stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znani so nominiranci za zlate globuse

9. 12. 2019; 05.00
Avtor: K.M.
jennifer aniston reese witherspoon

Jennifer Aniston in Reese Witherspoon sta presenetljivo nominirani za svoji vlogi v seriji The Morning Show, ki je na plačljivo platformo prišla šele 1. novembra. foto: Profimedia

Plačljive platforme z zavidljiv številom nominacij.

V ponedeljek so Tim Allen, Dakota Fanning in Susan Kelechi Watson razkrili letošnje nominirance za prestižne filmske in televizijske nagrade zlati globus. Prireditev bo potekala 5. januarja 2020, že petič pa jo bo vodil angleški komik, glasbenik in igralec Ricky Gervais. Že zdaj je znano, da bo prestižno nagrado filmskega režiserja Cecila B. DeMilleja za posebne dosežke in doprinos v svet zabave, prejel igralec Tom Hanks. Nagrado igralke Carol Burnett za doprinos v svet televizije pa bo prejela voditeljica in komedijantka Ellen DeGeneres. 

Prireditev bo že petič povezoval Ricky Gervais. foto: Profimedia

Vzpon Netflixa, HBOja in Apple televizije

Drama Marriage Story (Netflix) je letos prejela kar šest nominacij in sicer za najboljšo dramo, najboljšega igralca v drami, najboljšo igralko v drami, najboljšo stransko igralko, najboljši scenarij in za najboljšo glasbeno podlago. Tudi kriminalni film The Irishman, prav tako Netflix, je prejel kar pet nominacij (najboljša drama, najboljši režiser, najboljša stranska igralca Al Pacino in Joe Pesci in najboljši scenarij). To pa niso edine nominacije za plačljive platforme. Med nominiranimi so recimo tudi serije, kot so Krona, Ubij Evo, Majhne laži, Nasledstvo in Igra prestolov. Presenetljivi so sicer tri nominacije popolnoma nove serije, ki jo predvaja prav tako nova plačljiva platforma Apple televizija, The Morning Show. Serija je prejela nominacijo za najboljšo serijo v kategoriji drama, glavni igralki Jennifer Aniston in Reese Witherspoon pa vsaka svojo nominacijo za najboljšo igralko v televizijski drami. Manj presenetljive pa so štiri nominacije mini dokumentarne serije Černobil o ukrajinski katastrofi iz leta 1986. 

Ostale nominacije 

Za najboljši film s sicer naminirani še filmi, kot so 1917, Joker in The Two Popes (drama) ter Dolemite Is My Name, Jojo Rabbit, Nož v hrbet, Bilo je nekoč ... v Hollywoodu in Rocketman (komedija ali muzikal). Za najboljšo serijo pa so nominirane še Barry, Fleabag, The Kominsky Method, The Marvelous Mrs. Maisel in The Politician. 

Mini dokumentarna serija Černobil je v letu 2019 pretresla svet. foto: Profimedia

Niso vsi zadovoljni

Tako kot po vseh ostalih razglasitvah nominacij, tudi tokrat niso vsi zadovoljni. Številni so tako presenečeni, da je ob koncu ere Igra prestolov ta serija prejela zgolj eno nominacijo. To je prejel Kit Harington v kategoriji najboljšega igralca v dramski seriji. Po drugi strani sta popolnoma brez nominacij ostali tudi zadnja sezona uspešne serije Podpredsednica in pa tretja sezona priljubljene serije Stranger Things. Za številne je presenetljivo tudi dejstvo, da je film The Irishman prejel kar pet nominacij, ob tem pa so vseeno pozabili na igralca Roberta De Nira, ki igra glavno vlogo. 

prejšnji članek
103. rojstni dan legende Hollywooda
Svet slavnih
103. rojstni dan legende Hollywooda
naslednji članek
Koktajl Mama mia – praznični napitek za nosečnice
Kulinarika
Koktajl Mama mia – praznični napitek za nosečnice
#obraziavenija
obraziavenija