900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

inoT, ko ugasnejo kamere …

20. 11. 2018; 07.45
Avtor: Vesna Meško
Toni inoT Osebni arhiv9

Maša in Toni foto: Osebni arhiv

Španskega glasbenega umetnika odlikuje skorajda otipljiva karizma, ki zaradi osupljivih vokalnih preskokov imitacij še bolj bogato zacveti in odstira plasti njegovega naravnega talenta. A medtem ko s širokim nasmehom in iskrami v očeh zre v naklonjeno publiko, prava čustva pridejo na plan šele tedaj, ko stopi skozi domača vrata …

Talent Toni, ki ga poznamo pod umetniškim imenom inoT, prihaja iz španske Mallorce, kjer živi skupaj s Slovenko Mašo in njenima, njunima otrokoma Lukasom in Leo. Slednja sta nanj sila ponosna, od ponosa pa žari zlasti Maša, ki je v njem videla velikega zmagovalca še preden je stopil na oder šova Slovenija ima talent.

Z Mašo sva poklepetali o Tonijevem okušanju zvezdniškega življenja, o tem kakšen je za domači vrati in kako na njegov uspeh gledajo njegovi bližnji. Prijetna svetlolaska nam je pričarala nekoliko drugačno podobo španskega pevca in verjamemo, da vam bo po prebranem še bolj prirasel k srcu …

inoT foto: POP TV

Slovenija ima talent za inoTa predstavlja novo poglavje na glasbeni poti. Pravzaprav se je znašel v tako velikem čustvenem vrtincu, da se mu je nemara življenje postavilo na glavo. Kako doživlja dejstvo, da ga je publika sprejela z odprtimi rokami in da ga javnost že sedaj razglaša za nespornega zmagovalca letošnjih Talentov?

Že tri dni pred polfinalom je bil živčen, ker vedno najde kakšno napako v svojem nastopu in ga je bilo strah, da bi razočaral. Že na avdiciji nisva mogla verjeti, kako toplo so ga vsi sprejeli, sami lepi komentarji so bili povsod, za oba je bil velik in pozitiven šok. Kot sem že rekla, jaz nisem objektivna, zame je zmagovalec, če zmaga ali ne, on je pa čisto iz sebe, pravi, da mu je najbolj pomembno to, kar si misli publika in je res iz srca hvaležen za tak sprejem.

Lukas in Lea sta ponosna, da je Toni njun očim. foto: Osebni arhiv

Ni bilo ravno pričakovano, da bo publika tujca postavila na pediestal, zlasti ne za Slovenijo. Vas je to zelo presenetilo?

Po eni strani ja, po drugi pa ne. Slovenci imamo zelo radi vse kar je naše, ampak smo hkrati tudi zelo odprti in radi vzamemo za našega nekoga, ki se nam je priljubil. In Toni mislim, da se je priljubil Slovencem, ker je iskren, dober, simpatičen in naraven, poleg tega pa dela čudeže s svojim glasom.

inoT je gledalcem prikupil tudi s svojim spoštljivim odnosom. Čeprav je neizmerno nadarjen, se ne treplja po prsih, temveč skromno sprejema vse pohvale in navdušenje javnosti. Se je sedaj prvič znašel v središču pozornosti ali je na takšen že na splošno njegov odnos do življenja?

Ja, pravi, da dokler mu bo čas dopuščal, bo vedno poskušal odgovoriti na vsa sporočila in vse komentarje, ker je publika tista, ki mu dopušča, da lahko živi od glasbe. Na odru se tudi kar hitro zablokira, šele potem, ko pride domov, pridejo vsa čustva na dan. Bil je že na španski televiziji, ampak nikoli ni prišel tako daleč v taki oddaji kot je Slovenija ima talent. Ampak ja, od prvega dne, ko sva se spoznala, je vedno enako odreagiral na pohvale in mislim, da bo tak še naprej, saj je to del njegove osebnosti.

Maša je Tonijeva velika ljubezen. foto: Osebni arhiv

inoT na odru pričara eksplozijo kreativnosti, iz prijaznega mladeniča se prelevi v osupljivo karizmatične like, v katere publika strmi odprtih ust. Kako na te imitacije gledate vi?

Jaz sem ga spoznala na njegovem koncertu in sem tudi sama zaprla usta sele po štirih pesmih. Bila sem na tolikih koncertih, da se jih ne da več prešteti, ampak mi je še vedno noro všeč in ne razumem, kako lahko tako spremeni glas. Na kakšnih manjših koncertih, ko zapoje recimo pesem What a wonderful world, ga včasih kdo prekine, da vidijo, če je playback ali dejansko poje on. Meni je pa predvsem všeč opazovati reakcije ljudi, vedno kar zrastem za nekaj centimetrov. (smeh)

Na odru ga odlikuje neopisljiv vokalni talent, samozavest in karizma. Kakšen pa je inoT za domačimi vrati? Kako bi ga opisali?

Ja, oder je njegov drugi dom, čeprav kamer ga je pa še vedno malce strah. Doma pa ... lahko samo rečem, da nam ni nikoli dolgčas. Lukas in Lea ga vedno prosita, naj pove kakšne zgodbe iz otrostva, pa zelo sta ponosna, da je njun »očim« pevec in to veselo razlagata vsem sošolcem. Toni je zelo zabaven, kar naprej poje in igra kitaro, velikokrat tudi, če gledava kakšen film ali nadaljevanko. Poleg tega je pa tudi zelo občutljiv in ima, kot vsi ostali, veliko strahov in ga je groza, ko pomisli, da bi lahko naredil kaj, kar bi koga prizadelo. Se še uči, da ne more vedno vsem ustreči. Pa srečo imam, ker res zelo rad (in dobro) kuha in tisti teden, ki ga moja otroka preživita z nama, je vedno kosilo na mizi, ko pridemo domov in tega jaz iz prejšnje zveze nisem bila navajena.

Z otrokoma se odlično razume. foto: Osebni arhiv

Najbrž so z njegovimi uspehi v Sloveniji seznanjeni tudi ljudje iz njegovega domačega okolja. Kakšen je odziv?

O, ja, vsi so seznanjeni, na otoku je Slovenija vse bolj popularna zdaj zaradi tega. Nihče več ne zamenjuje Slovenije in Slovaške. (smeh) Vsi so zelo veseli zanj, ima zelo zveste oboževalce tukaj, ki hodijo na njegove koncerte in vsak, ki ga je kdaj videl v živo, mu je rekel »Kaj delas na Mallorci? V tujino moraš, da te več ljudi spozna.« In zdaj je to naredil in so vsi zelo ponosni nanj.

Kaj pa vsi tisti, ki v času, ko je odkrival svoj talent, zanj niso imeli posluha? Ima InoT stike s svojo družino?

Seveda. Čeprav prej niso zelo cenili njegovega talenta, se je to z leti spremenilo. Jaz to razumem, 20 let nazaj, če je najstnik rekel, da on bo pa glasbenik, so mu starši rekli naj ne govori neumnost in naj gre lepo v šolo, potem pa delat, kot vsak »normalen« človek. Toni je pa res zelo obcutljiva duša, ni hotel razočarati starsev, hkrati je hotel živeti svoje življenje ... je kar dolga zgodba ... Ampak zadnja leta se zelo dobro razume z njimi. Jaz njegova starša obožujem, Lukasa in Leo imata rada, kot da bi bila njuna vnuka in nekaj let nazaj sta tudi oba sprejela dejstvo, da njun sin ne bo več frizer, ampak glasbenik in sta zdaj zelo ponosna nanj in že gledata letalske karte, ker želita priti na finale.

V njihovi družbi ni nikoli dolgčas.

V njihovi družbi ni nikoli dolgčas. foto: Osebni arhiv

Na Tonija so vsi zelo ponosni.

Na Tonija so vsi zelo ponosni. foto: Osebni arhiv

Maša, Lukas in Lea se odlično vživijo v Tonijev svet glasbe.

Maša, Lukas in Lea se odlično vživijo v Tonijev svet glasbe. foto: Osebni arhiv

Poljubček od Maše in Tonke ...

Poljubček od Maše in Tonke ... foto: Osebni arhiv

InoT in Maša

InoT in Maša foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Vabilo kmetice na seks v troje razkrila produkcija?
Odnosi
Vabilo kmetice na seks v troje razkrila produkcija?
naslednji članek
Glava družine se petelini, hlapec mu nastavlja ogledalo …
Resničnostni šovi
Glava družine se petelini, hlapec mu nastavlja ogledalo …