je treba poseči po določenih energijskih rešitvah, ki lahko prinesejo dolgoročno sprostitev in novo življenje. Čezmerno pitje alkohola pri človeku poruši samovrednotenje ter samozavest, in če misli, da je ničvreden, da si ne zasluži, da ga ima kdo rad, da ga spoštuje, brez energijske pomoči težko na novo zaživi. Alkohol spodbuja negativne misli, da ga drugi samo izkoriščajo, da je vedno za vse kriv in da si vedno izbere napačnega partnerja. Alkohol krepi vse, česar pri sebi ne more sprejeti, vse, kar je potlačeno, ker ga je strah pokazati svoj pravi jaz. Spremembe, ki jih povzroči alkohol, vplivajo na izoblikovanje osebnosti, človeka odtuji od domačih, ki ga več ne prepoznajo. Postane lahko odrezav, tih, vase zaprt – introvertiran, lahko pa ga čustva zanesejo v nihanja v ekstrovertirana obdobja, druženja z vsemi in potem zapiranja vase.

NASVETI ZA TRAJNO SAMOPOMOČ
Ker alkoholizem pripelje v dom slabe energije, je treba očiščenje in pomoč izvajati na energijah prostorov in energijah ljudi.



1. Energijsko očiščenje hiše
Vse je odvisno od energijskega stanja prostorov, v katerih bivate, delate oziroma preživljate svoj čas. Energijsko porušen prostor jemlje energijo vam in vašim najbližjim ter vas lahko izčrpa. Če živite v domu, v katerem je bil kdo predan alkoholu, je velika verjetnost, da bodo energije vodile v to smer tudi vas. Zato je smiselno očiščenje energij doma tudi v primeru preselitve, ker vas lahko alkoholni elementarji (energijski mrčes, ki spodbuja željo po alkoholu) vodijo v počasno, toda vztrajno čezmerno uživanje alkohola.
Zato je v prostore, kjer živimo ali delamo, dobro vnesti energijo ljubezni, varnosti in sreče, torej energijo pozitivnih čustev. Energijsko čiščenje pomeni vnesti v prostor novo energijo, ki nas bo podpirala. To lahko naredimo:
● s pomočjo glasbe – različne vrste bolj glasne glasbe, ki bo v prostorih očistila različne vibracije, ali igranje na zvočne posode. Še največje učinke ima glasba brez besedila;
● s pomočjo vonjav – lahko so to dišeče naravne palčke, naravna energijska pršila za dom, posušen žajbelj, čiščenje s kisom in vodo, tudi goba, s katero malo pred veliko nočjo čistijo prostore;
● s pomočjo energijskih izdelkov, ki vzdržujejo dobro stanje energij v prostorih ali so kot orodje za očiščenje energij.

2. Razstrupitev telesa in okrepitev ter zaščita energij


Sočasno ko poskrbimo, da je dom kot življenjski prostor čist ter s tem primeren za globlje in dobro življenje, je treba poskrbeti tudi za energije posameznika in razstrupljanje telesa. Pri tem je smiselno uživati čim več tekočine, vode in zeliščnih čajev, uporabimo lahko preizkušene metode različnih terapij za razstrupljanje, raznovrstnih masaž in akupunkturnih terapij, ki pomagajo telesu sprostiti strupe in začeti proces globljega samozdravljenja. Določene energijske tehnike pa pomagajo pri vzpostavitvi celjenja energijskih struktur in naravne zaščite telesa. Pri odvajanju od alkohola se te terapije lahko izvajajo tudi na daljavo, učinek pa ima že prvih nekaj terapij. Energijski terapevt namreč s svojim znanjem lahko celi energijske napake, ki jih je naredil alkohol, in s tem zmanjša pritiske elementarjev.
Alkoholiki lahko ob odvajanju od substance energijski mrčes vidijo kot napade belih miši, pajkov, tudi kač …, zato so energijske terapije na daljavo zaželene, da se ta stanja ublažijo in se začne obnova naravne energijske zaščite, ki jo ima vsak človek že sam po sebi.

prejšnji članek
Žigan Krajnčan še pred polfinalom Talentov predstavlja nekaj novega
Svet slavnih
Žigan Krajnčan še pred polfinalom Talentov predstavlja nekaj novega
naslednji članek
To jesen vas bodo navdušili ti gležnjarji!
Moda&Lepota
To jesen vas bodo navdušili ti gležnjarji!