Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Princ William razkril duševno stisko

13. 9. 2018; 12.00
Avtor: V. M.
william profi

Princ William foto: Profimedia

Tako kot njegova pokojna mati, tudi princ William odkrito govori o težavah, ki se jih sicer ljudje sramujejo. Da bi naredil velik korak po poti osveščanja in premagovanja tabujev, je za javnost spregovoril o duševnih težavah, s katerimi se je srečeval pred leti.

Princ William si odločeno prizadeva končati negativno stigmatizacijo duševnih težav na delovnem mestu. Tudi sicer je aktivno v ključen v gibanje in je eden izmed ustanoviteljev organizacije Heads Together, ki spodbuja premagovanje tabujev na temo duševnega zdravja. Meni namreč, da je o slednjem potrebno odkrito govoriti, se težav ne sramovati, temveč poiskati pomoč. Da smo vsi ljudje, pravi ter da lahko že s tem, da se o težavah odkrito pogovarjamo, pripomoremo k spremembam.

In da ni ostalo le pri neotipljivih besedah, je princ na osveščevalnem dogodku spletne strani za boljše duševno zdravje presenetil z lastno izpovedjo in priznanjem, da se je tudi sam znašel v vrtincu duševne stiske. Javnosti je zaupal, da je bil v času, ko je dve leti in pol pilotiral reševalno letalo, ves čas obdan z žalostjo in obupom. Hude poškodbe, zgodbe ljudi, ki sežejo do srca … Vse to, s čimer se je srečeval dan za dnem, je nosil s seboj domov, ne da bi se tega zavedal. ''Vse bolj si izčrpan in če nisi previden, nimaš priložnosti, da bi breme odvrgel.'' Tako se zgodi, da mnogi ljudje trpijo v tišini, saj ni na voljo ustreznih virov, ki bi jim lahko pomagali. "Človek si in veliko ljudi pozabi, da se moraš ograditi, če želiš opravljati službo. Pa vendar se slej ko prej zgodi, da nekaj predre tvoj oklep," je še povedal William.

Kate Middleton in princ William.

Kate Middleton in princ William. foto: Profimedia

prejšnji članek
Rakava obolenja ekstremno naraščajo
Zdravje
Rakava obolenja ekstremno naraščajo
naslednji članek
BAR: Sandi besno vpil na sotekmovalce
Svet slavnih
BAR: Sandi besno vpil na sotekmovalce
#nasazenazenska
nasazenazenska