favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Kako vaš nebesni znak vpliva na odnos do čiščenja

9. 4. 2022; 07.00
Avtor: Neja Kralj
čiščenje uvodna

Astrologija razkriva, kako horoskopsko znamenje vpliva na naš odnos do čiščenja. foto: Pixabay

S pomladjo niso povezani le prebujanje narave, težko pričakovani topli sončni žarki in pregovorna pomladna utrujenost, temveč tudi pomladno čiščenje, ki je zagotovo na delovnem seznamu vsake družine.

A načini, kako se kdo loti pomivanja in pospravljanja svojega doma, so zelo različni. Astrologi so se podali tudi na to področje in proučili, kako nebesni znak, v katerem ste rojeni, vpliva na vaš odnos do čiščenja in tudi njegov potek.
Device, na primer, se čiščenja na moč veselijo, škorpijonom pomeni poseben ritual, kozorogi ga razumejo kot del tradicije, nekatera znamenja vidijo v njem priložnost za druženje, druga pa za nakupe drobnarij.
Pa pojdimo od enega do drugega nebesnega znamenja …

OVEN
POMLADNA PUSTOLOVŠČINA
Spomladi se počutite najbolje in tudi čiščenja se lotite polni elana in volje. Pozitivna energija vas obdari z najhitrejšimi obrati in v resnici je vaš dom v skoraj nemogoče kratkem času pospravljen in čist. Pogled na rezultat vas spravi v dobro voljo, na neugodnega človeka pa bi naletel tisti, ki bi vas med procesom čiščenja motil – kaj šele, če bi vam dajal nasvete, kako delati. Če si ob čiščenju vrtite poskočno glasbo, ki vas dodatno stimulira, lahko postanete v čiščenju prvak.
Dobronameren nasvet: vnaprej si naredite vsaj okvirni načrt čiščenja in obvezno vključite tudi sproščene odmore.

BIK
SISTEMATIČNI NAPAD
Obožujete udobnost in hlepite po tem, da bi bili obkroženi z lepimi stvarmi. Ker si želite svoje gnezdece narediti še udobnejše in lepše, se spomladanskega čiščenja lotevate sistematsko in ga temu primerno načrtujete več dni skupaj. Celo lepega aprilskega vikenda vam ni škoda porabiti zanj. Dokler ne nakupite vseh potrebnih pripomočkov, detergentov in razkužil, pa ne boste obrisali niti prahu s police. Ko je vse očiščeno in pospravljeno, z največjim veseljem dodate nove okraske – blazine, lončnice in podobno.
Dobronameren nasvet: čeprav najraje čistite popolnoma sami, si včasih le omislite družbo oziroma svetovalca, ki vam bo znal pokazati, katere stvari so svoje že odslužile, a jih sami kar ne morete zavreči.

DVOJČKA
VSE NAENKRAT


Poosebljate vse, kar ste na svet prinesli s svojim nebesnim znamenjem: neobičajno mešanico vsega mogočega in voljo do početja vsega mogočega, kar pogosto povzroči veliko površnosti. Slednja vlada tudi v vašem domu, a ni vidna na prvi pogled. Imate vse pospravljeno, a ko se odpro vrata katere od omar, se potlačene stvari v njej včasih tudi skotalijo ven. V svojem stilu, tako da opravljate več stvari hkrati, se lotite tudi spomladanskega čiščenja: malo tukaj, malo tam, kuhinjo in kopalnico ste spodobni čistiti skorajda hkrati.
Dobronameren nasvet: če si boste temeljito uredili delovne površine, kot so pisalna miza ter predali in kuhinjske omarice, bodo tudi vsakdanja opravila potekala lahkotnejše.

RAK
OKLEPANJE ŠARE
Vaše srce prebiva v vašem domu, zato se prav na vsako stvar v njem neizmerno navežete, ob pogledu na naštete drobnarije, ki vas obkrožajo, obujate spomine, kje ste predmet dobili, kdo vam ga je podaril … In dokler nič ne bo šlo iz vašega doma, temveč se bo vanj le prinašalo, boste čistočo težko vzdrževali. V vaši navadi je, da se pri spomladanskem čiščenju najprej lotite kuhinje – in ta se potem res blešči od čistoče in urejenosti, potem pa vam gre iz prostora v prostor delo počasneje od rok.
Dobronameren nasvet: v prizadevanjih, da bo v vašem domu vsepovsod polno toplih in udobnih kotičkov, pomislite, da je za lažje dihanje potrebno tudi malce praznine.

LEV
POVABILO PRIJATELJEM
Z lahkoto odnašate iz svojega doma stvari, za katere se vam zdi, da so odslužile svoj namen, a s še večjim veseljem v svoj dom prinašate novosti. Stanovanje oziroma hiša namreč za vas ni samo dom, temveč tudi idealen teren za razkazovanje socialnega statusa. Če spadate v razred bogatejših, je vaš dom vsekakor razkošen. In kar zadeva pomladno čiščenje, je to prav tako priložnost, da ponosno pokažete, kaj vse lepega imate. Radi povabite svoje prijatelje in po delovnem dnevu naredite zabavo.
Dobronameren nasvet: ker umazana opravila, kot je čiščenje, sovražite, pomislite, da morda tudi vaši prijatelji ne marajo pospravljanja. Plačajte torej nekoga, da vam dom spravi v red, družbo pa nato povabite le na zabavo.

DEVICA
UŽITEK NA POLNO


Čeprav ste že pri vsakodnevnem čiščenju temeljiti, da bolj ne bi mogli biti, za nič na svetu ne bi izpustili pomladnega generalnega čiščenja. Kljub polnim omaricam različnih čistil, krp in premazov si v tem času omislite povsem novo kolekcijo, še posebno če je na trg prišlo kakšno novo čudežno čistilo – če je po možnosti še ekološko, si boste omislili kar dve. In ko po nekaj dnevih drgnjenja, brisanja in pomivanja vaš dom zablesti v vsem sijaju, uživate na polno, se sprehajate po prostorih, občudujete in vdihujete čistočo – in od sreče sijete tudi vi.
Dobronameren nasvet: verjemite nam, da se v kotih garderobnih omar res ne nabere toliko umazanije, da bi jih bilo treba čistiti mesečno.

TEHTNICA
POČASNI OBRATI
Z vso svojo bitjo se vsako pomlad odločite za generalno čiščenje doma, saj neizmerno uživate, ko imate vse čisto in pospravljeno. A ko si v mislih že slikate, kako boste v počiščen dom namestili nove okraske, ki ga bodo še polepšali, dela še niti začeli niste. Iz dneva v dan z začetkom akcije odlašate, in tudi ko startate, se ob delu, ki vam ne godi, hitro utrudite ter opravila prelagate na pozneje. Rezultat čiščenja je seveda temu primeren – skromen.
Dobronameren nasvet: ker vam pomladansko čiščenje resnično predstavlja grozovit napor, prosite za pomoč svoj bližnje ali pa za en dan najemite čistilni servis.

ŠKORPIJON
POSEBEN RITUAL
Saj ne, da bi v čiščenju posebej uživali, a ko se za generalno čiščenje odločite, vas ne more nič ustaviti, vse dokler obstaja sum, da se nekje še skriva atom prahu. Ste organizirani in temeljiti, načrt izdelate do popolnosti, in zato ne dovolite, da bi se kdorkoli v vaš vrstni red, tempo ali način čiščenja kakorkoli vmešaval. Ko svoje delo zaključite, nikoli niste utrujeni, temveč se počutite napolnjene s svežo, čisto energijo.
Dobronameren nasvet: ko vam kdo predlaga drugačen način čiščenja, se nikar ne odzovite sovražno in napadalno. Saj ga ni treba upoštevati …

STRELEC
NUJNO DEKORIRANJE


Zaradi prihoda toplih dni ste polni pozitivne energije in optimizem vsekakor nameravate vnesti tudi v svoj dom. Veliko bolj kot čiščenje pa vas navdušuje okraševanje z dekorativnimi izdelki – čim manj uporabnimi in čim lepšimi, naj gre za blazine, cvetje, vaze, tepihe … Samo da so prostori videti osveženi ali pa kot novi. Čistite seveda malo po malo, tako da se lahko akcija raztegne čez cel teden, a navsezadnje je vse videti dokaj zgledno pospravljeno pa še lepo dekorirano.
Dobronameren nasvet: malce temeljitosti vam ne bi škodilo. Morda bi plašče, preden jih pospravite v omaro do naslednje zime, vseeno prej še oprali ali nesli v čistilnico.

KOZOROG
TRADICIONALEN PRISTOP
Pomladi za vas ni brez generalnega čiščenja. Ko zavonjate v zraku prve cvetke, že se v vas zgane tradicionalni nagon, in v vaših rokah se znajdejo vedra, krpe, čistila … Že po naravi ste delavni in dosledni, a ko gre za čiščenje, ste še bolj nepopustljivi. Dokler ni prav vsak kotiček kot iz škatlice in malodane dezinficiran, se ne pustite motiti nikomur in ničemur. Edino, kar vas upočasnjuje, so razni predmeti, ki jih je že davno povozil čas, a se od njih kar ne morete posloviti, temveč jih zaradi navezanosti počasi in z občutkom polirate.
Dobronameren nasvet: kaj pa če ne bi šli vedno v najmanjše detajle in bi se kakšne zadeve lotili malce bolj površno?

VODNAR
VESEL DOGODEK
Na pomladansko čiščenje gledate kot na večino stvari v življenju – zakaj bi se z nečim obremenjevali, če se vse lahko obrne na veselo plat? Ker pa se težko zabavate sami, si za družbo pomagačev najraje zamislite prijatelje, ki so vam podobni: niti preveč temeljiti niti organizirani ter oboževalci dolgih odmorov s prigrizki in pijačo. Pri čiščenju tudi ne upoštevate nobenih pravil, kot je na primer čiščenje od podstrehe do kleti ali obratno, temveč vseskozi delujete spontano. A rezultati so zgledni.
Dobronameren nasvet: če se vam zdi, da bi se bolje počutili, če bi najprej v balkonska korita zasadili rože in šele potem očistili kopalnico – tako tudi storite.

RIBI
DUHOVNO ČIŠČENJE


Pri vseh vaših aktivnostih igrajo glavno vlogo občutki in pri čiščenju ni prav nič drugače – piko na i pomladni generalki vedno dodate s prižigom dišečih svečk ali kadil, ki dom prežamejo s posebno energijo in ga z elementom ognja dodatno očistijo. V čiščenju doma vidite duhovni proces, s katerim čistite tudi sebe. Zavestno se posvečate okraskom na policah, jih čistite, kakšne tudi zavržete in si s tem delate prostor za novo v svojem duhu in razumu. Ker je čiščenje doma za vas prav poseben proces, si pri tem ne želite družbe, temveč uživate sami s seboj.
Dobronameren nasvet: četudi se vam zaradi svečk in kadil posmehujejo, jih ne opustite, imajo svoj namen. 

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Eva zasebno zabavna razbijalka tabujev o spolnosti
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Eva zasebno zabavna razbijalka tabujev o spolnosti
naslednji članek
Zvezdnika filma Šund tokrat skupaj v komičnem trilerju
Svet slavnih
Zvezdnika filma Šund tokrat skupaj v komičnem trilerju