osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

jennifer lopez Svet24.si

Pri 49 je pokazala svoje nikoli bolj izklesano ...

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Aleš po enem letu osupnil z novo preobrazbo
| Vesna Meško

Aleš po enem letu osupnil z novo preobrazbo

Aleš pred vstopom v šov, Planet TV

Konec tedna je minilo eno leto, odkar je Aleš Hrvatin Lujko šovu The Biggest Loser Slovenija pomahal v slovo. Že tedaj je bila njegova preobrazba osupljiva, vendar ni zaspal na lovorikah. Naslednji dan je namreč že obrnil nov list v svojem življenju in se podal v bitko, tekom katere je postal povsem druga oseba.

Aleš je minulo leto doživel več, kot prej v vsem svojem življenju. 39-letnik že dolgo ni več moški, ki je negotovo prestopil prag slavne hiše in vstopil v šov, ki mu je spremenil življenje. A tisto obdobje je bilo šele začetek - prvo poglavje, po katerem se mu je odprl nov svet, prepoln izzivov in novih spoznanj.

Foto: Osebni arhiv - Aleš pred in po zadnjem letu.

Hujšanju sledilo pridobivanje mišic

Takoj po šovu je namreč skupaj s trenerko Majo pričel pisati novo poglavje, po enem letu pa se lahko pohvalita z uspehi, vrednimi velikega spoštovanja. ''To leto je bilo zame zelo pestro, polno sprememb, doživetij in borb. Aprila sem dosegel prvi mejnik, ko sem izgubil 100 kg. Takrat sem imel željo, da pridem pod 100 kg. Nato sem dosegel polovico svoje teže 111.5 kg in to je bilo obdobje, ko sem na pobudo moje trenerke začel delati na mišični masi. To počnem še sedaj in uspelo mi je pridobiti 8 kg. Mi pa nobeden ne verjame, da imam 120 kg,'' smeje se pove Aleš.

Novo življenje

Aleš ne skriva navdušenja nad spremembami, zaradi katerih gleda na življenje povsem drugače. Odprl se mu je povsem nov svet, spomin na dni, ko je komaj premagal domače stopnice in si z muko zavezal vezalke, pa mu služi kot opomin in motivacija, da ne preneha stopati po zastavljeni poti.

Foto: Osebni arhiv - Novo poglavje mu je pomagala pisati trenerk Maja.

''Iz popolnoma zaprtega človeka sem se spremenil in sem sedaj dosti bolj odprt in pripravljen za pogovor. Doživel sem veliko sprememb in tudi užitkov, ki jih prej nisem mogel. Zipline, tek na 10 km, začel sem z rekreacijo v košarki, hodim v hribe in nazadnje sem začel tudi kolesarit. To bomo pa še prenesli v pomlad, za nove izzive,'' pojasni in doda, da je pri vsem tem nemara edina negativna stran to, da mu primanjkuje časa in da je premalo doma. ''To si želim popraviti in več časa nameniti svojim.''

Verjame vase

Po vsem kar je dosegel in doživel, gleda na prihodnost manj obremenjeno. Zdrav življenjski slog je postal del njega in ga napolnil z vero vase, kar se odraža tudi v sproščeni komunikaciji in zaupanju v lastne sposobnosti.

''Nekih novih ciljev in izzivov nimam. To mi pride spotoma in takrat to pač naredim. Pomembno mi je, da se trudim in vem, da me ne mora nič spraviti s tira. Mogoče bo pa novo obdobje drugo leto, mogoče pride na vrsto tudi operacija kože, če se bo le vse odvijalo v pravi smeri. Prepustil se bom času, brez hitenja. Svoje sem dosegel, sedaj samo mirno naprej in vsaka malenkost že šteje,'' je naš pogovor zaključil Aleš.