favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Takole je Luki uspelo najti zlato vstopnico za finale!

13. 11. 2019; 07.00
Avtor: V.M.
kmetija-2019

Srečen do neba. foto: POP TV

Luka Lampret ni dokazal le, da je iznajdljiv, več kot odlično se je namreč izkazal tudi pri miselnih ugankah, ki so ga pripeljale do vstopnice za finale. Kako mu je to uspelo?

Ko je Luka med prsti držal vstopnico za finale, je bil iskreno vesel in hkrati vidno ganjen. Brez prevzetnosti in s simpatično skromnostjo je dejal, da najprej potrebuje hladen tuš, ki mu bo v pomoč, da se prepriča, da vse skupaj vendarle niso le sanje.

Zapleteni namigi stricev iz ozadja

Pot do vstopnice še zdaleč ni bila lahka. Z besedno uganko so si še kako belili glavo Danijel, Tom in Denis, Luka pa do lastnega namiga pravzaprav niti ni prišel, saj mu ni uspelo opraviti naloge, ki so mu jo predali glasniki stricev iz ozadja. A sreča je bila na njegovi strani, Denis mu je namreč ob odhodu predal svoje rešitve besedne uganke, ki so Luko z malce modrovanja pripeljali do novega namiga.

Namig: »Ti gledaš sebe, mi gledamo tebe …«

Luki je uspelo ugotoviti, kaj pomeni namig iz besedne uganke. foto: POP TV

»Ogledalo, vem kaj je!« je šinilo v glavo Luki med umivanjem zob. Medtem ko se je gledal v ogledalu, so namreč nanj zrle lobanje jelenov. Brž se je povzpel do njih in v zadnjem predelu skrajno leve lobanje našel skrbno preganjen listič z novim namigom.

Zemljevid do zaklada. foto: POP TV

Ko je slednjega razgrnil, je ugotovil, da je prejel zemljevid do 'zaklada'. Na fotografiji posestva iz ptičje perspektive, je bila ob robu gozda oznaka X. Luka je kmalu ugotovil, da slednja označuje hišico v gozdu, kjer pa sprva ni in ni našel prave poti. Ko je svoj neuspeh komentiral v izjavi, je med drugim dejal, da je to tako, kot bi iskal iglo v senu – in ravno ta misel ga je pripeljala do novega uspeha, saj se je spomnil, da je okoli hiške veliko bal sena. Ponovno se je odpravil na lov in kmalu našel v vrečo zavito skrinjo. A tam ga je čakala nova uganka, ugotoviti je moral trimestno številko, s katero bo lahko odklenil ključavnico na skrinji.

Skinja z 'zakladom' se je skrivala pod hiško v gozdu. foto: POP TV

»Ker smo skupaj od samega začetka, mi je prišlo na uho, katere številke prave so.«

Uganka je bila hkrati zapletena in sila logična, a ker Luka odlično premaguje miselne premetenke, je tudi tokrat kmalu ugotovil, da gre za številke, ki jih ima koza Žuža za ušesom. Ko je slednje preveril in jih kasneje preizkusil na ključavnici, se je slednja seveda razmaknila in mu ponudila pogled v notranjost skrinje, kjer ga je čakala zlata vstopnica za finale.

Bravo Luka!

Poslednja uganka. foto: POP TV

Odgovor na zadnjo uganko se je skrival za Žužinim ušesom. foto: POP TV

Lov na vstopnico je končan. foto: POP TV

prejšnji članek
Nace Junkar in Alex Volasko sta stara znanca
Svet slavnih
Nace Junkar in Alex Volasko sta stara znanca
naslednji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za sredo?
Horoskop
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za sredo?