Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zakaj ženske zmanjšujemo svoje dosežke?

28. 3. 2023; 04.00
Avtor: P.F. / revija Bodi Zdrava
ženska

ženska foto: Pexels

Ali svojim dosežkom nižamo vrednost, da ne bi zvenele prevzetno? Če si ponosna nase in na svoje dosežke, ne pomeni, da si arogantna.

Mnogo žensk se boji, da bi njihova ambicioznost ogrožala druge. To se pozna tako pri pisanju življenjepisa kot ustvarjanju profila za zmenke – ženske zelo rade zmanjšujemo svoje dosežke.

Težko nam je tudi sprejeti kompliment in namesto da bi se zahvalile, raje rečemo: »Ah, ne, saj v resnici sploh nisem tako dobra.« Ali: »Ne ne, saj ni bilo nič.«

Zakaj bi se morale pomanjšati, da bi bilo drugim udobno? Kaj imamo od tega? Zavedanje, da smo lahko ponosne na svoje dosežke in da nas to ne dela arogantne, je izraz moči v družbi, ki ima več tisočletno tradicijo zatiranja ženskega prostora.

Če smo se za nekaj potrudile, zakaj ne bi bile zadovoljne z doseženim? Lahko dobro opravljamo svoje delo in pri tem nismo popolne, rezultati pa so vseeno vidni in pozitivni – to je ravnotežje, ki zahteva mentalno moč, da ga usvojimo in tehtnice ne prenesemo na eno ali drugo stran.

prejšnji članek
Premier Golob: Že nekaj časa živimo skupaj, tudi z mojimi otroki
Svet slavnih
Premier Golob: Že nekaj časa živimo skupaj, tudi z mojimi otroki
naslednji članek
Nepogrešljive keglove vaje
Zdravje
Nepogrešljive keglove vaje
#obraziavenija
obraziavenija