Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Horoskop: Nadaljujte z delom na sebi

2. 12. 2019; 01.00
Avtor: Andreja Novak, astrologinja, Dobrakrma.si
Horoskop bern

Kaj lepega bo prinesel današnji dan? foto: Dobra karma

Novo obdobje se začenja. S ponedeljkom Jupiter vstopi v znamenje kozoroga in traja vse do 18. decembra 2020. To bo odlično obdobje, ko se bodo popravljala pravila, dokumentacija bo postala bolj smiselna.

Horoskop je pripravila Andreja Novak, astrologinja, www.dobrakrma.si.

Tedenski horoskop od 2. do 8. decembra 2019

In kar je najpomembnejše, vaše blagostanje se lahko v tem obdobju poveča, uredi in stabilizira. Zato nadaljujte delo na sebi, osredotočite se na svoje življenje in se ne zapletajte v čustvene drame. Čustva so posledica uma in notranjih povezav, zato v sebi razrešite vse, kar je treba osvoboditi. Prepoznajte vzorce, ki vas vodijo v negativne smeri in jih sprejmite, opazujte, in ko se spet pojavijo, se odločite, da jih ne upoštevate in vzpostavite novo miselno smer zase, za dobro življenje. 

Kaj napovedujejo zvezde? foto: Profimedia

Oven 21. 3.–20. 4.
Ne glede na to, kako si boste želeli urediti določene odnose, ne boste vedeli niti kako začeti niti kaj zares narediti. Občutljivi boste in marsikdo vam bo prizanesel z opazkami ali pikrimi pripombami, saj bo čutil vaše notranje nelagodje. Mogoče boste prvič zares začeli razmišljati o tem, kako se drugi počutijo ob vas, in si želeli to iskreno popraviti. Zelo boste hvaležni za tiste ljudi, ki vas sprejemajo natanko takšne, kot ste. Šele ob njih boste spoznali, kako dobro je biti popolnoma iskren, sproščen in usmerjen v skupno dobro na način, da spoštuješ prispevek vseh, ki sodelujejo.

Bik 21. 4.–20. 5.


Zdelo se vam bo, da ste na konju. Nihče ne bo ugovarjal vašim domislicam in idejam. In vi boste pretiravali z vsem, samo da bi preizkusili potrpežljivost vaših bližnjih. Ne bo vam uspelo. Predobro vas poznajo in se ne želijo spravljati v konflikte samo zato, da bi si vi dokazali, da vas imajo še vedno radi. Poiščite drug način preizkušanja ljubezni do sebe, mogoče tako, da jo najprej pokažete vi, in to počnite tako dolgo, da se sprostite in postane to nekaj povsem normalnega. Ne bodite hišni občutljivček, temveč pokažite srce in umirite svojo notranjost.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Želeli si boste več časa za premislek, za nove načrte in ideje. Skozi zbranost v samoti boste namreč šele lahko dojeli, česa vam zares manjka in kaj si želite ter katere korake morate napraviti za uveljavitev sprememb. Čim manj računajte na pomoč drugih, saj se prehitro zapletete v čustva, ki vas potem odmaknejo od smisla osamosvojitve. Finančne in materialne skrbi boste rešili samo z jasno in neposredno komunikacijo in spremembami, ki prinesejo drugačen odnos do denarja in materialnih dobrin.

Rak 21. 6.–22. 7.
Vaša komunikacija se bo v tem obdobju zelo okrepila in ob polni opori okolice stvari lahko izpeljete čisto po svoje. To, česar ste si že od nekdaj želeli, bo zdaj tu pred vami. In ker ste tako garali v tej smeri, še pretirano navdušeni ne boste, saj veste, da ste si vse sami zaslužili. Ohranite pa smisel za humor in dobre, nežne energije zase in za najbližje, saj je za vas nujno, da ne postanete robot. Človečnost, srčnost v vas je ravno tista magnetna sila, ki vas naredi tako posebne, zmožne ljubezni.

Lev 23. 7.–22. 8.
Slutnje in čustva vas bodo to obdobje peljali v smer, da vam nekaj manjka, da lahko nekaj izgubite. Iskali boste smisel tega, a si je zato treba priznati smisel svojih odnosov. Vse jemljete za samoumevno in tudi vas drugi jemljejo tako. A to ni več dovolj. V vašem vsakdanjiku primanjkuje srčnosti in ljubezni. Ne glede na vaše poskuse iz preteklosti, da bi odnose otoplili, se situacija ni spremenila, a kljub temu se ne boste o tem želeli pogovarjati ali raziskovati globlje.



Devica 23. 8.–22. 9.
Malo boste odrezani od dogajanja, kljub načrtom in želji, da se povežete z okoljem in družbo pri novih ciljih in željah. Skozi globlja spoznanja o sebi se boste vseeno nekako povezali v odnosih, a boste precej občutljivi in ne boste želeli, da vsi razpravljajo o vaših osebnih, intimnih stvareh. To boste precej nerodno izrazili, tako da bo potem to razlog za vašo slabo voljo v očeh drugih. Še naprej boste nerazumljeni in niti malo se ne boste potrudili, da bi bilo drugače.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Prosti čas bo tako minimalen, da se vam bo perspektiva čisto zamajala. Ko boste imeli malo prostega časa, se vam bo že zdelo, da nič ne delate in boste iskali možnosti pomoči drugim ter se zapletli v pretirana čustva bližnjih. Če le lahko, se raje umaknite in se posvetite negi in prenovi telesa. V teh pogledih imate boljše obete kot pri uveljavljanju svoje volje v odnosih. Navadili ste se že na čustvenost ljudi, kar oni s pridom izkoriščajo, da na vas prelagajo vse svoje dramatične zaplete.

Škorpijon 24. 10.–22.11.
Ne glede na to, da imate odlično idejo, kako bi nekatere stvari razrešili, nimate možnosti, da bi se o tem v tako kratkem času pogovorili z vsemi. Potrpežljivost je nekaj, čemur se z vsemi močmi upirate, a zdaj boste morali zvaditi prav to. Ne hitite in imejte pripravljene vse ideje in dialoge, ki jih želite izmenjati z ljudmi. Ko bo prišel pravi čas, boste lahko vse lepo izpeljali. Do takrat pa počakajte, da vsega ne pokvarite, še preden se je zares začelo.


Strelec 23. 11.–21. 12.
Imeli boste občutek, da je vse v najlepšem redu, kar bo iluzija, saj si vam nihče več ne upa izraziti svojih misli in želja. Preteklost je pustila močan pečat in smiselno je, da se s svojimi najbližjimi pogovorite, če želite, da spremenijo odnos do vas. Korak za korakom se bo namreč treba odpreti konkretnim nalogam in ciljem, saj še enega takšnega leta, kot je bilo 2019, ne boste mogli dobro preživeti. Zato si zadajte konkretne cilje in družinske člane, ki so vpleteni vanje, povprašajte, ali se strinjajo z vami. Upoštevajte jih.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Zadihali ste v novih energijah in vesela novica: prihaja dobro obdobje, ko se boste po dolgem času lahko sprostili in se dodobra spočili. Vsak dan bo boljši, optimizem vam bo sledil in lahko boste začeli svobodneje načrtovati in se povezovati za sodelovanje. Seveda bo treba opraviti s preteklostjo, pozdraviti rane in razgibati malo zastalo telo, a najhujše je za vami in dobro je, da se tega zavedate. Moč in jasnost bosta prišli k vam in končno boste imeli vpliv na svoje življenje, na svoje korake. Uživajte!

Vodnar 21. 1–18. 2.
Malo egoistično boste hranili najlepše energije zase in za intimno življenje. Odmikali se boste od daljših pogovorov in od ljudi, ki s svojimi vprašanji vrtajo v vas. Natanko boste vedeli, kaj si želite, in samo tja boste usmerjali energije. Na srečo vaše nove navade ne bo opazilo veliko ljudi. Tase bo izkazala za zelo učinkovito pri poslu, pri odnosih pa malo manj. Morda boste zaradi tega izgubili dragoceno prijateljstvo, kar boste opazili šele, ko bo že prepozno. Lahko boste sicer pokrpali odnos, a ne bo več tako kot prej.

Ribi 19. 2–20. 3.


Intuicija se vam bo okrepila, kar bo presenetilo celo vas. Ob pogovorih in srečanji z ljudmi boste namreč natanko vedeli, kaj se dogaja, kar boste dokazali z besedami in dejanji. Ljudje vas bodo občudovali, saj bodo čutili toplino, ki jo boste oddajali, in to jih bo osrečilo. Seveda se ne boste povsem zavedali, kaj se dogaja, samo zaznavali boste energijo, ki se bo sprožila ob določenem stiku z ljudmi. Morda vam bo na začetku malo nelagodno, a se boste hitro navadili, saj boste oddajnik dobre energije in vas bodo ljudje zaradi tega lepo sprejeli.

prejšnji članek
Nov način nege suhe kože
Moda&Lepota
Nov način nege suhe kože
naslednji članek
Mladi režiser slovenske predstave o izzivih velikega projekta
Svet slavnih
Mladi režiser slovenske predstave o izzivih velikega projekta
#obraziavenija
obraziavenija