GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Razkrivamo ozadje poskusa umora partnerja Nejca Reka

14. 10. 2019; 12.00
Avtor: V.M.
rene-žunič

Rene na oddelku intenzivne nege v murskosoboški bolnišnici. foto: Osebni arhiv

V javnosti je odjeknila vest o krutem napadu na Reneja Žuniča, partnerja nekdanjega Barovca Nejca Reka. Parček je poskušal v zadnjem obdobju na nevsiljiv način porušiti zidove stereotipov o istospolno usmerjenih parih – je Rene izpostavljanje skorajda plačal z življenjem?

Nekdanji Barovec Nejc Rek in njegov partner Rene Žunič sta nedavno ustvarila spletni dnevnik Rainbow Kings, kjer objavljata življenjske utrinke in na simpatičen način razkrivata, kakšen je njun vsakdan. A za nestrpneže njun način življenja še zdaleč ni nekaj običajnega. Še več, zaradi istospolne usmerjenosti je Rene v skupini neznancev vzbudil tako silno neodobravanje in jezo, da so z njim fizično obračunali. 35-letnik je napad preživel, se mu je pa zaradi posledic pošteno spremenilo življenje. Trenutno okreva v mariborskem kliničnem centru, kjer se zdravstveno osebje še vedno bori za njegovo ledvico. Njegovo počutje ni dobro, tudi zaradi močne protibolečinske terapije, po kateri se bori z nenehnimi slabostmi.

Policija napadalcev še ni izsledila, a fanta sta odločena, da se ne smeta predati in dovoliti, da se napad ter ustrahovanje tiho pomete pod preprogo. Rene je tako ekskluzivno za našo medijsko hišo spregovoril o podrobnostih brutalnega napada.

'Napadli so me od zadaj, brcali so me v rebra …'

Napad se zgodil prvi vikend v mesecu oktobru, več ur po prijetni večerji pri Renejevi sestri.

»Po skupnem druženju sem se odločil, da bom obiskal Mladinski in kulturni klub MIKK Murska Sobota, kjer se je odvijal dogodek, glasba iz 90 –ih let. V klub, ki mi je precej domač, sem se odpravil z bližnjim prijateljem in seveda se mi niti sanjalo ni, da se mi lahko pripeti kaj tako grozljivega,« odkima Rene in nadaljuje, da se je neljubi dogodek odvil v nedeljo, ob pol četrti uri zjutraj, ko se je odpravil pred lokal, da bi pokadil cigareto. S seboj je povabil tudi natakarico, ki pa se mu zaradi gneče ni utegnila pridružiti in tako se je v temo odpravil sam.

Rene se bori s pogostimi slabostmi. foto: Osebni arhiv

»Dogodka se zaradi udarcev ne spominjam do popolnosti, vem pa, da so me napadli od zadaj. Spomnim se brcanja v rebra, pa tega, da je bilo prisotnih več glasov, ki so me zmerjali s pedrom, gayem, 'fegetom'. Ostalo je zelo nejasno. Nejc in sestra sta že spala, ko sta zaslišala jok in kričanje pred hišo. Odklenila sta vrata in me zagledala, kako se zvijam in jočem od bolečin,« pojasni in doda, da so nato hitro poklicali reševalce, ki so ga odpeljali v murskosoboško bolnišnico Rakičan. Tam so sprva ocenili, da ima zlomljena rebra in poškodovano vranico, dodatne preiskave pa po pokazale, da je poleg zloma treh reber utrpel poškodbo ledvice. To je bil tudi razlog, da so ga urgentno premestili v UKC Maribor, kjer so mu lahko nudili ustrezno strokovno pomoč.

»Ugotovili so, da deluje samo še 60 - odstotkov ledvice, za kar pa ni niti zagotovljeno, da jo bodo lahko ohranili, saj ne vedo, kaj se bo zgodilo z delom ledvice, ki ne deluje. Vsekakor bodo posledice celo življenje. Kljub temu, da dobivam protibolečinska zdravila, me vseeno boli in vse skupaj deluje kot začaran krog, saj mi je velikokrat slabo. Prve tri dni sem v UKC Maribor ležal, saj nisem smel vstati iz postelje, kar je zame bil še dodaten stres, saj sem drugače zelo aktiven. V UKC Maribor bom po vsej verjetnosti še precej časa,« pove Rene in poudari, da ob vsem skupaj ne trpi samo on, saj je celotna situacija močno prizadela tako njegove bližnje, kot vse prijatelje in sledilce, ki spremljajo potek dogajanja.

»Veste, že vseskozi me vodi misel: 'Živi in pusti živeti', zato težko razumem takšno nasilje. Čeprav sem fizično zelo oslabel, še vedno gledam na življenje pozitivno. Upam, da bom z razkritjem dogajanja in s tem, da z Nejcem ne dovoliva, da bi se zgodba o nasilju pometla pod preprogo, doprinesel vsaj nekaj korakov do prepotrebnih sprememb v družbi. Kdo ve, mogoče bo pa ravno ta zgodba preprečila, da bi se še komu na tako krut način obrnilo življenje na glavo.«

Kako pa pri razkrivanju storilcev napreduje policija? Rene o tem ne ve povedati veliko, saj podrobnosti kljub prošnjam niso uspeli pridobiti. »Šele ko je vest odjeknila v javnosti, je sestra prejela klic z napotki, naj prinese na policijsko postajo oblačila, ki sem jih nosil tisto noč. Obravnava sledi se bo tako odvila šele teden dni po dogodku,« pove Rene, ki močno upa, da bo možem postaje uspelo odkriti, kdo so nestrpneži, zaradi katerih bi lahko izgubil življenje.

Nejc in Rene

Nejc in Rene foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
HOROSKOP: V teden boste stopili nekoliko zaspano energijo
Horoskop
HOROSKOP: V teden boste stopili nekoliko zaspano energijo
naslednji članek
Je Peter Prevc pokazal sina?
Svet slavnih
Je Peter Prevc pokazal sina?