900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tako so se v Drami poklonili Jerneju Šugmanu

10. 12. 2018; 05.00
Avtor: K.M.
jernej šugman

foto: Arhiv Drame

Danes mineva leto dni od smrti priljubljenega igralca.

Pred letom dni je Slovenijo šokirala novica, da je na smučanju umrl priljubljeni igralec Jernej Šugman. V spomin na velikega igralca so zapis na družbenem omrežju objavili tudi pri SNG Drami, kjer so zapisali: 

"Dragi Jernej, ljubi naš Nejc, zvezde so vedno predaleč ... S tvojim odhodom natanko pred 365 dnevi pa so zgrmele na Zemljo, da se ti poklonijo in te pospremijo do galaksije večnosti. Najbrž ni nobeno naključje, da prvo leto tvoje odsotnosti in nazdemeljske vseprisotnosti sklepa krog ravno dan pred stoto obletnico smrti Ivana Cankarja. Bravurozno si se mu poklonil s svojo zadnjo igralsko stvaritvijo, vlogo Župnika v Hlapcih; želel pa si mu posvetiti še Zlodeja v Pohujšanju v dolini šentflorjanski, vendar je vmes posegel božanski Olimp in te postavil za večnega prvaka gledališkega ansambla vseh gledaliških ansamblov." 

K temu so še dodali, da njemu ne bi bilo všeč, da so žalostni, saj bi jih želel s svojo toplino "dvigniti" iz teh občutkov in zapisali: "Bil si eden najskromnejših velikanov, ki jih je rodilo človeštvo po najbolj mojstrski kreaciji muz umetnosti."

Celoten zapis najdete spodaj: 

prejšnji članek
Zmagovalec Talentov po Hrvaški osvaja še Nemčijo
Svet slavnih
Zmagovalec Talentov po Hrvaški osvaja še Nemčijo
naslednji članek
Pri darilih bodite iznajdljivi
Zdravje
Pri darilih bodite iznajdljivi