Jenrej Tozon Odkrito.si

Težki časi za Jerneja Tozona: njegovo dekle po ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 16. junija

vesolje Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 17. do 23....

puška Svet24.si

Jože navsezgodaj skrit za grmovjem čakal, da je ...

saša1 Svet24.si

Sašo smo ujeli v objemu še mlajšega moškega!

profimedia-0446249181 Najstnica.si

Nova ljubezen Justina Bieberja

teja perjet-jani jugovic Njena.si

Iskrena izpoved slavne mamice Teje Perjet

Zmagovalec Evrovizije: Sem biseksualec
| K.M.

Zmagovalec Evrovizije: Sem biseksualec

Duncan Laurence, Thomas Hanses

Kdo je skrivnostni Duncan Laurence, ki je osvojil oboževalce Evrovizije in v soboto tekmovanje popeljal na Nizozemsko?

25-letni Duncan Laurence, katerega pravo ime je Duncan de Moor, je v svet glasbe na Nizozemskem vstopil leta 2014, ko se je pojavil v priljubljenem formatu šova The Voice. Tam je pod mentorstvom kantavtorice Ilse de Lange prišel vse do polfinala in izpadel tik pred velikim finalom.  Glasbeno se je izobraževal na šoli Rock Academy v Tilburgu, ki jo je končal leta 2017. 

Skupaj z Jihadom Rahmounijem je tudi avtor pesmi Closer K-pop dvojca TVXQ. 

Kljub temu, da se je kot glasbenik v javnosti pričel pojavljati že leta 2014, je zmagovalna pesem Arcade v resnici njegov pri in zaenkrat edini hit. "Med študijem sem se naučil, kako nagovoriti večje občinstvo, brez da izgubiš lastno zgodbo. Iskal sem zgodbe, ki so me ganile in so nekaj pomenile meni ali nekomu drugemu. Inspiracijo za to pesem sem našel v ljubljeni osebi, ki je življenje izgubila zelo zgodaj. Arcade je zgodba o iskanju ljubezni tvojega življenja. Je o upanju, da boš dosegel nekaj, kar daje občutek, da ni moč osvojiti. Vedno sem delal glasbo, že leta, ampak pri pesmi Arcade sem začutil, da gre za začetek moje kariere," je o pesmi povedal Duncan in dodal: "Ljudi se želim dotakniti s svojo glasbo in jim morda pomagati ali nekaj dati."

Duncan je na eni izmed tiskovnih konferenc tudi javno spregovoril o svoji spolni usmerjenosti. "Sem več kot samo izvajalec, sem oseba, sem živo bitje, sem biseksualec, sem glasbenik, stojim za stvarmi. Ponosen sem, da imam možnost, da pokažem, kaj sem in kdo sem."