lea mederal 1 Dobra karma

Znana nosečnica upošteva nasvete Tanje Žagar in...

meghan markle Svet24.si

VIDEO: Meghan spregovorila o rasnem nasilju v ZDA

tito primerjava Reporter.si

Predstavil rezultate analize, ki dokazujejo, da ...

b64cdc39d252bf0b05e37161f3c928ac Svet24.si

Kacin se je vrnil in povedal, kdaj bo vlada ...

janez janša1 Necenzurirano

Če ne dobiš varovanih podatkov, kliči Lahovnika...

magnifico Odkrito.si

Kaj Magnifico pravi o Janševem tvitu?

Momčilo Otašević, šverc komerc, na granici Njena.si

'Krešo' se bo razveselil rojstva sina

Maja Martina Merljak se je spremenila
| Revija Zvezde Lady

Maja Martina Merljak se je spremenila

Maja Martina Merljak, Jani Ugrin

Maja Martina Merljak z mlajšim sinom Valom, ki je zelo vesel in priden dojenček. Ob njem je začela res uživati v materinstvu.

Igralka Maja Martina Merljak v teh zgodnjejesenskih dneh brez omahovanja priznava, da ji je zelo lepo. »V drugo materinstvo dojemam popolnoma drugače. Pri starejšem sinu Jonatanu me je bilo vsega strah, nisem vedela, kako naj ravnam z njim, da bo prav in da ne bom naredila kakšne napake. Spre-memba, ki jo prinese rojstvo otroka, je bila zame skoraj neobvladljiv šok. Svoj strah sem očitno prenesla nanj, saj je veliko jokal in je hotel biti ves čas ob meni, kar me je spravljalo v velik stres. Z Valom pa je popolnoma drugače,« pove. In hitro doda, da je morda v drugo lažje zato, ker tokrat sprememba ni tako velika ali pa je Val preprosto res manj zahteven otrok.

Foto: Goran Antlej - Maja Martina Merljak in sinček Val

»Zdaj z novorojenčkom res uživam v vsem. Tudi kadar joka, je življenje veliko bolj znosno kot v prvo. Zelo mi je lepo! V zakup sem vzela tudi noči brez spanca, saj se še vedno velikokrat zbuja in se hoče dojiti,« pove. Kljub temu da je na porodniški, je sprejela ponudbo za novo predstavo, muzikal, ki ga je spisal Andrej Rozman - Roza, v produkciji Špas teatra.

Te dni je že začela z vajami, na katerih zelo uživa. Od doma se z Valom odpravi kar z javnim prevozom, saj so vaje v središču Ljubljane in ji je najbolj praktično tja iti z avtobusom. »Takrat imam čas zase ali za naju, kadar je buden. Val je na avtobusu zelo priden. Bodisi gleda ven, se igrava ali pa ga dojim. In kot bi mignil sva v mestu. S seboj imam tudi varuško, ki ga čuva, kadar imam vaje. Ko je lačen, ga podojim in gresta spet naokoli. Zelo uživam, da sem spet v družbi igralskih kolegov in ustvarjanja. Ker sem jaz zadovoljna, sem lahko še boljša mama. Za drugi porodniški dopust sem sicer imela kopico načrtov, kaj vse bom naredila in s čim se bom ukvarjala. Med drugim sem želela tudi dokončati šolanje. Vendar bom še malenkost podaljšala študijski premor, ravno zato, ker mi je v vlogi mame tokrat tako zelo lepo. Poleg tega še razvijam svoj scenarij za celovečerni film. Ko gresta otroka spat, tako sedem za računalnik in pišem,« pove nasmejana Maja Martina, ki je bila skupaj s Maja Martina Merljak končno uživa v materinstvupartnerjem, režiserjem Juretom, in sinovoma dober mesec dni na dopustu. Najeli so avtodom in po hr-vaških kampih obiskovali prijatelje. Bilo jim je zelo lepo, sploh so bile takšne počitnice všeč Jonatanu, ki se je tudi naučil voziti kolo. »Za prvič smo se odločili za krajše razdalje, bilo je krasno, naslednje leto pa bomo verjetno šli kam dlje.«