Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Klepet s Kajo: Ko Ljubezen po domače uide izpod nadzora …

16. 4. 2019; 07.45
Avtor: Vesna Meško
kaja grozina

Kaja Grozina foto: Osebni arhiv

Kaja Grozina je tisto zabavno dekle, ki je v šovu Ljubezen po domače bratoma Hafner poslalo enako verzijo ljubezenskega pisma. No, ali je bilo slednje ljubezensko, ne bi mogli z zagotovostjo reči, zlasti, ker o Gašperju in Jaki ni nikoli sanjarila z odprtimi očmi. Zakaj je v resnici stopila pred kamere odmevnega šova in kakšne peripetije so se odvijale med družbo, ko jih ni spremljala kamera, pa nam je zaupala med zabavnim klepetom …

Se je Kaja nesmrtno zaljubila v Jako? Ne. So ji pri Hafnerjevih dali piti pivo? Ja. Se je po vasi vozila z nekdanjim Hafnerjevim 'tastom'? Bo kar držalo. Je žurala v 'varni hiši za moške'? Aha. Vsak večer. Je po šovu spoznala mladeniča, ob katerem se ji od smeha tresejo hlačke? Morda.

Zdaj vas pa zagotovo zanimajo podrobnosti, kajne? Potem pa le sledite najinemu klepetu …

Kaja!, kako si? Kako se je takole gledati po televiziji, sploh zaradi občutka, da si se znašla v časovnem stroju? Šov se je namreč snemalo pred, koliko že, osmimi meseci?

Živijo, nisem ravno jutranja oseba, zato je moja edina misel: »če nisi kava, se mi ne približuj!« Po televiziji se gledam zelo malo, ker je doza antidepresivov v Sloveniji na žalost omejena (smeh). Sem pa hvaležna vsem, ki me spremljajo – koliko hudega ti ljudje premorejo! Občutek, da sem se znašla v časovnem stroju, je po eni strani zelo obligaten, saj menim, da je življenje samo po sebi časovni stroj. Vedno so namreč stvari in kraji, ki nam predočijo retrospektivo lastnega življenja. Razlika je le v tem, da me nikoli prej za nobenega moškega na ulici niso ustavljali neznanci in spraševali: »In? A sta skupaj?«

Povej nam nekaj, zakaj Ljubezen po domače? Sta te brata Hafner tako pritegnila, da si si rekla, 'To sta moja usodna moška, moram ju osvojiti!' ali si pred kamero zakorakala predvsem z namenom, da s svojim humorjem obarvaš oddajo?

Ljubezen po domače zato, ker je v resnici mesto tisto, polno kmetov. Moj prvotni namen sodelovanja v šovu je bil ta, da se Sloveniji predstavim skozi humor. Do predvajanja oddaje sem bila namreč prepričana v to, da le tega imam (smeh). Brata Hafner sta dve krasni bitji z dih jemajočo delavnico in traktor je zgolj pika na i. Nedvomno sta usodna moška, vendar, na njuno srečo, ne meni.

Odkar se je začel predvajati šov končno vem, kako je kavo piti sam. (smeh) foto: POP TV

Praviš, da ne maraš moških, ki nosijo bele nogavice. Si se že kdaj znašla na zmenku z belim nogavičarjem? Kaj pa bi naredila, če bi pred teboj stal sicer slasten mladenič, a bi mu izpod hlačnic kukale snežno bele nogavičke?

Navadno do nogavic pridem šele na tretjem zmenku. Povem kaj več, ko do tretjega pride (smeh). Če bi bil pred mano slasten mladenič z belimi nogavicami, ne bi rekla nič.

Če bi bil slasten mladenič z belimi nogavicami, karizmo in smislom za humor, bi rekla: »Hej, a imaš instagram?« Če bi bil pa slasten mladenič z belimi nogavicami, smislom za humor, karizmo in intelektom - spet smo pri znanstveni fantastiki - bi pa rekla: »Hej, a imaš instagram? Ti odgovarja petek za pijačo in avgust za poroko?«

S pismom si pritegnila oba Hafnerjeva brata. To, da si zabavna in da piješ pivo, se jima je namreč zdelo naravnost fenomenalno. Si na domačiji dobila kakšen kozarec piva ali so ti natakali le vino in vodo? (smeh)

Zelo zanimivo je, da je bilo to pismo napisano sredi Budimpešte, ko smo bili s kolegi komiki na kosilu, kjer sem kot v gimnaziji kampanjsko lovila zadnji dan in poslala obema enako. Saj sta samo brata, le kako bi lahko izvedela? (smeh)

Jaz mislim, da sta ugotovila, da imam zares rada pivo šele, ko sem prišla. Takrat je bilo veliko piva natočenega, kar je samo še en dokaz več, da se nobena dobra zgodba ne začne: »S prijatelji smo pili vodo…«

Kako pa sta se z Jako ujela v živo? Si ga zlahka spravila v dobro voljo?

Jaka je zelo prijeten sogovornik z zanimivim smislom za humor. Imela sva zelo sproščen, prijateljski odnos in velikokrat je tudi on mene spravil v dobro voljo. Ampak na srečo bi med nama lahko preskočila zgolj kobilica. (smeh).

Kaja je nadarjena stand up komičarka. foto: Osebni arhiv

Kaj ti je najbolj ostalo v spominu na tisti teden, ko ste snemali oddajo?

Priznam, da je spomin zaradi dobrih zabav sicer zelo meglen, se pa zelo dobro spomnim tistih pravih »družinskih« pogovorov ob jutranji kavi. Pa molitev, da bom zdržala, ker je bila vedno gneča za na stranišče. (smeh) Pa zabavnih sosedov!

Moram pa priznati, da se zelo spominjam, kako je kipelo od emocij. Prej nisem verjela, da se lahko kdo tako hitro zatreska. One so bile tam, prepričane v to, da je navkljub vsemu to tisto. Pravo. In naučila sem se predvsem, da ni življenje, sodobnost in tempo ta, ki nas uči, da smo čustveno zarjaveli. Mi smo.

Lahko iz rokava streseš kakšno prigodo, ki te še danes nasmeji?

Od tistega tedna se spomnim zelo glasnega petelina vsako jutro. Od takrat naprej imam zelo rada svojo budilko. (smeh) Zelo dobro se spomnim tudi, kako sva s Saško vsak večer preživeli ob pivu v varni hiši za moške (to je lokal, kjer je zraven nogometno igrišče, da možje momentalno pobegnejo od žena). Eno noč pa sva štopali in ustavil nama je starejši gospod, naju pripeljal do Hafnerjevih, kar je trajalo z avtom natanko 28 sekund. Potem je spil z nama pivo, nakar sva izvedeli, da je bivši tast od enega izmed bratov Hafner. (smeh) Nedvomno sem uživala od prvega do zadnjega dne in poleg lepih spominov, sem dobila zelo veliko inspiracije za pisanje novega stand up materiala.

Kaj pa z mamo Hafner, sta se razumeli? Je tudi za kamero bolj stroge narave?

Mama Hafner je zelo prijetna in odprta gospa. Že mora biti stroge narave, da je lahko ukrotila toliko žensk naenkrat in predvsem vzgojila dva svojeglava fanta. Priznam, da bi se je za taščo malo bala. (smeh)

Kako je bilo, ko so te tvoji sorodniki, prijatelji in znanci videli na televiziji? Kakšen je bil odziv?

Odkar se je začel predvajati šov končno vem, kako je kavo piti sam. (smeh)

Imam zelo trdne in pristne odnose s prijatelji in ljubim ta svoj mali svet. So pa vsi, ki so meni blizu že malo vajeni, saj me že od nekdaj spremljajo v gledaliških predstavah, na stand up nastopih in v raznih skečih po televiziji. Bolj je bil šok javno iskanje partnerja kot pa televizija. Citiram mamo: »In kaj je bilo narobe s Sandijem od moje sodelavke?«

Zaenkrat so odzivi zelo pozitivni. Ampak kot je rekel Nietzsche: »Dokler te vsi samo hvalijo, se zavedaj, da nisi na pravi poti.« In jaz sprejmem vse vrste kritik, ker za resnico moraš imeti zelo velika jajca. In jaz – kot brezglava kokoš – jih imam. (smeh)

Kako pa kaj ljubezen? Se je našel kakšen zabaven moški, ki je poskrbel, da si se za spremembo od srca nasmejala ti?

O ljubezni rada pišem in berem. Okoli sebe imam pa tako trdne zidove, da bi se lahko vpisala na gradbeno. In verjamem v: Vse kar potrebuješ je ljubezen in dovolj nizek IQ, da v to verjameš. Živim za pesem Ne bodi kot drugi, živim pa bolj Nihče iz vesolja.

Trenutno je moj urnik poln in veliko se ukvarjam z novo predstavo, stand up nastopi ter predvsem s pisanjem skečev, nove predstave, internetne serije in bloga. Glede na to, da veliko časa preživim v družbi komikov, se veliko presmejim. Obstaja pa nekdo, ki me nasmeji malo bolj od srca. (smeh)

Kaja Grozina

Kaja Grozina foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Tako je šov spremenil Denisa
Resničnostni šovi
Tako je šov spremenil Denisa
naslednji članek
Sanjska ženska Miša Margan žaluje
Svet slavnih
Sanjska ženska Miša Margan žaluje