bolero 06 Odkrito.si

Znan slovenski igralec odšel od doma pri zgodnjih...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 18. junija

assange2-reuters Petisvet.si

Smrtna kazen za novinarstvo

Letališče Maribor Svet24.si

Letališče Maribor bodo namesto Kitajcev po novem...

william kate Svet24.si

Princ William in Kate Middleton sta se odločila, ...

reka dejan Njena.si

Reka ljubezni: Dejan šokiral z drastično ...

nataša in marko2 Njena.si

Ljubezen po domače: Spoznajte Markovo srčno damo

Aneta iskreno o hčerkini življenjski bitki
| Vesna Meško

Aneta iskreno o hčerkini življenjski bitki

Kaj vse se pravzaprav dogaja, nam je Aneta razkrila v enem najbolj osebnih pogovorov do zdaj!, Pop tv, Osebni arhiv

Finalistki šova Kmetija Aneti Andollini v teh dneh glavo ne polnijo misli na zmago v šovu. Njena hčerka namreč v bolnišnici bije življenjsko bitko. Kaj vse se pravzaprav dogaja, nam je razkrila v enem najbolj osebnih pogovorov doslej …

Za Aneto izkušnja v šovu Kmetija še zdaleč ni bila lahka, a kot nam je zaupala, jo je najhujše čakalo, ko se je vrnila domov. Hčerki Tii Alexis se je namreč zdravstveno stanje močno poslabšalo, čeprav je že več tednov v bolnišnici, predstavlja velik izziv tudi zdravnikom.

V nedeljo, 16. decembra, bo Tia Alexis dopolnila osem let. Žal je hčerkica zelo bolna, tako da vam najbrž bolj kot misel na slavje, polnijo glavo in srce želje, da bi ji bilo zdravje naklonjeno. Kakšne težave jo pravzaprav pestijo? Kolikor je znano, se je Tia rodila s srčno napako …

Res je, 16.12. bo moja Tia Alexis napolnila 8 let. A naša miška se že dva meseca bori v pediatrični kliniki. Rojena je s kar tremi napakami oz. težavami na srčku, poleg tega pa so se pojavile še druge težave. Zadeva je takšna, da se zadnja tri leta borim proti terapiji, ker zdravil ne odobravam, zdaj pa je žal napočil trenutek, ko sem morala popustiti in reči ja.

Kako kaže sedaj, kakšne so napovedi zdravnikov?

Stanje je kar težko, tako zanjo, kot zame, prav tako pa je Tia velik izziv tudi za same zdravnike. Koliko časa bo še hospitalizirana, ne vedo povedati niti sami.

Foto: Osebni arhiv - Tia Alexis

Kako se sami soočate s težko situacijo? Vemo, da ste močna ženska, pa vendar, nemočno gledati otroka, ki mu peša zdravje, je nekaj najtežjega na svetu …

Še tako močen človek se ob bolnem otroku zlomi in samo nemočno gleda. Saj vemo, da je danes mogoče marsikaj kupiti, zamenjati, nadomestiti, a zdravje je nekaj neprecenljivega.

Odziv javnosti je nemara v teh težkih trenutkih kot sol na rano?

Nisem nesramna, a vsem grdim in umazanim jezikom želim, da bi enkrat začutili to bolečino in vsaj za hip okusili, kako se ob vsem tem počutimo mi. Sram je lahko ljudi, ki me obsojajo, kakšna mama sem, da sem šla v šov, kajti za ta korak se nisem odločila, ker bi mi bilo dolgčas v življenju, temveč ker sem borka in se borim za svoje ter za našo boljšo prihodnost. Moja Tia je tudi en velik razlog, zakaj sem sploh šla v šov Kmetija, kajti z nagrado bi lahko svoj čas posvetila otrokoma in nam omogočila nakup konja. Slednji zelo terapevtsko deluje na deklico, prav tako pa jo pomirja.

Foto: Osebni arhiv - Za malce veselja je poskrbel dobri mož ....
Pred vami je bitka za zmago v šovu Kmetija, tudi v medijih ste nenehno v središču pozornosti, doma pa bijete življenjsko bitko, ob kateri se nemara vse drugo zdi brez pravega pomena. Bi rekli, da imate zaradi težke situacije manj možnosti za zmago ali se boste ravno za voljo hčerkice borili kot levinja?

Načrtov za pripravo na finale nisem uresničila. Vzrok je seveda povsem na mestu, čas, ki sem ga nameravala nameniti treningom in učenju pratike, namreč posvečam svoji sončici. Veliko časa preživim pri njej v bolnišnici, kar občuti tudi njen starejši bratec, saj sem veliko zdoma. Ampak verjamem, da če le obstaja kanček pravice in če mi bo naklonjeno majčkeno sreče, potem mi lahko uspe. Je pa veliko odvisno tudi od samih iger in glasovanja. Zato pozivam vse gledalce, ki me podpirajo in se strinjajo z menoj, prav tako pa tudi tiste, ki mi želijo olajšati mojo življenjsko situacijo, naj v soboto glas namenijo meni. Hvala že vnaprej.