900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Psihološki test: Odkrijte svojo pravo naravo

18. 11. 2021; 04.00
Avtor: S.N.Č.
ženska objem

ženska objem foto: Dreamstime

Vprašanja, ki vam jih zastavljamo, niso tako nedolžna, kot se morda zdijo – odgovori nanje namreč povedo prav vse o vas. Pazljivo odgovorite nanje, si odgovore zapišite na list in preverite, kaj povedo o vaši osebnosti.

Vprašanja:

1. Predstavljajte si, da je na tleh  zaprta škatla. Kaj je v njej?

2. Če bi izbirali kraj, kjer bi morali preživeti preostanek svojega  življenja, katerega bi izbrali?

3. Predstavljajte si, da ves dan tavate po puščavi in končno v daljavi opazite naselje. Kmalu nato opazite tudi oazo, ki je nekoliko bližje. Kam bi se odpravili?

4. Kaj bi naredili, če bi nenadoma  vse izgubili?

5. Zamislite si, da je jutri nedelja.  Kako bi jo preživeli?

6. Koga bi prosili za pomoč, če bi  se znašli v težavah?

7. V katerem obdobju življenja  bi, če bi lahko izbirali, ostali za vedno?

Analiza odgovorov:

1. Vaš odgovor razkriva vaš pogled   na nepredvidljive situacije. Če ste  si predstavljali nekaj, kar za vas   nima vrednosti, potem verjamete,   da sreča in lepe stvari niso povezane z usodo. Če ste si zamislili  blago ali nekaj vrednega, potem   pričakujete, da boste nekega dne obogateli. Če predvidevate, da je   škatla prazna, ne verjamete v srečo   in ste zelo praktična oseba.

2. Če ste izbrali mesto, v katerem  živite, ste zadovoljni in hvaležni za   življenje, ki ga živite. Če ste izbrali   neki oddaljeni kraj, niste sanjač in   ste navdušeni nad romantiko. Če   se ne morete odločiti, potem se   težko navežete na ljudi in kraje,   po naravi ste nomad.

3. Odgovor opisuje vaše delovne  navade. Če ste izbrali oazo, radi  prispete v službo prvi ter med zadnjimi odhajate domov. Sovražite pravila in predpise. Včasih ste   preveč impulzivni. Radi delate   več stvari hkrati in včasih z delom   zavlačujete. Če ste se odpravili naravnost v naselje, potem ste vi tisti,   ki prevzema odgovornost. Pazljivo   načrtujete svoj dan in veste, kako  lahko dobro izkoristite čas. Držite  se določenih rokov in raje končujete kot začenjate projekte.

4. Tisti, ki so se odločili začeti  znova, so ljudje, ki so pripravljeni   prevzeti odgovornost za svoja ravnanja ter sprememb v življenju ne   sprejemajo s prekrižanimi rokami.   Preostali, ki bi se predali ali tarnali, pa morajo bolj delati na sebi,  na potrpežljivosti, sprejemanju in   svoji duševnosti.

5. Odgovor opisuje vaš način zapravljanja denarja. Če ste odgovorili, da ste prosti in boste delali   marsikaj, to pomeni, da denar zapravljate tako, kot vam v nekem  trenutku pade na pamet, brez  nadzora. Če ste se odločili ostati   doma, to pomeni, da po navadi pri   nakupih zapravite vse, kar imate.   Če ste se odločili za športne aktivnosti, varčujete za hude čase.   Če ste izbrali sprehod, ste človek,   ki pazljivo in premišljeno varčuje.   Nedelja, posvečena duhovnosti, pa  kaže na to, da imate radi tradicijo,  moralo in trajno vrednost.

6. Tisti, ki bodo stvari poskušali popraviti sami, imajo močan značaj in   so prepričani o sebi. Če bi se obrnili na prijatelja in družino, niste prepričani o sebi in niste pripravljeni   sprejeti odgovornosti v zapletenih   razmerah. Tisti, ki bi poiskali nasvet pri odvetniku ali drugih profesionalcih, pa so realisti.

7. Leta, ki ste jih izbrali, predstavljajo obdobje, v katerem ste bili   najsrečnejši. Tisti, ki se želijo vrniti   v otroštvo, ne želijo prevzemati odgovornosti. Če ste izbrali sedanjost,  ste zreli in uspešni.

prejšnji članek
Otroci združili moči z znanim slovenskim reperjem Nipkejem
Svet slavnih
Otroci združili moči z znanim slovenskim reperjem Nipkejem
naslednji članek
Potrebujete pomoč Delovne akcije?
Svet slavnih
Potrebujete pomoč Delovne akcije?
#nasazenazenska
nasazenazenska