favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zaradi mladih dveh je kraljica v ozadju

18. 3. 2018; 09.00
Avtor: S. N. Č., Svet24
Princ William, Kate Middleton, Meghan Markle in princ Harry

Mladi štirje – princa ter žena in zaročenka so v cerkev vstopili skupaj. foto: Profimedia

Dan Commonwealtha je za britansko kraljico Elizabeto najpomembnejši britanski praznik.

Na ponedeljkovi slovesnosti v Westminstrski opatiji v Londonu se je seveda zbrala vsa aristokracija in drugi, ki v Veliki Britaniji nekaj pomenijo.

Seveda pa je bilo tudi mnogo vplivnežev iz 53 držav, ki so skoraj vse bivši teritorij oziroma kolonije britanskega imperija.

Klub najpomembnejši letni slovesnosti, ki so jo vodili najvišji cerkveni dostojanstveniki anglikanske cerkve, katere poglavarka je kraljica Elizabeta, pa je bila pozornost povabljenih bolj kot na program usmerjena k ženi in zaročenki mladih britanskih kronskih princev.

Kraljica Elizabeta je bila – na zanjo najpomembnejši dan – zelo dobre volje. foto: Profimedia

OBE PRELEPI

Williamova soproga Kate Middleton je bila glavna tarča fotografov in pogledov seveda zaradi svoje visoke nosečnosti. Od poroda jo loči le še nekaj tednov, a se je elegantna, v visokih petah in kratkem krilu, zelo suvereno sprehodila od limuzine do svojega sedeža v prvi vrsti katedrale.

Drugi magnet za radovedne pa je bila kdo drug kot zaročenka princa Harryja Meghan Markle. Slovesnost ob dnevu Commonwealtha je bila prvi uradni dogodek, ki se ga je igralka udeležila skupaj s kraljico. S svojo elegantno belo opravo je navdušila vse.

Prav zaradi te priložnosti so verjetno tudi tako pohiteli z njenim prekrščevanjem v anglikansko vero pretekli teden. Obred je sicer potekal v tajnosti, a ob navzočnosti zaročenca princa Harryja ter bodočih tasta in tašče, princa Charlesa in Camille Parker Bowles. Opravil ga je canterburyjski nadškof Justin Welby, h krstu pa je primaknil kar še zakramenta obhajila in birme, da bo pred poroko, ki bo 19. maja, vse urejeno, kot je treba.

Kate Middleton je že v visoki nosečnosti foto: Profimedia

Mladi dve sta bili pod budnim očesom radovedne javnosti tudi zaradi namigovanj, da se ne razumeta najbolje, ker je Meghan dovoljeno več, kot je bilo Kate dovoljeno kdajkoli – dokler ni bila poročena, na primer ni mogla priti na čaj h kraljici v Sandringham, kaj šele na uradni dogodek, kot je bil v ponedeljek.

A karkoli že se v resnici dogaja med svakinjama, ljubosumja med njima ni bilo zaznati, tako onidve kot njuna partnerja so bili ves čas nasmejani  – kot se šušlja, med cerkvenim obredom celo bolj, kot bi se spodobilo.

prejšnji članek
Enes na kmetiji z grivo strašil ptice
Resničnostni šovi
Enes na kmetiji z grivo strašil ptice
naslednji članek
Izzivalna Neisha: naokoli brez modrčka
Kronika
Izzivalna Neisha: naokoli brez modrčka