mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

The Who novembra z novim albumom

9. 9. 2019; 10.00
Avtor: STA/K.M
The Who

The Who foto: Twitter

Britanska rock skupina The Who bo po 13 letih premora pred poslušalce poslala novo ploščo. Ena najdlje delujočih rock zasedb bo album objavila novembra. Prvi singl bo po napovedih založbe Universal izšel predvidoma že v tem mesecu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pevec Roger Daltrey je nove pesmi svojega bandovskega kolega Petea Townshenda označil za odlične. Prihajajoči album The Who bo po poročanju dpa celo boljši od njihove klasike Quadrophenia iz leta 1973. Kako bo zvenel, je zasedba prvič razkrila v začetku meseca na koncertu v newyorškem Madison Square Gardnu ob spremljavi orkestra.

The Who poleg The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys in The Byrds veljajo za eno največjih rock zasedb 60. in 70. let. S konceptualnima albumoma Tommy (1969) in Quadrophenia (1973) so iznašli neke vrste rockovsko opero ter vplivali na številne glasbenike, kot so The Clash, The Jam, Oasis ali Paul Weller.

Leta 1969 so nastopili na znamenitem Woodstocku ter bili uspešni s singli, kot so My Generation, Magic Bus in Pinball Wizard. Zadnji studijski album Endless Wire so objavili leta 2006. Odtlej sta pod imenom The Who skupaj nastopala še zadnja izvirna člana Townshend in Daltrey, ki sta istočasno gradila tudi samostojni karieri.

Njihov novi album bo po pisanju dpa poslastica za vse ljubitelje klasičnega rocka. Jeseni bodo svoje nove izdelke objavili tudi Neil Young & Crazy Horse, Jeff Lynne z Electric Light Orchestra in ameriški veteran Toto.

prejšnji članek
Dnevni horoskop: Kaj se vam bo zgodilo danes?
Horoskop
Dnevni horoskop: Kaj se vam bo zgodilo danes?
naslednji članek
Hči Roberta Kranjca je začela hoditi v šolo
Svet slavnih
Hči Roberta Kranjca je začela hoditi v šolo