Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Andrej Milutinovič: 'Nikoli ne bi imel debele partnerice!'

19. 5. 2019; 07.00
Avtor: Andreja Comino, Carmen Leban
andrej milutinovic

Andrej Milutinovič foto: Revija Zvezde

Andrej Milutinovič pravi, da je debelost nespoštovanje samega sebe. Tekom pogovora za revijo Zvezde je razkril svoj pogled na lepo telo in spregovoril o svoji težki življenski zgodbi.

Komentator v šovu o hujšanju Andrej Milutinovič nikogar ne pusti hladnega. Ne samo zaradi težke življenjske zgodbe, ko se je dolga leta bojeval z odvečnimi kilogrami – pri štirinajstih letih je tehtal kar 140 kilogramov –, temveč tudi zato, ker ima čisto poseben pogled na (lepo) telo in dela kot inštruktor v fitnesu.

»Vsak lahko izgubi kilograme, če se za to odloči. Preveč kilogramov je nespoštovanje samega sebe, zato nikoli ne bi mogel biti z osebo, ki se nima toliko rada, da se ne bi tudi na tem področju spravila v red,« pravi Ljubljančan, ki je imel najprej brezskrbno, nato pa zelo travmatično otroštvo.

»Pri enajstih letih mi je umrl oče, pred tem babica, nato pa še dedek. Vso žalost sem dobesedno pojedel, kar se je poznalo tudi na mojem telesu. Imel sem tako visok krvni tlak, da mi je vsak dan iz nosa tekla kri in me je zdravnica opozorila, da bom umrl, če bom tako nadaljeval. Bratu sem sledil v fitnes, vpisal pa sem se še na atletiko, kjer sem bil zaradi ogromnega telesa idealen za metalca krogle,« pripoveduje Andrej, ki se je skupaj z mamo in bratom spopadal še z izgubo premoženja.

Pokojni oče je bil vpleten v afero s piramidno igro, pa so čez noč ostali brez premoženja in v dolgovih. Vsi trije pa so se tolažili s hrano. Življenje sta mu rešila fitnes in atletika. Kilogrami so se počasi topili, zaradi športnega udejstvovanja se je lahko vpisal na športno gimnazijo in pozneje na Fakulteto za družbene vede, ki pa jo je dokončal samo na pol, saj je začel delati kot inštruktor fitnesa ter tekmovati v fitnesu in bodibildingu.

»Petnajsto leto svojo težo držim pod nadzorom. Trenutno tehtam 124 kilogramov, do poletja si jih želim izgubiti še deset, da bo ostala samo mišična masa brez maščobe. Sčasoma sem ugotovil, da mojemu telesu najbolj ustreza tako imenovana prekinitvena dieta – šestnajst ur ne jem nič, nato pa v roku osmih ur pojem kosilo in večerjo,« razlaga Andrej, ki je visok 1,88 metra in ga je zato težko zgrešiti. »Moški ni pravi moški, če ne tehta vsaj sto kilogramov,« se šali, vendar je ponosen, da mu je uspelo premagati nekdanje travme in postati uspešen. Na delovnem mestu pa je spoznal tudi svojo ljubezen, postavno Patricijo.

Andrej Milutinovič

Andrej Milutinovič foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Teniški as v skrbeh za sina
Svet slavnih
Teniški as v skrbeh za sina
naslednji članek
Robert Korošec se vrača na male ekrane!
Svet slavnih
Robert Korošec se vrača na male ekrane!