pucer5 Odkrito.si

FOTO: To je največji zaklad Edija Pucerja

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 22. julija

Indijanka prerokuje Petisvet

Prerokba starodavnih Indijancev se uresničuje?

toča_koper Svet24.si

FOTO in VIDEO: Po Sloveniji klestila toča

Meghan markle Svet24.si

Odločitev je padla: Meghan gre v ZDA

Četrti \'da\' Dese Muck Njena.si

Desa Muck se je zopet poročila

poroka Njena.si

Dončič razkril skrivnost: Zadoneli so poročni ...

Hrvati: Mož Julie Roberts je stiskač
| D. B.

Hrvati: Mož Julie Roberts je stiskač

Daniel Moder, soprog Julie Roberts, trenutno snema na Pagu. Pri honorarju za statiste pa menda ni preveč radodaren., Profimedia

Ne boste verjeli, koliko zaslužijo statisti, ki na Hrvaškem sodelujejo pri hollywoodskih filmskih projektih.

Hrvaški dnevnik 24 Sata je raziskal, koliko filmski ustvarjalci plačujejo statistom, ki sodelujejo pri filmskih projektih Mamma Mia: Here We Go Again!, biografiji o ruskem baletniku Rudolfu Nurejevu ter filmu DJ Ibiza. 

Hrvaški študenti, brezposelni in upokojenci so le nekateri od prijavljenih statistov, ki sodelujejo pri raznih filmskih projektih na Hrvaškem. 

V mestecu Komiža se v sredo začenja snemanje filma Mamma Mia: Here We Go Again!, v katerem med drugim igrajo Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth in Amanda Seyfried

Zaliv Barjaška, ki je popolnoma preurejen za potrebe snemanje, je povsem ograjen. Organizatorji statistom niso povedali niti, katere vloge bodo igrali. Prepovedali so jim uporabljati tudi mobilne telefone, da se na snemanju ne bi fotografirali z znanimi igralci. Honorar bi sicer lahko vsaj nekoliko ublažil njihove 'duševne bolečine'. Za en dan snemanja filma namreč poleg plačane nastanitve dobijo 67 evrov.

V Reki snemajo biografijo o ruskem baletniku

Na snemanje biografije o ruskem baletniku Rudolfu Nurejevu v reško HNK je prišel tudi igralec Ralph Fiennes, znan po vlogi Lorda Voldemorta v filmu o Harryju Potterju. Poleg Fiennesa in statistov starih od 30 do 50 let, so za snemanje filma The White Crow producenti iskali tudi profesionalnega dirigenta in baletnike med 20 in 40 letom.

Poslovna skrivnost je, koliko so baletniki in dirigent zaslužili, sodeč po njihovih izjavah pa so statisti za dnevnico prejeli okoli 26 evrov.

Foto: Profimedia

Na Pagu tudi soprog Julie Roberts

Netflix na Pagu snema film DJ Ibiza s Richardom Maddenom v glavni vlogi. Madden je javnosti znan po vlogi Robba Starka v Igri prestolov, za filmski prizor zabave v Zrćah pa je Netfix iskal številne statiste. Kot smo izvedeli, so najeli vse proste apartmaje na Pagu in imajo še vedno težave z namestitvijo statistov. Le-ti imajo zagotovljene obroke in namestitev, dnevnice pa se razlikujejo glede na višino angažmaja.

Minimalna postavka za statiste je sicer 26 evrov. Plačilo se razlikuje glede na to, ali so statisti na otoku ves teden ali vsak dan odhajajo z otoka. Višji honorar imajo ljudje, ki potujejo, kot tisti, ki spijo na otoku, saj je to zanje bolj naporno ter nimajo plačanih nočitev ter vseh treh obrokov na otoku.

Za 24 Sata so filmski ustvarjalci pojasnili še, da je višina honorarja odvisna tudi od tega, ali statisti snemajo le en dan ali vseh pet dni. Zaradi tega mnogi namigujejo, da je Danny Moder, mož Julie Roberts, ki je direktor fotografije pri filmu, stiskač.