Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Novi šok: Po napadu prekinjen dotok krvi, noga bela, modrikasta

5. 12. 2019; 08.30
Avtor: V.M.
rene-žunič

Rene Žunič spet v bolnišnici foto: Osebni arhiv

Posledice homofobnega napada na Reneja Žuniča so zopet pokazale ostre zobe. Rene je bil urgentno hospitaliziran, zaradi prekinjenega dotoka krvi v desni nogi ga čaka nujna operacija. 'Noga je bela, hladna, prsti modrikasti. Utrip se ne čuti, boli me brez prestanka …'

Življenje Reneja Žuniča in njegovih najdražjih se je zaradi homofobnega napada korenito spremenilo. Slabim novicam ni videti konca, zaradi česar postaja Rene vse bolj jezen, žalosten razočaran. Težko mu je zlasti zaradi sina in partnerja Nejca, ki sta zaradi neznancev prikrajšana za vse lepe trenutke, ki jim jih nihče ne bo mogel povrniti.

Družina prikrajšana za veseli december

»Kot mnogi, sem bil tudi jaz v soboto ustvarjalen - s sinom in Nejcem smo se namreč lotili izdelave adventnega venčka. Adventno nedeljo sem tako preživel v krogu najdražjih, me je pa vseskozi skrbelo zdravstveno stanje, saj imam vsakodnevne bolečine v nogi, ki preprosto ne prenehajo,« pojasnjuje Žunič, ki se je bolečin sicer že privadil, je pa vseeno upal, da bo na pregledu na travmatologiji v UKC Maribor izvedel, kakšen je vzrok za nastalo situacijo. Novice, ki jih je prejel, so mu zopet zamajale la pod nogami.

Rene Žunič in Nejc Rek foto: Osebni arhiv

'Uresničili so se moje najhujše domneve'

»Na travmatologiji so takoj ugotovili, da ne tipajo pulza v desni nogi in da je seveda hladnejša od leve noge. Zato se je zdravnica odločila, da me pod urgentno pošlje na žilno kirurgijo zaradi suma slabega krvnega pretoka krvi v desni nogi. Tam so po natančnem pregledu odredili takojšnjo hospitalizacijo in nadaljnje preiskave. Ob večerni viziti sem prejel izvide, ki niso bili dobri, uresničile so se namreč moje najhujše domneve. Zdravniki so mi pojasnili, da je na CT-ju razvidna prekinitev dotoka krvi preko arterij do desne noge, zaradi česar je potrebna operavcija. Seveda me je zanimalo, če bo po posegu moje stanje dobro, a mi tega niso mogli z gotovostjo potrditi,« je za naš portal povedal Rene in dodal, da nastale težave izvirajo iz poškodb, ki jih je utrpel med napadom.

'Se bo ta nočna mora sploh kdaj končala?!'

Zdi se, da je Reneja zadnja novica povsem potolkla. Če je poprej še poln optimizma upal, da bo kmalu okreval in se veselil druženja s svojimi najdražjimi, pa mu je trenutna zdravstvena kalvarija ponovno spodnesla tla pod nogami. »Sprašujem se, če se bo kdaj končalo. Resnično sem utrujen od vsega – čustveno in fizično. Dovolj mi je. Vse bolj me razjeda misel na storilce. Jih bodo kdaj našli, bodo odgovarjali za to, kar so mi storili? Pa ne samo meni, ampak tudi mojemu sinu. Tudi njega je napad močno zaznamoval, saj nenehno živi v strahu za moje življenje. Ali se storilci sploh zavedajo ali se sploh kdaj vprašajo, kaj so storili meni, mojemu sinu, moji družini?! December je bil za naju s sinom vedno najlepši čas. Vsako leto sva skupaj krasila dom, pekla slaščice, ustvarjala, hodila na izlete … Tega izgubljenega časa nama ne bo mogel nihče povrniti in to me zelo žalosti,« sklene Rene, ki si srčno želi, da storilce najdejo in da se bo kmalu počutil tako dobro, da bo lahko s partnerjem Nejcem in sinom Raynom aktivno preživljal skupne trenutke.

Rene s sinom in partnerjem Nejcem.

Rene s sinom in partnerjem Nejcem. foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
S tem se bo Lili Žagar ukvarjala po koncu kariere?
Svet slavnih
S tem se bo Lili Žagar ukvarjala po koncu kariere?
naslednji članek
Kako se Luka danes razume s starši?
Svet slavnih
Kako se Luka danes razume s starši?