1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Zakonci v eksperimentu ne nosijo svojih oblačil

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Preproste jogijske vaje za prebujeno spolnost
| Novice Svet24

Preproste jogijske vaje za prebujeno spolnost

vaja most, Dreamstime

Joga koristi telesu in duhu – pa ste vedeli, da lahko izboljša tudi spolnost? Za vaje ne potrebujemo več kot deset minut, povrnilo pa se nam bo obilno.

Joga je sistem vaj z ugodnimi učinki na celotno telo. Pogosto jo priporočajo za uravnovešanje stanja duha in telesa ter za umirjanje po stresu. A učinki joge so tudi drugačni. Močno povečajo užitek med spolnim odnosom. S povečanim dotokom energije v predele telesa, ki so aktivno udeleženi v spolnosti, ter večjo prekrvitvijo mišic se zviša libido, prav tako je omogočeno doseganje močnejših orgazmov.

Navzdol gledajoči pes

To je začetna vaja, ki poskrbi za sprostitev. Vaja sprosti mišice hrbtnega predela, odpre kolčne sklepe ter okrepi prekrvitev v predelu spolnih organov. V izhodišču vaje smo na vseh štirih: opiramo se na kolena in dlani. Nato stegnemo noge, tako da dvignemo medenico. Telo tvori obliko narobe obrnjene črke V. Noge in roke so iztegnjene, stopala so plosko na tleh, tako da se pete dotikajo podlage, glava pa je obrnjena navznoter. Če nog ne moremo iztegniti, imamo lahko rahlo pokrčena kolena. Zelo pomembno je, da hrbtenica ni ukrivljena!

Foto: Dreamstime - sproščanje, joga, meditacija

Kamela

Vaja vključuje naklon nazaj, pri čemer sodelujejo hrbtenica, prsne in trebušne mišice, ves prsni koš pa se med vajo popolnoma odpre. Zadnjica, boki in stegna ter spolni organi so v tako napetem položaju dobro prekrvljeni ter dejavni, zato telo izloča več endorfinov. Pokleknemo, noge v kolenih tvorijo pravi kot. Držimo se vzravnano, nato začnemo telo nagibati nazaj – pri tem sodelujejo ramena in ves zgornji del telesa. Dlani imamo na začetku položene na zadnjico, med aktivnim delom vaje pa se spuščajo ter se v sklepni fazi dotikajo pet. Pogled je usmerjen navzgor, v strop. Vaja spada med težje, zato ne smemo pričakovati, da se bomo lahko takoj z dlanmi dotaknili pet.

Foto: dreamstime - par, spolnost

Most

Ta vaja krepi elastičnost bokov oziroma kolkov, sprošča medenični predel in krepi stegenske mišice – vse te mišice pa lahko zelo povečajo intenzivnost spolnega življenja. Ležemo na hrbet, noge pokrčimo, in sicer tako, da se lahko z rokami dotaknemo pet. Roke položimo ob telesu, globoko vdihnemo, skupaj z izdihom pa dvignemo medenico. Trup je dvignjen v zrak, teža telesa pa je na ramenih in stopalih. V tem položaju naredimo nekaj vdihov in izdihov, nato spustimo boke na tla. Vajo večkrat ponovimo.

Otrok

Vaja razteza boke, stegna in hrbtne mišice. Pokleknemo, nato z zadnjico sedemo na pete. Hrbtenica je vzravnana. Ob izdihu spustimo trup proti stegnom, roke so iztegnjene naprej, s čelom se dotaknemo tal. Zadnjica je na petah. V tej fazi roke dodatno raztezamo z rahlim iztegovanjem naprej, potem pa roke obrnemo nazaj, jih položimo ob stegnih na tla, tako da so dlani pod zadnjico, ter se sprostimo v mirujoči fazi vaje.

Lotosov cvet

Vaja odpira boke, uravnoveša raven energije v telesu, telo pa se sprosti. Sedemo ter obe stopali prekrižamo na stegnih. Roke so plosko položene na stegna. Za kratek čas napnemo mišice medeničnega dna, potem pa se posvetimo ritmu svojega dihanja. V tem položaju ne smemo čutiti bolečine. Če ne moremo prekrižati obeh stopal na stegnih, je dovolj, da na stegno položimo eno stopalo.