1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

evelin-sadek Odkrito.si

LEPOTICA DNEVA - Evelin Sadek

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Kreativne ideje za bolj organizirano kopalnico
| Dom2

Kreativne ideje za bolj organizirano kopalnico

V kopalnici lahko namestimo dodaten drog za obešanje, ki je praktičen za vsestransko shranjevanje in obešanje., Shutterstock

Za kopalnico, ki bo videti bolj urejeno in veliko večja!

Prostor za shranjevanje nad straniščno školjko

Vsi imamo radi urejen in pospravljen prostor ob umivalniku, a nam velikokrat v kopalnici primanjkuje prostora za vse drobnarije. V manjših kopalnicah si tako lahko omislimo različne sisteme, ki bodo za dodatno shranjevanje izkoristile prostor nad straniščno školjko, ki je največkrat prazen.

Steklene posode za drobnarije

Foto: arhiv proizvajalca - Set steklenih posodic s pokrovi, IKEA (15 eur)

Dobro se zavedamo, da razkazovanje raznih embalaž ni najbolj estetski pristop k urejanju prostorov. Tako nam ostaneta dve možnosti: ali vse kopalniške izdelke skrijemo v omare in se popolnoma izognemo odprtim sistemom za shranjevanje, kot so na primer police; ali pa se znebimo grde embalaže. Slednje lahko storimo z uporabo elegantnih steklenih kozarcev in posod za shranjevanje, ki nam omogočajo pregledno in urejeno sistemizacijo prostora.

Držalo za rolice

Foto: arhiv proizvajalca - Držalo za toaletni papir s košaro za spravljanje dodatnih rolic, HOUSE DOCTOR (60 eur)

Foto: arhiv proizvajalca - Držalo za toaletni papir s poličko za odlaganje, YAMAZAKI (45 eur)

Izjemno eleganten in priročen kopalniški trik, ki ga definitivno premalo ljudi uporablja. Držalo za rolice toaletnega papirja bi moralo biti ključen del vsake lepo urejene kopalnice. Konec skrivanja, čas je, da svetu pokažete svoje rolice.

Pladenj ali posoda z razdelki

Če smo v stiski s prostorom na kopalniškem pultu, pa se nikakor ne moremo otresti navade, da tam puščamo najbolj osnovne toaletne potrebščine, si lahko omislimo elegantno držalo, pladenj ali posodo s priročnimi razdelki.

Police za začimbe

V kopalnici skoraj nihče nima prostora v preobilju, kar pa nas večina ima, so sto in ena kremica, serum, lak, parfum … naštevali bi lahko v nedogled. Vsi ti »nepogrešljivi« toaletni izdelki in različni pripomočki, ličila, imajo nekaj skupnega: gre za majhne stvari, ki hitro postanejo nepregledne. V ta namen si lahko pomagamo s praktičnimi mini poličkami, ki so sicer namenjene začimbam. Ker gre za odprte police, na katerih bodo vidne embalaže, jih lahko skrijemo tudi za vrata ali na drugo skrito mesto.

Držalo za zobno ščetko

Foto: arhiv proizvajalca - Držalo za zobno ščetko in pasto za zidno montažo, MERKUR (31,99 eur)

Z držalom za zobno ščetko in pasto, ki se pritrdi na steno, se izognemo vsaj dvema kosoma navlake, ki bi se sicer zadrževala ob umivalniku.

Samolepljivi obešalniki

Za nekaj dodatnega prostora za spravljanje, oziroma bolje rečeno obešanje, lahko na steno pritrdimo različne obešalnike, kljukice in držala, ki bodo poskrbela za nekaj reda. Ker so na voljo tudi takšna s kakovostnim lepilom, odpornim proti vodi, nam ne bo treba niti vrtati v zid in s tem poškodovati ploščic.

Ozek voziček s poličkami

V kopalnici ponavadi nimamo prostora za dodatne omare, skoraj vsi pa imamo prostor za ozek voziček, na katerega lahko spravimo zares veliko.

Obešalo za brisače

Foto: arhiv proizvajalca - Obešalnik za brisače, ZARA HOME (15,99 eur)

Sicer nič novega, saj je bil ta pripomoček stalni spremljevalec že v kopalnicah naših babic, a vseeno še kako vreden omembe. Majhen, praktičen, učinkovit in zanesljiv del vsake kopalnice, na katerega lahko obesimo brisače za celo družino.

Polica nad vtičnico

Elektrika in voda nista dobri prijateljici, še posebej če imamo v hiši majhne otroke, a vsi se zavedamo, kako praktična je vtičnica ob umivalniku. Naj bo za polnjenje ščetke, brivnika ali sušilnika za lase, nam bo polička nad vtičnico, kamor bomo lahko odložili vse te naprave, prišla še kako prav. Ob upoštevanju vseh varnostnih napotkov, seveda.

Obešalo za čevlje

Praktični razdelilniki za čevlje, ki se namestijo na vrata, so lahko veliko več kot to. Če jih namestimo v kopalnico, nam nudijo obilico prostora za spravljanje tudi večjih pripomočkov in naprav, kot so brivniki, likalniki za lase in krtače.

Skrivnost za zaveso

Če imamo v kopalnici prho ali kad, okrog katere je napeljana zavesa, lahko na njene kljukice, na notranji strani, obesimo še dodaten prostor za shranjevanje. Ta mora biti seveda iz materialov, ki prenesejo vodo. Tu bodo vedno pri roki vsi šamponi, balzami in drugi pripomočki za kopanje in prhanje. 

Brisače na vrata

Notranja stran vrat v kopalnici je prostor, ki ga moramo na tak ali drugačen način skoraj nujno izkoristiti, saj nosi velik potencial. Če nam v kopalnici primanjkuje prostora, kamor bi lahko odlagali in sušili brisače, na vrata namestimo obešalnik, ki bo nudil dovolj prostora za vse.

Vrtljiv pladenj

Omara pod umivalnikom nam nudi veliko prostora za spravljanje, vanjo pa običajno odložimo čistila, saj zaradi raznih cevi in odtokov ni najbolj eleganten ali čist prostor, v katerega bi spravljali občutljivejše pripomočke. Za katerokoli namembnost se že odločimo v tem prostoru, pa bo vrtljivi pladenj odličen dodatek, ki nam bo olajšal dostop do stvari v tem manj preglednem kotičku kopalnice.

Dodatna palica

Drogi in obroči za zavese za prho so pogost element naših kopalnic, ki pa skrivajo odličen potencial za pridobivanje dodatnega prostora za shranjevanje. Med dvema stenama tako lahko dodamo še eno palico, na katero obesimo razne kljukice, posode, ščipalke in košarice, ki nam bodo nudile točno toliko prostora, kot ga bomo potrebovali.