Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Gledalci odkrili goljufijo? Tjašo premagala bolezen ...

17. 11. 2018; 08.00
Avtor: V. M.
franko dvoboj

Franko foto: POP TV

Tokrat se je dvoboj v areni nekoliko hitreje zaključil. Zmago je slavil Franko, ob čemer so bili mnogi gledalci prepričani, da nista imela oba enakih možnosti. Po bitki so posestvo preplavile solze, a ne zaradi Tjaše, ki je morala igro zapustiti.

Sinoči smo lahko zaradi izenačenja rezultatov prvič videli, kako potekajo vse tri igre ustvarjalcev šova – spretnost, moč in znanje. Zmago je slavil Franko, Tjaša pa je morala posestvo zapustiti. A po bitki v areni so bili gledalci na spletu precej glasni. Po oceni nekaterih, dvobojevalca nista imela enakih možosti, saj je Tjaša manjša od Franka, zaradi česar je težje dosegla vrečice. Strasti so pomirili tisti, ki so bili pri ogledu dvoboja bolj pozorni - ugotovili so namreč, da so bile Tjašine vrečice ravno zaradi njene višine spuščene nižje od Frakovih.

Franko Bajc je to naredil prvič!

Čustvena nagrada

Po bitki je tekmovalce čakala nagrada. Slednjo so si seveda obetali že večer poprej, a je upanje zgolj obviselo v zraku. Kot so kmalu ugotovili, je bilo vredno nekoliko potrpeti, v kuhinji jih je namreč čakala računalniška tablica z video posnetki ljubih domačih. Nagrada jim je tako segla do srca, da so mnogi ob gledanju znanih obrazov bridko zajokali.

Tjaša je zbolela

Po predvajanju resničnostnega šova bi se na facebook strani Kmetija moral odviti še pogovor z izpadlo tekmovalko Tjašo, a se slednje žal ni zgodilo. Tjaša je namreč vabilo na klepet v živo zavrnila, saj slednjega zaradi bolezni ne bi mogla izpeljati.

'Rada bi bila malo slavna, pa zelo me zanima, kako je to, ko si pred kamerami, pa ko te cela Slovenija gleda.''

'Rada bi bila malo slavna, pa zelo me zanima, kako je to, ko si pred kamerami, pa ko te cela Slovenija gleda.'' foto: POP TV

prejšnji članek
Fredi Miler v bolnišnici
Svet slavnih
Fredi Miler v bolnišnici
naslednji članek
Dnevni horoskop: Pripravite se na zaplete!
Horoskop
Dnevni horoskop: Pripravite se na zaplete!