mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Bolezen zarezala v družino iz Delovne akcije

14. 5. 2019; 09.15
Avtor: V.M.
delovna akcija 8 oddaja

Prenova pri družini Pećaranin. foto: POP TV

V oddaji Delovna akcija so tudi tokrat poskrbeli za smeh in solze. V zadnji prenovi so na obraz zakoncev Pećaranin naslikali radost in veselje, a kljub srčnim željam, jim zdravja kakopak niso mogli povrniti. Po vseh težkih preizkušnjah, ki jima jih je na naložilo življenje, se je zgodil še en udarec. Mama je namreč zbolela za pljučnim rakom.

V 8. oddaji Delovne akcije je Ana Praznik s svojo marljivo ekipo priskočila na pomoč Milovanu Pećaraninu, mladeniču, ki je sodeloval pri številnih prenovah Delovne akcije. Kot prodajalec v trgovini s pohištvom je namreč pomagal pri svetovanju in izbiri in srčen kot je, je kakopak z ekipo spletel pristne vezi. Ko je na oddajo naslovil pismo, v katerem je opisal žalostno zgodbo svojih dragih staršev, se je ekipa odzvala, mu priskočila na pomoč in poskrbela, da bo življenje njegovih staršev za mnogo odtenkov lažje in lepše.

Ana z družino Pećaranin. foto: POP TV

Zdravje je naše največje bogastvo

Morda se sliši izpeto, a kaj, ko je za bolnega izjemno boleča resnica. Zdravje je naše največje bogastvo, kar se običajno zavemo šele tedaj, ko ostanemo brez njega. Ekipa Delovne akcije je zakoncema Pećaranin prenovila dom, kjer bosta odslej lažje bila bitko z zdravjem. Žal je tako, da njunih težav ni mogoče izbrisati s čudežno paličico, saj sta oba resno bolna.

Najprej je na ščitnici zbolela mama Lilijana, temu je sledilo poslabšanje, bolezen se je namreč razširila še na vse kosti in hrustanec. Kot da mamina bolezen ni bila dovolj, pa je kmalu življenje udarilo še njenega ljubega Miroslava. Slednji je utrpel srčni infarkt, ki jima je življenje postavil na glavo. Ne le Miroslavu, ki se je moral vsega priučiti znova, pristal pa je tudi na invalidskem vozičku, temveč tudi Lilijani, ki si je na vse pretege prizadevala, da bi mu olajšala vsakdan. A žal je v življenje Milovanovih staršev zarezala še ena bolezen. Prav na svoj rojstni dan je namreč Lilijana izvedela, da je poleg vsega zbolela še za pljučnim rakom.

Bolezen ne izbira, pa četudi je na vrata potrkala že večkrat. Cenite zdravje, nikoli namreč ne vemo, kdaj nas bo zapustilo …

prejšnji članek
Tanji Ribič se je izpolnila dolgoletna želja
Svet slavnih
Tanji Ribič se je izpolnila dolgoletna želja
naslednji članek
Petra blestela v finalni oddaji
Svet slavnih
Petra blestela v finalni oddaji
#obraziavenija
obraziavenija