Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Beyonce pred filmom Levji kralj močno presenetila

11. 7. 2019; 10.00
Avtor: KM/STA
Beyonce, Levji kralj

Beyonce, Levji kralj foto: Profimedia

Ameriška pevka Beyonce, ki je za novo igrano različico animiranega filma Levji kralj posodila glas Simbovi prijateljici Nali, bo ob filmu, ki je napovedan za 19. julij, izdala tudi album z naslovom The Lion King: The Gift. Že te dni pa je svoje oboževalce razveselila z objavo singla Spirit.

Beyonce je sodelovala tudi pri ustvarjanju glasbe za film. Med drugim je z Donaldom Gloverjem, ki je posodil glas glavnemu junaku Simbu, odpela Can You Feel the Love Tonight. Glasbo je sicer tudi za tokratno različico - tako kot za film iz leta 1994 - napisal Hans Zimmer. Pri projektu prav tako ponovno sodeluje tudi Elton John. Pesem Can You Feel the Love Tonight, ki jo je za film iz minulega stoletja ustvaril s Timom Riceom, je bila nagrajena z oskarjem.

Režijo novega filma je prevzel Jon Favreau, ki je režiral tudi igrano različico Knjige o džungli (2016). Ob Beyonce in Gloverju pri filmu sodelujejo še James Earl Jones, ki ima tako kot leta 1994 vlogo očeta Mufase, ter Chiwetel Ejiofor, ki se je prelevil v Scarja. Med zvenečimi imeni so še John Oliver, Seth Rogen in Billy Eichner. Zanimivost filma je, da se v njem v glavnih vlogah pojavljajo živali v realni podobi, animirane po priljubljeni Disneyjevi zgodbi.

Animirani film Levji kralj iz leta 1994 je v blagajne kinematografov po vsem svetu prinesel skoraj milijardo dolarjev. Uspešna je bila tudi odrska produkcija Levjega kralja na Broadwayju leta 1997, ki je pobrala šest nagrad tony.

prejšnji članek
Dnevni horoskop: Danes naj bo poudarek na zdravju!
Horoskop
Dnevni horoskop: Danes naj bo poudarek na zdravju!
naslednji članek
Hobit bo prvič očka
Svet slavnih
Hobit bo prvič očka