Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Plesalec Tomaž Šter razkril, kaj se mu dogaja zasebno

18. 5. 2019; 07.00
Avtor: Nejc Simčič / Zvezde
ster 1

Tomaž Šter velja za enega najboljših plesnih mojstrov pri nas. foto: Osebni arhiv

Priznani plesalec in koreograf Tomaž Šter, ki že tri sezone navdušuje v šovu Zvezde plešejo, nam je odprl vrata v svojo zasebnost in delo, razkril pa je tudi marsikatero sočno zanimivost, ki se mu trenutno dogaja v življenju.

Priljubljeni plesalec, koreograf in plesni mentor Tomaž Šter je v šovu Zvezde plešejo najprej plesal z igralko Aleksandro Balmazović, nato s pevko Rebeko Dremelj, letos pa je navduševal z manekenko Jano Koteska.

»Čeprav sva se z Jano super ujela in v najinih treningih res uživala, z njimi žal ne bova nadaljevala, saj sva oba že vpeta v druge projekte. Skupaj bova zaplesala še v zadnji oddaji in prav gotovo na kakšnem žuru, morda se poveževa tudi še v kakšnem drugačnem, recimo temu neplesnem projektu. Mogoče me pa Jana končno nauči tudi njeno makedonsko kolo,« z nasmeškom na obrazu pravi Tomaž, ki se je v vseh treh sezonah s soplesalkami odlično ujel.

»Če se s soplesalko ujameš značajsko, je to velika prednost, saj so treningi učinkovitejši, predvsem pa bolj sproščeni in zabavni. Do zdaj sem imel s tem res precej sreče. Moje soplesalke so bile sicer značajsko različne, vse pa super osebe, močne, samostojne in unikatne ženske z zanimivimi, pestrimi, tudi težkimi življenjskimi zgodbami. Delile so si predvsem neko ljubezen do plesa, nastopanja in željo po izzivu, nečem novem, drugačnem,« pravi 31-letni Tomaž, ki ima rojstni dan na isti dan kot njegova lanska soplesalka Rebeka Dremelj.

Tomaž Šter foto: POP TV

Združil moči z lepo Valeriyo

Tomaž je plesu predan že več kot petnajst let, saj je začel v rojstnem Novem mestu, nadaljeval v Ljubljani in se po pestrem raziskovanju tujine spet vrnil v Slovenijo. »Številna leta sem dajal prednost plesnim tekmovanjem, zdaj pa vso energijo posvečam nastopanju, poučevanju in koreografiranju. Ples mi pomeni popolno predanost in prisotnost. Poučujem in koreografiram v Gibalnem inštitutu Vija vaja in Plesnem mestu. Moje življenje se v največji meri že približno petnajst let vrti okoli plesa, ki sem mu še vedno zelo predan. Se pa želim v prihodnosti preizkusiti tudi v marsičem drugem,« razloži Tomaž, ki je tik pred začetkom letošnje sezone šova Zvezde plešejo tudi uradno dobil naziv magister sociologije.

»Poleg sodelovanja v oddaji mi večino časa vzame poučevanje. V juniju me čaka še sodelovanje na prvem tako imenovanem PRO/AM dogodku v Sloveniji, kjer skupaj tekmujeta profesionalec in amater – Zeleni dotik. Potekal bo na Bledu pod organizacijo Maje Geršak,« je nestrpen Tomaž, ki sicer trenira, pleše in navdušuje skupaj s plesalko Valeriyo Musina.

Uživa v meditaciji

Znano je, da so pretekli in prihajajoči meseci za plesalce šova Zvezde plešejo izjemno pestri in zahtevni, zato bo Tomaž poletje prav gotovo izkoristil za zasluženi oddih, odmik in potovanja. Tisti, ki plesalca bolje poznajo, pa vedo, da obožuje tudi meditacijo. »Vedno iščem nove izzive in načine, da se izboljšujem, in, ja, zadnja leta je del mojega življenja oziroma vsakdana postala tudi meditacija. Pomaga mi do jasnejših mislih, zavedanja, boljših odnosov, prepričan sem, da sem zaradi nje tudi boljši plesalec in pedagog. Verjamem, da močnejši in mirnejši, kot si v sebi, več lahko daš tudi drugim,« je jasen Tomaž, ki je prestal tudi tako imenovani tihi odmik. »Res je, udeležil sem se že več odmikov v tišino, v mojem primeru šestdnevnega in več krajših, načrtujem pa tudi daljše. Ti odmiki so neke vrste celodnevne meditacije, vse poteka v tišini, brez telefonov, knjig, pogovorov in kakršnih koli motenj, kar res omogoča odklop od sveta in poglobljen stik s samim seboj.«

prejšnji članek
Anže Kopitar psa povsod vodi s seboj
Svet slavnih
Anže Kopitar psa povsod vodi s seboj
naslednji članek
Dejan Vunjak bo najsrečnejši človek na svetu
Svet slavnih
Dejan Vunjak bo najsrečnejši človek na svetu