favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Madonna v središču škandala na Evroviziji

19. 5. 2019; 08.00
Avtor: K.M.
Madonna

Madonna foto: Profimedia

Več desetletij dolg izraelsko-palestinski konflikt izpostavljen tudi na včerajšnji Evroviziji.

Čeprav je izbor za pesem Evrovizije predvsem zabaven dogodek, se tudi včeraj nismo mogli popolnoma izogniti politiki in predvsem izpostavljanju dolgoletnega izraelsko-palestinskega konflikta. Veliko polemike je bilo že v preteklem letu, ko so številni nasprotovali temu, da bi izbor sploh izvedli.

Politiko je kot prva na dogodek vnesla pevka Madonna, ki je za dve pesmi dobila kar zajeten košček denarne pogače. Med pesmijo Future je imel namreč eden izmed plesalcev na hrbtu izraelsko zastavo, plesalka pa palestinsko. Organizatorji so v uradni izjavi za javnost zapisali, da to ni bil del generalke. "Evrovizija je nepolitičen dogodek in Madonna je to vedela."

Še več vznemirjenja pa so na glasbeni dogodek vnesli predstavniki Islandije. Med razglasitvijo rezultatov glasovanja občinstva so namreč pokazali palestinske zastave z napisom Palestina in v dvorani poželi predvsem veliko negodovanja in negativnih vzklikov. 

Potezi sta doživeli različne odzive. Nekateri se z njima ne strinjajo, saj trdijo, da politika ne spada na takšno prireditev, spet drugi pa so navdušeni, da so tako predstavniki Islandije kot tudi Madonna izkoristili možnost za izražanje svojega mnenja in spodbudo številnih gledalcev. 

prejšnji članek
Od Jadranke hočejo samo seks, raje je samska
Resničnostni šovi
Od Jadranke hočejo samo seks, raje je samska
naslednji članek
Dnevni horoskop: Zamenjajte družbo
Horoskop
Dnevni horoskop: Zamenjajte družbo
#obraziavenija
obraziavenija