Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Sonce in Merkur v strelcu krepita ognjevitost

22. 11. 2021; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
horoskop strelec

foto: Pixabay

Številne skrbi se bodo v tem tedni naenkrat odmaknile.

Prednovoletno občutje se začenja, saj Sonce vstopi v znamenje strelca, kar okrepi ognjevitost, željo po potovanjih, nakupih in veselem druženju. Ker mu v strelca sledi tudi Merkur, se kar naenkrat odmaknejo številne skrbi in misli o stvareh, ki jih je treba urediti. Ozračje postane lahkotno, prijateljsko in odprti ste za ideje in povabila iz okolja. Merkur v strelcu dobro dane, saj prinaša lahkotno vzdušje.

Pregovor: »Česar je polno srce, rado iz ust gre.«

Strelec foto: Pixabay

Oven 21. 3.–20. 4.


Počutje: ***
Pritiski iz okolja se bodo poznali na vašem počutju, morda boste imeli glavobole. Ker ne boste pili dovolj tekočine v dopoldanskem času, se situacija ne bo mogla popraviti, zato boste nezadovoljni in nesrečni.
Ljubezen/odnosi: ***
Samozavest se bo nekam umaknila in povsod bo nekaj narobe. Postali boste tarča nezadovoljnih ljudi. Morda boste k temu pripomogli tudi vi, saj boste prav iskali, kje je kaj narobe, kot da vas čut prav vodi v tej smeri. Obremenjeni boste in morda se vam bo to poznalo pri zdravju in dobrem počutju.
Posel/denar: ***
Ne najbolj prijeten teden za vas. Preložite pomembne sestanke ali srečanja, na katerih je veliko odvisno od vašega dobrega počutja.
Ne začenjajte z ničimer velikim ali pomembnim v službi ali doma, saj se bodo karmične energije zapletle in boste imeli težave v daljšem časovnem obdobju.
Nasvet tedna:
Sprostite se in počakajte na boljše čase, vmes pa poskrbite, da si ne nakopljete večjih težav. Držite se rutine, poskrbite za svoje telo in dober spanec. Konec tedna se bodo stvari umirile in veseli boste, če se nič ne bo dogajalo.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ****
Strastni boste v odnosu do življenja in iskali boste pot do uresničitve nečesa večjega za vas.
Premagali boste svoje strahove ali ovire iz okolja in se vsega lotili na zelo tradicionalen način, a bo izpadlo zelo novodobno in uspešno.
Ljubezen/odnosi: ***
V vas je precej čustvenih konfliktov iz preteklosti, ki prihajajo na plan in vam meglijo zdajšnje odnose. Morda boste imeli glavobol zaradi pretiranega obremenjevanja z ljudmi, zato si vzemite čas zase in počivajte. Razmislite o preteklost in morda bodo na plan prišli spomini, ki ovirajo sproščeno ljubezen v vašem življenju.
Posel/denar: ****
Morda se boste odločali za preselitev v tujino ali vsaj za možnost, da boste tam preživeli daljše obdobje. Morda celo, da vam bo to hitro uspelo, saj vas bo sreča spremljala na tem področju.
Nasvet tedna:
Bodite v celoti pozorni nase in na spremembe, ki se dogajajo najprej v vas, potem pa vam jih sproži življenje tudi navzven. Tako boste pravočasno opustili pretirane navezave ne preteklost, predvsem na odnose, in se sprostili v tem, kakšno življenje si res želite.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ***
Iskali boste možnosti ureditve na vseh področjih, saj ste že utrujeni od vsega, kar se vam dogaja. Želeli bi imeti malo miru, pa ga nikjer ne najdete, saj ste preveč prepleteni z odnosi, da bi se res lahko sprostili in dobro naspali.
Ljubezen/odnosi: **
Odnosi bodo v ospredju, saj se ne boste mogli izogniti preteklosti. Treba bo urediti stare, nerešene stvari. Morda se boste znašli sredi prepirov, kjer boste čutili, da to ni za vas. Zato boste iskali možnosti pogovora, a se bodo stvari vedno izpeljale drugače, tako da boste ostali neizpolnjeni.
Posel/denar: ***
Jezni boste na vse sodelavce, kar pa vas bo pripravilo do tega, da boste končno pustili okolico in bližnje pri miru ter se posvetili svojim novim korakom, ki vam bodo omogočili vsak malo svobode in veselja zase.
Nasvet tedna:
Ne pretiravajte v upiranju, saj se boste upirali tudi v stvareh, ki so vam koristne in jih potrebujete. Bodite pozorni, da se kakšen besedni izbruh ne zgodi kje v javnosti, saj ste lahko deležni agresije okolice.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ***
Živčni boste, če boste morali med ljudi, in najraje boste ostajali doma, kjer se boste hitro dobro počutili. A če nimate te možnosti, potem se bo napetost krepila in morda boste zaradi tega slabo spali, kar bo še poslabšalo počutje. Popazite na imunski sistem.
Ljubezen/odnosi: ****
Odlično se boste počutili doma in vsem ugodili v njihovih željah, kar vas bo izpolnilo. Veselili se boste druženja in sproščenosti, a zaradi tega kar malo pozabili na svoje obljube.
Posel/denar: ***
Ne pozabljajte na svoje obljube, sicer vam bo to odvzelo dobre možnosti za razvoj in kariero, s tem pa tudi pravi preboj in dolgoročni uspeh. Ker si želite varnost tudi pri poslu, imejte odprta vsa čutila, da ne boste zamudili res dobrih priložnosti.
Nasvet tedna:
Za mirnejše življenje je smiselno obrniti igro življenja. Ne rešujete sprotnih težav, temveč pravočasno poskrbite, da do teh sploh ne pride. Za vikend si boste obljubili, da ne boste več tako nespametni, a bo že v nedeljo zvečer spet pestro in boste kaj hitro pozabili na dogovore.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje:**
Ves čas boste preverjali svojo zaželenost, in če se ne boste dobro počutili, se boste hitro umaknili. Nikogar ne boste želeli motiti, kar pa bo precej moteče za vse, ki se bodo želeli družiti z vami, vi pa se boste ves čas odmikali.
Ljubezen/odnosi: **
Odnosi vas bodo prevzeli in občutljivi boste povsod, kjer bo povezava z ljubeznijo. Samski boste morda osvojili staro simpatijo, saj bo skozi pogovore prišla skrita ljubezen na plan. Tudi za vezane velja, da boste v precepu in boste razmišljali o spremembi partnerskega odnosa, saj boste morda čustveno izčrpani zaradi enostranskih zahtev svojega partnerja in boste imeli občutek, da vas sploh ne vidi več.
Posel/denar: ***
Pokažite zanimanje za stvari, ki si jih želite, sicer boste ostali brez nečesa, kar si v resnici zelo želite. Nič ni narobe, če se javite za dela, ki so vam res všeč in greste zato radi v službo.
Nasvet tedna:
Za vikend boste boljše volje, tako da vas bodo domači malo začudeno gledali, kaj se dogaja z vami. Ohranite svojo dobro voljo, ki bo plod dobrih idej in pogovorov, ki vas bodo navdušili.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje:***
Počutili se boste žive in instinkt vam bo dobro delal, mogoče celo malo preveč. Pretiravali boste z notranjimi reakcijami, ki pa jih seveda ne boste pravočasno pokazali okolici, zato boste morda zaradi tega zamudili lepe priložnosti za spremembe.
Ljubezen/odnosi: ***
Iskali boste prave rešitve, a vas bodo odnosi zmedli. Ne boste več vedeli, kdo koga spodbuja in kam. Obremenjeni boste z željami drugih in se jezili nanje, a svojih ne boste znali ali želeli predstaviti. Izpustite vse in se osredotočite na tiste odnose, ki vas veselijo in v vas prižigajo iskrice strasti.
Posel/denar: ***
Sprejeli ste nove izzive v poslu, kar vam bo prineslo veliko preobrazbo tudi pri sodelovanju, tako da vam bo padel kamen s srca. Zato boste že bolj pogumni v službi, a pazite, da ne boste pretiravali s kritikami, saj ne bodo še razumeli, da želite dobro.
Nasvet tedna:
Ohranite sproščenost in odprtost do vsega dogajanja, da vam življenje samo pokaže, katera smer je najboljša za vas. Merkur namreč pride v znamenje strelca, kar vam bo dalo dober zagon za vse stvari, in strast se bo okrepila.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje:****
Trmasti boste v razmišljanju, saj boste iskali možnosti sprememb svojega življenja. Jasno vam je, da morate sami spremeniti svoj glavni kompas, zato se boste vsega lotevali bolj strateško, počasi, korak za korakom, vsaj tako bo videti navzven. A v sebi boste imeli pravo inventuro in misli vam bodo prehitevale vse možne praktične vaje.
Ljubezen/odnosi: ***
Prava spoznanja bodo spremenila vaš odnos do sebe in vsi odnosi se bodo posledično sprostili. V petek in soboto se ne izmikajte iskricam strasti, ki se bodo netile ob naključnem srečanju. Sprostite se in sodelujte.
Posel/denar: ***
Z veseljem se boste lotili načrtovanja in dokončevanja nekaterih stvari, ki ste jih že dolgo prelagali. Razmislili boste, kako se organizirati bolje.
Nasvet tedna:
Zavedajte se, da so žalost in čustva nezadovoljstva, ki prihajajo na plan, plod preteklosti. Nima smisla, da jih razlagate naprej. Tudi sicer vas ne bo nihče razumel, saj ne bo pravega razloga za to. Zato ne bo druge možnosti, kot da jih dokončno doživite in opustite.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje:***
Nemirni boste in zaradi tega boste morda slabo spali, kar se vam bo poznalo predvsem pri odnosih, saj ne boste imeli nobenega potrpljenja.
Ljubezen/odnosi: ***
Podpora za stabilno ljubezen bo velika, a vi boste nihali, saj vam bo intuicija govorila drugače kot srce. Priznajte si, da se zares bojite bližine in da se skozi ljubezen sprožijo vaši večji strahovi prizadetosti in ranljivosti, ki ste jo doživeli v preteklosti.
Posel/denar:*****
Imeli boste možnost nadaljevati svoje nove projekte in pri tem boste zelo uspešni tudi v daljšem časovnem obdobju. Morda vam bodo ženske pomagale pri preboju v tujino, možnosti bo namreč veliko, če se boste le sprostili in sodelovali. V službi poskušajte biti bolj telesno dejavni in manj čustveno reagirajte, saj se odzivate na čisto vse, tudi na vse tiste možnosti, ki še nikakor niso zrele za uresničitev, vi pa vidite možnosti, da so.
Nasvet tedna:
Instinkt vam bo delal preveč, zato je smiselno, da več telovadite in si vzamete dan ali dva za počitek in rehabilitacijo, preden se lotite večjih projektov, ki jih imate v mislih.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje:*****
Pomirili ste se v sebi in zdaj bo vse drugače. Sproščeni boste in iskali možnosti, da potrebno rutino naredite čim bolj enostavno in hitro.
Ljubezen/odnosi: ***
Ljudje vam bodo naklonjeni in z lahkoto boste navezali stike za nazaj in za tiste, ki so vam pomembni. Imeli boste možnost se o vsem pogovoriti in tudi pridobiti moč, saj vam bodo vsi odnosi že znani, Predvsem boste vi bolj mirni glede sebe in ljubezni.
Posel/denar: ****
Poslovno boste zadovoljni, saj se bodo odpirale številne dobre smeri in tudi veliko jih bo pohvalilo vaš način delovanja. Tudi vi boste zadovoljni z obstoječim stanjem ter možnostmi za naprej. Radi boste načrtovali prihodnost, saj se imate česa veseliti.
Nasvet tedna:
Začnite globlje dihati in si pisati načrte s čisto konkretnimi koraki. Življenje vam bo veliko ponudilo, če boste vedeli, kako vse to izpeljati. Usoda vas bo podpirala pri novih stvareh in novostih v vseh pogledih, tako da je na vas, kako se boste vsega lotili.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje:****
Veselili se boste stabilnega in mirnega tedna, ki pa se lahko razvije čisto drugače, če boste reagirali na priložnosti, ki vam jih bo nudilo življenje. Čutili boste intenzivnost idej, saj si tudi vaša duša že želi konkretnih sprememb. Morda ne boste prav dobro spali, a vas to ne bo motilo.
Ljubezen: *****
Dobili boste mamljivo ponudbo za potovanje ali daljši izlet. Če se boste odzvali, vam lahko ljubezen vse postavi na glavo. Strast vas bo prevzela in srečni boste kot že dolgo ne.
Posel:**
Zaskrbljen boste, kako boste vso potrebno delo izpeljali ob vseh spremembah, ki se vam dogajajo. Ohranite mirno kri, saj se bo veliko stvari samo po sebi zaključilo tako, da bo dobro za vas.
Nasvet tedna:
Usoda vas bo podpirala pri novih stvareh in novostih v vseh pogledih, tako da je na vas, kako se boste lotili stvari. To vas bo osvobodilo in vam dalo novih idej za prihodnost. Sprostili boste domišljijo in se predali dobrim čustvom ter si dovolili ljubeče in dobre spremembe za življenje.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ***
V sebi boste čutili željo po izolaciji in sprostitvi v meditaciji ali daljšem spanju, saj boste hrepeneli po toplini, miru in harmoniji. Po drugi strani vas bo čut vodil v neumorno akcijo tako glede službe kot glede zdravja vas in vaših bližnjih.
Ljubezen/odnosi: ***
Nestrpni boste do vsakogar, ki bi vas ustavljal ali vam nasprotoval že v besedah. Vso energijo boste usmerjali v posel, zato boste do domačih zahtevni. Čustva vas bodo obremenila v petek zvečer, ko se boste vprašali, za koga se tako trudite. Za vikend boste prišli do pozornosti in samozavest vam bo zrasla.
Posel/denar: ****
Iskrice strasti vas bodo vodile skozi službene naloge, a boste to čutili kot samo po sebi umevno. Pozneje, ko bodo izginile, se boste spraševali, kako je že bilo prej in kako spet sprožiti to energijo.
Nasvet tedna:
Uživajte vsak dan posebej, naj se vam nikamor ne mudi. Kreativnost je tista, ki ji sledite, in pri tem ne morete pretiravati niti se izčrpati. Če dnevno sledite temu ritmu, boste bolj harmonično doživeli vsa področja življenja.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: **
Zdelo se vam bo, da se nikakor ne morete izviti iz starih energij in na novo zaživeti, tako kot ste ves čas načrtovali. Nič vas pri tem ne bo oviralo, a vaše počutje ne bo najboljše, zato se boste predajali melanholiji.
Ljubezen/odnosi: ****
Odprti boste za javnost in prijatelje, ki vam bodo pomagali pri določenih opravilih v službi ali pri vašem zdravstvenem stanju. Zato jim boste hvaležni, a imeli boste tudi občutek krivde, ker veste, da bi tudi vi lahko kaj naredili.
Posel/denar: ***
V drugi polovici tedna boste pozabili na slabo počutje, saj boste dobili dobre ideje, ki vam bodo dale zagon. Celo izrazili jih boste naprej in pri tem jasno pokazali, kaj si želite. To boste pri sebi ocenili kot zalo pozitiven napredek, kar tudi je.
Nasvet tedna:
Dovolite si, da sledite instinktu, in upoštevajte svoj notranji glas, ki bo prinesel veliko več dobrega, kot pričakujete. Imeli boste občutek izgorelosti, a v resnici potrebujete nove izzive in morda tudi novo garderobo. Uredite se, tudi če ste cel dan doma, in počutje se vam bo hitro izboljšalo.

prejšnji članek
Glavoboli, slabost in pešanje vida lahko kažejo na možganski tumor
Zdravje
Glavoboli, slabost in pešanje vida lahko kažejo na možganski tumor
naslednji članek
Lea Sirk tretjič postala mamica!
Svet slavnih
Lea Sirk tretjič postala mamica!
#nasazenazenska
nasazenazenska