pomlad
Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko sebe postavite na prvo mesto

ukc ljubljana m24 sr
Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k dobavitelju

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Srce parajoče: Pred mamino smrtjo trkali na Švabova vrata

21. 1. 2019; 10.00
Avtor: K.M./T.P.
Blaž Švab

Blaž Švab foto: Marko Vavpotič/M24.si

Član zasedbe Modrijani je spregovoril o tem, da se pesem En poljub največkrat izvaja tudi ob pogrebih ob pogovoru pa ne skriva, da se zaveda, da njihovih pesmi ne izvajajo samo ob srečnih dogodkih.

Pred dnevi je izšel videospot za pesem Dal bom besedo, ki je še en plod uspešnega sodelovanja med Modrijani, Janom Plestenjakom in Cotom. O uspehu pesmi En poljub, Kok nam je luštn in nenazadnje tudi o zadnji uspešnici, pa je za našo novinarko spregovoril kar Blaž Švab, ki pa ob tem ni skrival, da se zaveda, da njihovih pesmi ne izvajajo samo ob srečnih dogodkih. 

Blaž Švab in Jan Plestenjak foto: Marko Vavpotič, M24.si

"Vse, ki se ukvarjamo z glasbo, seveda zelo zanima, kaj se dogaja na radijskih postajah in na terenu, ali glasba med ljudmi živi, ali je prisotna. In te pesmi, ki jih delamo skupaj, živijo med ljudmi. Ko ob treh zjutraj pridemo v vaško gostilno na Gorenjsko ali na Štajersko, jih fantje ob kitari pojejo. Zdaj, ko to pripovedujem, mi gredo kocine pokonci, to je namreč največji kompliment za izvajalca in predvsem za avtorja – da glasba živi. Na primer En poljub je pesem, ki se v Sloveniji največkrat izvaja, tudi ob slovesih, ki so poleg rojstva najbolj intimen trenutek, jo pojejo. Nam se je celo zgodilo, da so prišli k meni domov otroci trkat na vrata in prosit za mamo, ali bi lahko to pesem peli na njenem pogrebu. Mama je bila zelo hudo bolna, a še živa, in se je hotela prepričati, da je to mogoče, potem pa se bo poslovila, samo da bo ta pesem ob koncu. Za Dal bom besedo pa mi izvajalci pravijo, da jo veliko igrajo na porokah in da so ganjeni do solz, da je to pesem za dva, ko stopita pred oltar," je povedal Blaž. 

Celoten intervju pa najdete tukaj: Modrijani so bili prestrašeni, ko jih je poklical Jan Plestenjak.

prejšnji članek
Ujeli smo trebušček Maje Martine Merljak
Svet slavnih
Ujeli smo trebušček Maje Martine Merljak
naslednji članek
Nova zvezdniška ljubezen: To je izdalo Brada Pitta
Svet slavnih
Nova zvezdniška ljubezen: To je izdalo Brada Pitta