Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Takšno je danes življenje 50-letne Mateje Svet

21. 11. 2018; 11.00
Avtor: V.M.
svet

Mateja Svet foto: Marko Vavpotič

Iz smučarskih strmin je zdrsnila izpred oči javnosti in se zavila v tančico skrivnosti. Kaj je postala velika smučarska zvezda, ko je sezula smučarske čevlje, kaj jo danes veseli in ji pričara nasmeh na obraz? Kot pravi, je njen največji navdih hčerka Tara, ki šteje že 20 let.

Mateja Svet. Ime, ki ne bo nikoli potonilo v pozabo, četudi je minilo že 28 let, odkar je nekoč najuspešnejša slovenska alpska smučarka belim strminam in zvesti publiki pomahala v slovo. Stara 21 let je za seboj pustila zvezdni prah, ki tudi danes ostaja del davne preteklosti in ki na njeno življenje nima več nobenega vpliva. Precej težje je bilo slovo od njene ljubezni – smučanja, saj ji je slednje predstavljajo svet, v katerem in za katerega je dotlej živela.

Pa več kot dve desetletji kasneje? Mateja danes šteje 50 let. Še vedno rada obuje smučarske čevlje in stopi na zasnežena tla, le da se dandanes ukvarja s tekom na smučeh. Kot je povedala v intervjuju v oddaji Od blizu, ji je tudi sicer narava še vedno zelo pri srcu. In gore. Ob vsej tej lepoti se namreč zave svoje majhnosti, nanjo gleda ponižno in hvaležno sprejema vse, kar ji daje.

Mateja Svet foto: RTV Slovenija

Nekdanja športnica je leta kasneje stopila na precej drugačno pot. Ste vedeli, da je po izobrazbi psihodramska terapevtka? Psihoanaliza je sicer v njej prebudila zanimanje že v času cvetoče kariere, zato nemara ni tako nenavadno, da je kasneje prisluhnila notranjemu glasu, ki jo je vodil v svet globokih misli.

Mateji je ljubo tudi branje, zlasti se rada potopi v črno bele črke resničnih zgod ali biografij. Svoje misli rada strne tudi na papir, še vedno denimo piše dnevnik, v katerem se nedvomno skriva obilo zanimivih zgodb.

Kdo ve, morda pa čas doprinese nove ideje in bomo nekoč v rokah listali knjigo o Mateji Svet.

prejšnji članek
Koširejva najstarejša navdušuje v vlogi modela
Svet slavnih
Koširejva najstarejša navdušuje v vlogi modela
naslednji članek
Domen Valič razgalil svoje telo
Svet slavnih
Domen Valič razgalil svoje telo