Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Pop TV je lahko ponosen, da ima Gordano!

14. 4. 2018; 07.00
Avtor: Andreja Comino, Zvezde
gordana grandošek 2

Trent Whiddon je njena sorodna duša, s katero osvajata svet. foto: Osebni arhiv

Čeprav je dosegla sanjske plesne uspehe, lepa Mariborčanka Gordana Grandošek nikoli ni rinila v ospredje. Predajala se je svojim sanjam – plesu in pustila, da njeni dosežki govorijo zase.

Osvojila je vse, kar se je osvojiti dalo, tako doma kot v svetu, zdaj pa jo vabijo v najbolj priljubljene šove, dela z največjimi zvezdniki, oblikuje luksuzne večerne in plesne obleke in skupaj z avstralskim možem Trentom živi sanjsko življenje. Pri tem pa ostaja skromno in preprosto dekle, poznano po širokem nasmehu in prekrasnih dolgih laseh. Svoje vrhunsko znanje bo predajala naprej v oddaji Zvezde plešejo, ki jo bo za nekaj mesecev zadržala v Sloveniji.

Gordana Grandošek Whiddon je življenje posvetila plesu. foto: Osebni arhiv

Malo je ljudi, kot je Gordana. Prav nič nerodno ji ni priznati, da je imela zelo skromno otroštvo. »Spomnim se, da s starejšim bratom Gorazdom kot otroka nikoli nisva imela vsak svoje čokolade. Tisto, ki sva jo dobila, sva si delila. Odraščala sva ob velikokrat praznem hladilniku. Ko je mama samohranilka dobila plačo, je nakupila najosnovnejša živila: malo sira, salame in paradižnik. Naredili smo si slastne večerje, ki jih še danes ne morem pozabiti. Ne vem, kako je mama sčarala, da je plesno šolo najprej obiskoval Gorazd, takrat sta bila s soplesalko najboljši par v mariborski plesni šoli Pingi. Kmalu sem se mu tudi sama pridružila na parketu v plesni šoli. Ko te enkrat zagrabi ta čarovnija, vrnitve nazaj ni. Mama se ni nikoli vmešavala v najino življenje in treninge. Vedno naju je podpirala pri tem, kar sva počela. Stala nama je ob strani vso kariero in se res odrekala vsemu, samo da bi midva lahko plesala in imela drage plesne obleke. Ples na vrhunski ravni je jama brez dna. Kolikor imaš, toliko moraš vložiti. Četudi nimaš. Spominjam se, da smo bili vedno brez denarja, a za ples se je vedno našel. Nekoč celo nismo imeli denarja za kvas, da bi mama spekla kruh. Po vseh torbicah in žepih sva iskali kovance, da bi ga lahko spekla in bi se najedli. Namesto tega pa sem imela doma prekrasno plesno obleko za standardne plese,« se s solzami v očeh spominja Gordana, ki je zrastla v samostojno, odgovorno in skromno žensko, ki jo je pomanjkanje udobja utrdilo in jo naredilo takšno, kot je.

Skupaj sta med drugim lani naredila tudi muzikal Le Hotel, ki je trajal tri dni, sama sta ga financirala, producirala, koreografirala in v njem tudi pela in igrala. foto: Osebni arhiv

S plesom okoli sveta

»Denar mi ne pomeni nič. Dobro je, če ga imam, znam pa preživeti tudi brez njega. Vedno se zavedam, kdo sem, od kod prihajam, in cenim vsak dan in vsako stvar. Ni me sram poprijeti za nobeno delo,« ponosno pove Gordana, ki je v plesu osvojila, kar se je osvojiti dalo, hitro pa so njen talent opazili tudi v tujini in jo začeli vabiti na razne plesne dogodke, tekmovanja, v oddaje in za druge priložnosti, kjer je lahko pokazala svoje vrhunsko plesno znanje. Na drugem koncu sveta, v Avstraliji, si je podobno uspešno pot ustvaril postavni Trent Whiddon. Usoda ju je pripeljala skupaj in dobro desetletje sta neločljiva tako na parketu kot zasebno. Skupaj sta si ustvarila sanjsko kariero. »Osemkrat sva bila na Japonskem, štirikrat na Kitajskem. Med drugim sva obiskala Peking, Šanghaj, Nandžing, Vuhan, Šian, Šiamen, Macao, ki je po številu igralnic takoj za Las Vegasom in Hongkongom. Na eni izmed turnej sva plesala v dvorani, v kateri se sestaja parlament in sprejme več kot deset tisoč ljudi. Bilo je osupljivo. Prav tako v Singapurju,« pripoveduje Gordana, ponosna na svojega moža, ki so ga povabili tudi k sodelovanju v britanskem šovu Strictly come dancing, ki ima kar 12 milijonov gledalcev. Trent je plesal z njihovo zvezdo Pixie Lott, ki je na Otoku prodala več kot milijon in pol albumov. V nekaterih oddajah je plesala tudi Gordana, ki jima je pomagala tudi pri koreografijah in treningih. In ker je železo treba kovati, dokler je vroče, sta rada sprejela povabilo v podobno oddajo v Vietnamu in Avstraliji. Delo sta opravila tako dobro, da so ju kmalu spet povabili. Glas o izjemnem paru se je razširil tudi med svetovno znanimi zvezdami. Gordana kot iz rokava izstreli, da sta plesala na Broadwayu, za Lady Gaga, Tonyja Bennetta, skupine Take That, One Republic, Backstreet Boys in druge.

Staffordska psička Buddy, ki sta jo našla pred desetimi leti, je njuno veliko veselje in povsod potuje z njima. foto: Osebni arhiv

Življenje v kovčkih

»Čeprav je včasih zelo naporno, uživava v takšnem življenju. Veliko sva na poti, ves čas po letalih. Redno letiva v Anglijo, saj imava tam kar nekaj plesnih šovov. Decembra sva šla v Anglijo le enkrat na poroko, nato sva novo leto preživela na Pagu, zdaj pa gre Trent za nekaj mesecev v Los Angeles, kjer bo sodeloval pri pisanju scenarija za nov šov, jaz pa bom v slovenskem Zvezde plešejo. Obenem pa se bom še bolj posvetila svoji drugi veliki ljubezni – oblikovanju večernih oblek za rdeče preproge. S Trentom veliko hodiva na glamurozne dogodke, kjer so zapovedane večerne obleke. Sprva sem jih kupovala, toda ker je treba zanje odšteti celo bogastvo, sem želela razviti še en svoj talent. Že od petnajstega leta, ko me je mama naučila napeljati nit v šivalnem stroju, rada šivam. Najprej sem si šivala obleke za treninge, nato pa tudi za različne dogodke. To je počasi prerastlo v mojo blagovno znamko, na katero sem zelo ponosna,« z žarečimi očmi razlaga Gordana, ki je na pobudo prijateljic zbrala pogum za svojo prvo lastno modno revijo, ki je doživela velikanski uspeh. To ji je dalo krila, ravno tako naročilo za obleko Pixie Lott. Nanje pa prisegajo tudi nekatere znane Slovenke.

Kadar ne potujeta ali delata, sta Gordana in Trent čisto običajna mlada človeka, ki ju zanimajo številne stvari. Predvsem si ne predstavljata življenja brez gibanja. Sta namreč v nenehnem pogonu, raziskovanju novega in neznanega. Po dolgih letih zveze pa si po tihem želita še enega poslanstva – starševstva. »Teh stvari ne moreš točno načrtovati. Toda ko se bodo zgodile, bova ravno tako srečna, kot sva bila ob zmagah na najpomembnejših tekmovanjih,« je veselo sklenila simpatična plesalka.

Rekordi, rekordi ...

Gordana in Trent sta osvojila vse, kar se je osvojiti dalo: bila sta nemška, nizozemska, italijanska, danska in angleška šampiona, trikrat slovenska prvaka, avstralska prvaka v desetih plesih med profesionalci. Na komercialni televiziji so lahko upravičeno ponosni, da jim je uspelo pridobiti tako uspešno plesalko, kot je Gordana.

prejšnji članek
MasterChef: Tekle krokodilje solze
Resničnostni šovi
MasterChef: Tekle krokodilje solze
naslednji članek
Mala princesa je že prišla v zgodovino
Svet slavnih
Mala princesa je že prišla v zgodovino