navadni udav, kača Svet24.si

FOTO: V kavču šokiranega krajana gomazela skoraj...

ženska doma Dobra karma

To so načini, da slabe energije iz doma izženete...

pes, zloraba živali Svet24.si

FOTO: Izselili so se, psa pa pustili: "Živel na ...

Slovenska policija Svet24.si

Heroin in kokain tihotapili iz Južne Amerike in ...

ženska Dobra karma

Ste osamljeni ali ste nekdo, ki je samo rad sam?

mirjam poterbin Njena.si

Mirjam Poterbin se je lesketala na rdeči preprogi

tanja žagar Njena.si

Tanja Žagar ni več doma

Aleš po operaciji kože pravi suhec
| Vesna Meško

Aleš po operaciji kože pravi suhec

Alešova pot do cilja, Planet TV, osebni arhiv

Aleš Hrvatin Lujko je pred 40 dnevi prestal operacijo odvečne kože. Počuti se dobro, a hkrati precej nenavadno, saj ga po dolgih letih okrog pasu nič ne ovira. Tako je videti danes …

Aleševa pot do cilja je po dveh letih končana. Junak prve sezone šova The Biggest Loser Slovenija je naredil popolnoma vse, da lahko danes pred ogledalom stoji postaven moški. Prehrane se vseskozi strogo drži, o skušnjavah že dolgo ne razmišlja več. Z garaškim delom in vojaško disciplino mu je uspelo shujšati več kot 100 kilogramov, sledilo je klesanje postave, na koncu pa še operacija odvečne kože, ki mu je po obdobju izgube odvečne teže povzročala nemalo težav. Rezultat je osupljiv, pred nami namreč stoji nova oseba …

Foto: Osebni arhiv - Aleš po operaciji.

Privajanje na življenje brez trebuha

Aleš, kakšen je občutek, ko si sedaj tako vitek v pasu, ko ni več odvečne kože, niti vse tiste mase, ki te je spremljala toliko let? »Po operaciji se še privajam, da me je toliko manj. Gre za čudne občutke, ker je pred mano celo življenje visela odvečna maščoba, pred operacijo pa še koža. Mi pa vsi, ki me srečajo, pravijo, da me komaj prepoznajo, da sem pravi suhec in da ne rabim več shujšati,« pove in nadaljuje, da ima sedaj približno 109 kilogramov, da ne namerava več hujšati in da je s svojim dosežkom zelo zadovoljen.

»Tudi majice, ki si jih oblačim, čisto drugače stojijo na meni - prej mi je bila marsikatera prekratka, sedaj ni problema s tem. Edino zabavno mi je, ker več ne vem, do kje bi hlače potegnil ... prej sem jih imel pod trebuhom, kožo, sedaj pa ni trebuha, pa jih imam enkrat gor, enkrat bolj dol, vseskozi si popravljam,« se smeji Aleš.

Slovo od bolečih ran, pozdrav svobodnemu uživanju v športu

40 – letnik nam še zaupa, da je v obdobju od operacije izgubil še dodatne tri kilograme. »Verjetno gre to na račun mišične mase, ker ne smem še preveč gibati. Ko si bom opomogel in dobil dovoljenja zdravnikov, pa bom nadaljeval z aktivnim življenjem, športanjem, fitnesom, če mi bodo kolena služila, pa še kakšen sprehod v hrib za sprostitev,« pokima in zaključi, da bo tedaj najbolj občutil, kako zelo ga je v življenju ovirala odvečna koža.

»Zdaj ne bom imel več težav z ranami, ki sem jih prej imel večkrat v predelih, kjer se koža stika,« se veseli Aleš, ki je izmed vseh tekmovalcev shujševalnega šova prigaral najbolj drastične spremembe.