mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Rene po napadu ne čuti noge, sledil je nov udarec

15. 11. 2019; 09.15
Avtor: V.M.
rene-žunič

Nejc in Rene foto: Osebni arhiv

Več tednov po odmevnem homofobnem napadu Renejevo stanje ni vzpodbudno. Pojavile so se težave z desno nogo, zdravniki pa so med preiskavami odkrili tudi cisto v predelu prsnega koša. Mladeniča bodo operirali.

Rene Žunič se je včeraj vrnil med bolnišnične zidove, kjer je opravil številne preiskave. Čeprav je kljub slabi slutnji upal na dobre novice, slednjih ni bil deležen. »CT in ultrazvok sta pokazala, da se od zadnjega pregleda stanje ledvice ni kaj bistveno spremenilo, hematom je namreč še vedno prisoten in se ni kaj dosti spremenil glede velikosti. Bolečine v ledvenem predelu so še prisotne, v urinu so zaradi poškodbe ledvice sedaj prisotne tudi bakterije, čeprav prejemam antibiotično terapijo. Predel reber je boleč, zato tudi nadaljujem z protibolečinsko terapijo,« pove in nam zaupa, da ima kar nekaj težav z desno nogo.

»Dobil sem napotnico za pregled pri travmatologu, saj se bolečina v desni nogi stopnjuje. Nevšečnosti se kažejo tudi v spremembi barve kože – vse kaže na to, da ni pravilne prekrvavitve, posledica slednjega pa je tudi mravljinčenje v desni nogi,« pojasnjuje Žunič in dodaja, da ga skrbi, ker po krajši hoji ne čuti več noge.

A to še ni vse, Rene je bil namreč deležen še ene slabe novice. »Najhujše je to, da sem dobil še en udarec, na magnetni resonanci so namreč ugotovili, da imam cisto v velikosti 32 krat 29 mm. Sprememba ima značilnost mediastinalne ciste, diferencialno diagnostično gre lahko tudi za perikardialno - prirojeno cisto. Zato sem dobil napotnico za torakalno kirurgijo, kar najbrž pomeni, da me ponovno čaka operacija,« pojasnjuje Rene, ki se zaveda, da je pravzaprav zaradi grenke izkušnje z napadom prišel do odkritja ciste.

»V vsaki negativni stvari je nekaj pozitivnega in pri tem je to pozitivno, da so mi na podlagi mojih poškodb naredili MR in tako ugotovili, da imam cisto, ki bo hvala bogu operativno odstranjena.«

Rene ostaja borec, ne namerava se predati, priznava pa, da čeprav je ponosen nase, njegovo psihično počutje pogosto niha, saj še vedno težko razume, da je svet tako poln sovraštva.

Rene v času pred napadom, ki mu je spremenil življenje.

Rene v času pred napadom, ki mu je spremenil življenje. foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Takole v oprijeti obleki zapeljuje Helena Blagne
Svet slavnih
Takole v oprijeti obleki zapeljuje Helena Blagne
naslednji članek
Po težki bolezni se vrača Alenka Kozolc
Svet slavnih
Po težki bolezni se vrača Alenka Kozolc
#obraziavenija
obraziavenija