Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Velika čast: Slovenki plesali za britansko kraljevo družino

13. 11. 2019; 09.00
Avtor: T.P./K.M.
IMG_0360

Grandošek Whiddon in Nina Gerič foto: Osebni arhiv

Zvezdi slovenskega plesnega šova Zvezde plešejo, plesalki Nina Gerič in Gordana Grandošek Whiddon sta preteklo soboto, 9. novembra, doživeli prav poseben trenutek v svojih karierah, saj sta nastopili pred kraljico Elizabeto in celotno britansko kraljevo družino.

V Veliki Britaniji se 11. 11. vsako leto na eni izmed največjih slovesnosti spominjajo vseh padlih in poškodovanih britanskih vojakov in drugih udeležencev vojn.The Royal British Legion Remembrance day vsako leto v  Royal Albert Hallu poskrbi za svečano prireditev, del te pa sta bili letos tudi slovenski plesalki Nina Gerič in Gordana Grandošek Whiddon, ki smo ju lahko spremljali tudi v šovu Zvezde plešejo. Letos je bila 75. obletnica prireditve, zato je bil dogodek še bolj svečan. Na dogodku so bili samo povabljeni gostje in to največja imena v Veliki Britaniji.

Nina Gerič in Gordana Grandošek Whiddon med plesno točko. foto: Osebni arhiv

"Najbolj ponosna sem, da sem plesala pred kraljico Elizabeto, princem Charlesom in njegovo ženo Camillo, princem Williamom in Kate ter princem Harryjem in Meghan," nam je zaupala Nina Gerič in k temu dodala: "To je verjetno najpomembnejši plesni nastop v moji karieri. Plesati v Royal Albert Hallu pred kraljico in njeno družino ter seveda vsemi ostalimi najpomembnejšimi in najodmevnejšimi imeni na Otoku, je prav posebna čast. Z besedami je težko opisat vse občutke, ki sem jih doživela, lahko pa rečem, da sem zelo vesela, počaščena in ponosna." Ob tem pa Nina priznava, da je pred nastopom prvič občutila tudi strah, predvsem zaradi spoštovanja do kraljeve družine, mogočne dvorane, do preživelih v vojnah, do vseh povabljenih in samega dogodka, ki Angležem pomeni zares veliko. 

Nina Gerič foto: Osebni arhiv

Grandošek Whiddon in Nina Gerič v družbi Jeffa Goldbluma. foto: Osebni arhiv

Nina nam je še zaupala, da ju je z Gordano k sodelovanju povabil sam koreograf plesnega dela nastopa, katerega del so bili tudi Leona Lewis, James Blunt, na kraljevi pa je blestel zvezdnik . "Ko sem prebrala elektronsko pošto, sem najprej pomislila, da morda nisem razumela prav, potem sem pa počasi dojela, da se to dogaja zares, in da sem ena tistih srečnic, ki bom plesala pred kraljico in kraljevo družino. Bila sem zelo vesela ampak dokler nisem prišla tja, se še vedno nisem zavedala za kako velik in pomemben nastop gre," še zaključuje Nina, ki je z nami delila tudi nekaj fotoutrinkov, ki so nastali na sobotni večer

Nina Gerič in Gordana Grandošek Whiddon med plesno točko.

Nina Gerič in Gordana Grandošek Whiddon med plesno točko. foto: Osebni arhiv

Nina Gerič s plesalcem Domenicem Palmisanem.

Nina Gerič s plesalcem Domenicem Palmisanem. foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
4. Zimski festival: Hommage à Ludwig van Beethoven
Svet slavnih
4. Zimski festival: Hommage à Ludwig van Beethoven
naslednji članek
John Legend je najbolj seksi na svetu
Svet slavnih
John Legend je najbolj seksi na svetu