Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Na Jadransko morje prisegajo tudi svetovni zvezdniki

25. 6. 2019; 09.00
Avtor: T. J.
naomi campbell

Naomi Campbell foto: Profimedia

Dober glas o lepotah Hrvaške se hitro širi, zato ni čudno, da jo poleg običajnih smrtnikov odkriva tudi vse več lepih, slavnih in bogatih. Upravičeno bi lahko zatrdili, da je Hrvaška postala ena od najbolj priljubljenih dopustniških destinacij svetovnih zvezdnikov, saj bi v Hollywoodu težko našli pomembneža, ki se, iz poslovnih ali pa zasebnih razlogov, še ni oglasil pri naših južnih sosedih. Pa poglejmo, kateri slavni ljudje so se v Jadranskem morju namakali nazadnje, torej lani poleti.

Angleška manekenka, igralka in poslovna ženska Naomi Campbell je na hrvaško obalo prispela v začetku avgusta. Na 45 metrov dolgi luksuzni jahti je uživala v družbi francoske igralke Faride Khelfa in njene družine ter pariškega dekoratorja Vincenta Darréja. Vesela družba je na Hrvaško prišla iz Črne gore in večino časa preživela v Dubrovniku. Seveda je lepa Naomi pritegnila številne poglede radovednih mimoidočih.   

Tudi ena od trenutno najbolj iskanih in najuspešnejših hollywoodskih igralk, Britanka Thandie Newton, se je lani odločila, da bo svoj poletni dopust preživela pri naših južnih sosedih. Konec julija je na instagramu objavila nekaj fotografij, iz njihovega opisa pa se je dalo razbrati, da je dopustovala na Visu. Na tem prelepem otoku je uživala v družbi svojega najmlajšega otroka, petletnega Bookerja Jomba.  

Thandie Newton foto: Profimedia

Upokojeni portugalski nogometaš Luís Figo je na Hrvaškem dopustoval že predlani. Očitno mu je bila zelo všeč, saj jo je obiskal tudi lani. Eden najboljših nogometašev vseh časov se je v Jadranskem morju namakal konec julija. S svojo ženo, švedsko manekenko Helen Svedin, si je ogledal Hvar, Korčulo, Vis in Mljet, predlani pa so ga videli v Zadru.  

Luis Figo foto: Profimedia

Na seznam številnih svetovnih zvezdnikov, ki so lani dopustovali na Hrvaškem, se je uvrstila tudi slovita voditeljica, igralka in poslovna ženska Oprah Winfrey. Pohajkovala je po Dubrovniku in z luksuzno jahto obšla tudi okoliške otočke. Zahvaljujoč družbenim omrežjem se je kmalu razvedelo, da je Oprah dopustovala s svojimi prijatelji, televizijsko voditeljico in novinarko Gayle King, modno oblikovalko Diane von Fürstenberg in italijanskim poslovnežem Giancarlom Giammettijem. Ljubezen med Oprah in Dubrovnikom traja že od leta 2007, ko se je celo šušljalo, da namerava kupiti nepremičnino, natančneje kamnito hišo v središču mesta, ki so jo prodajali za 4,4 milijona evrov.    

Oprah Winfrey foto: Profimedia

Bono Vox, pevec kultne skupine U2, je zaradi nepozabne gurmanske izkušnje, ki jo je leta 2016 doživel v Palmižani, lani ponovno obiskal to najbolj znano hvarsko izletniško točko. Lani je zvezdnik, ki ga je pred tremi leti navdušil eden od najpogosteje nagrajevanih hrvaških kuharskih mojstrov Hrvoje Zirojević, užival v avtohtonih hvarskih vinih, sveži jadranski tuni, ostrigah, mečarici in drugih dobrotah. Mimogrede, leta 2017 je Hrvaško obiskal tudi David Howell Evans oziroma The Edge, kitarist skupine U2, ki je v začetku avgusta v Cavtatu proslavil svoj 56. rojstni dan.    

Bono Vox in Hrvoje Zirojević foto: Profimedia

Igralka in pevka Anne Hathaway se je naužila lepot Kornatov. Italijanski poslovnež Giancarlo Giammetti, eden od soustanoviteljev modne hiše Valentino, je oskarjevko, njenega moža Adama Shulmana in njunega triletnega sinčka Jonathana gostil na svoji luksuzni jahti.

Anne Hathaway in Adam Shulman foto: Profimedia

Ena najbolj znanih naravnih lepot na Hrvaškem, reka Krka, je navdušila ameriško manekenko Lily Aldridge, ki je znana tudi kot Victorijin angelček. Lepotica si je dopust omislila dokaj pozno, konec avgusta, uživala pa je v družbi svojega moža Caleba Followilla, člana skupine Kings of Leon, in šestletne hčerkice Dixie Pearl. Caleb je bil na Hrvaškem že predlani, saj je s svojim bendom koncertiral v Zagrebu, in očitno mu je bila dežela tako všeč, da se je odločil, da se vrne z družino.

Lily Aldridge in hčerkica Dixie Pearl foto: Profimedia

Lani je Hrvaško obiskal tudi igralec Jesse Eisenberg, ki se je odločil, da bo premor med snemanjem z ženo Anno Strout in sinčkom preživel v Zagrebu. Jesse pa v hrvaški prestolnici ni bil prvič, saj jo je obiskal že leta 2007. Izjavil je, da ga je Zagreb navdušil.    

prejšnji članek
Horoskop: To znamenje se bo soočilo s finančnimi težavami
Horoskop
Horoskop: To znamenje se bo soočilo s finančnimi težavami
naslednji članek
Izbranka Luke Dončića razkrila, kako skrbi za postavo
Svet slavnih
Izbranka Luke Dončića razkrila, kako skrbi za postavo