luka doncic anamaria goltes Svet24.si

FOTO: Anamaria objavila fotografijo in Luki ...

hrvaška policija, splošna Svet24.si

Grozljiv umor na Krku: Mož zadavil ženo in ...

Primož Roglič Svet24.si

Roglič v boj za medalje v kronometru: "Bo poseben...

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

20210603-01063348 Necenzurirano

Pred vrati četrti val, Poklukar pa ne da denarja ...

baterije, hrenovka Odkrito.si

PAZLJIVO! To se zgodi, če otrok pogoltne ...

Jorg Zupan 4 Njena.si

Izbranka Lada Bizovičarja delila prve hčerkine ...

Tamara Korošec deležna žaljivk in nespoštovanja
| V.M.

Tamara Korošec deležna žaljivk in nespoštovanja

Tamara Korošec, Avaiphotography: Velerija Štramčar

Dandanes med spletnimi zidovi razsaja zaskrbljujoč odnos uporabnikov, ki nimajo prav nobenih zavor pri žaljivemu izražanju lastnih mnenj in prepričanj. Sovražnega govora so deležni zlasti znani obrazi, med katerimi se je znašla tudi Tamara Korošec. No, a slednja se je iz grenkih izkušenj marsikaj naučila ...

Da pojavljanje na televiziji s seboj prinaša precej grenko plat, je spoznala tudi sicer zelo priljubljena srčna izbranka Renata Lužarja, Tamara Korošec, ki smo jo spoznali v oddaji Ljubezen po domače. Odkar se je pred dobrim letom pričela pojavljati v medijih, namreč okuša tudi manj prijetno plat spletne komunikacije. Kot nam je zaupala, se poleg pozitivnih komentarjev namreč sooča z zaskrbljujočo spletno publiko, ob kateri ugotavlja, da ljudje dandanes nimajo prav nobenega spoštovanja do sočloveka, niti ne moralnih zavor pred žaljenjem in izražanjem lastnih občutkov do posameznikov, ki jih pravzaprav niti ne poznajo. Soočanje s spletnim nasiljem zanjo ni bilo lahko, se je pa ob tem naučila, kako z zdravo samopodobo in razumom ne podleči negativnim občutkom.

Foto: Avaiphotography: Velerija Štramčar - Tamara: Usmerite pozornost na ljudi, ki vas imajo radi.

Kot pravi, je povsem normalno, da ljudje nismo vsem všeč, vendar se zaradi tega resnično ni potrebno obremenjevati. Bolj modro se ji zdi usmeriti pozornost na ljubljene in nenazadje nase. "Če se bomo ukvarjali sami s seboj, nam ne bo ostalo časa za kritiziranje drugih, kajne? Svet je že tako prepoln negativnih stvari. Zakaj ne bi v ljudeh iskali nekaj pozitivnega? Radi se imejte, spoštuje drugačnost in sprejemajte druge, predvsem pa spoštujte sebe, saj boste le tako lahko na svet in ljudi zrli brez notranje želje in potrebe po tem, da bi jih žalili in prizadeli," pravi Tamara, ki je na to temo že zapisala nekaj vrstic.

Ker je prejemala nemalo vprašanj zaskrbljenih deklet, se je namreč Tamari porodila ideja, da prične pisati blog, tekom katerega bo delila svoja razmišljanja in poskušala zajeti odgovore na številna vprašanja. Doslej je tako že spregovorila o nespoštovanju in o tem, kako pomembno je za življenje, da ostanemo zvesti sebi, svojim ciljem in sanjam ter da ne klonemo pod težo strahu: 'kaj bodo rekli drugi'. Tamara pravi, da se bo dotaknila tudi teme o ljubezenskem razmerju, kar še posebej zanima mlada dekleta, ki si želijo odnosa, kakršnega imata z Renatom.