Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Hrvati: Mož Julie Roberts je stiskač

13. 9. 2017; 05.01
Avtor: D. B.
daniel moder jula roberts

Daniel Moder, soprog Julie Roberts, trenutno snema na Pagu. Pri honorarju za statiste pa menda ni preveč radodaren. foto: Profimedia

Ne boste verjeli, koliko zaslužijo statisti, ki na Hrvaškem sodelujejo pri hollywoodskih filmskih projektih.

Hrvaški dnevnik 24 Sata je raziskal, koliko filmski ustvarjalci plačujejo statistom, ki sodelujejo pri filmskih projektih Mamma Mia: Here We Go Again!, biografiji o ruskem baletniku Rudolfu Nurejevu ter filmu DJ Ibiza. 

Hrvaški študenti, brezposelni in upokojenci so le nekateri od prijavljenih statistov, ki sodelujejo pri raznih filmskih projektih na Hrvaškem. 

V mestecu Komiža se v sredo začenja snemanje filma Mamma Mia: Here We Go Again!, v katerem med drugim igrajo Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth in Amanda Seyfried

Zaliv Barjaška, ki je popolnoma preurejen za potrebe snemanje, je povsem ograjen. Organizatorji statistom niso povedali niti, katere vloge bodo igrali. Prepovedali so jim uporabljati tudi mobilne telefone, da se na snemanju ne bi fotografirali z znanimi igralci. Honorar bi sicer lahko vsaj nekoliko ublažil njihove 'duševne bolečine'. Za en dan snemanja filma namreč poleg plačane nastanitve dobijo 67 evrov.

V Reki snemajo biografijo o ruskem baletniku

Na snemanje biografije o ruskem baletniku Rudolfu Nurejevu v reško HNK je prišel tudi igralec Ralph Fiennes, znan po vlogi Lorda Voldemorta v filmu o Harryju Potterju. Poleg Fiennesa in statistov starih od 30 do 50 let, so za snemanje filma The White Crow producenti iskali tudi profesionalnega dirigenta in baletnike med 20 in 40 letom.

Poslovna skrivnost je, koliko so baletniki in dirigent zaslužili, sodeč po njihovih izjavah pa so statisti za dnevnico prejeli okoli 26 evrov.

Ali bodo snemanje filma Mamma Mia: Spet se začenja, zaradi žalostnega dogodka prestavili, zaenkrat ni znano. foto: Profimedia

Na Pagu tudi soprog Julie Roberts

Netflix na Pagu snema film DJ Ibiza s Richardom Maddenom v glavni vlogi. Madden je javnosti znan po vlogi Robba Starka v Igri prestolov, za filmski prizor zabave v Zrćah pa je Netfix iskal številne statiste. Kot smo izvedeli, so najeli vse proste apartmaje na Pagu in imajo še vedno težave z namestitvijo statistov. Le-ti imajo zagotovljene obroke in namestitev, dnevnice pa se razlikujejo glede na višino angažmaja.

Minimalna postavka za statiste je sicer 26 evrov. Plačilo se razlikuje glede na to, ali so statisti na otoku ves teden ali vsak dan odhajajo z otoka. Višji honorar imajo ljudje, ki potujejo, kot tisti, ki spijo na otoku, saj je to zanje bolj naporno ter nimajo plačanih nočitev ter vseh treh obrokov na otoku.

Za 24 Sata so filmski ustvarjalci pojasnili še, da je višina honorarja odvisna tudi od tega, ali statisti snemajo le en dan ali vseh pet dni. Zaradi tega mnogi namigujejo, da je Danny Moder, mož Julie Roberts, ki je direktor fotografije pri filmu, stiskač.

prejšnji članek
Le koga se je Tjaša Železnik tako razveselila?
Svet slavnih
Le koga se je Tjaša Železnik tako razveselila?
naslednji članek
Predstavljamo vam … valovite ustnice!
Moda&Lepota
Predstavljamo vam … valovite ustnice!