GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sara Rutar šokirala z resnico o sebi

14. 12. 2019; 08.00
Avtor: Vesna Meško
sara-rutar

Sara Rutar foto: Osebni arhiv

Da zna izvrstno kuhati, ve vsa Slovenija. Kdor pa jo je spremljal v resničnostnem šovu Kmetija, dobro ve, da je mnogo več kot lepotica s kuhalnico. Sara je tekom odvijanja resničnostne oddaje marsikoga pošteno presenetila. Dokazala je namreč, da je visoko disciplinirana borka, ki proti ciljem koraka z visoko dvignjeno glavo. V klepetu nam je razkrila, kako se je v njej pravzaprav rodila bojevniška duša …

Po dveh mesecih izolacije od zunanjega sveta, tik pred velikim finalom, se je od bitke za 50. tisoč evrov poslovila Sara Rutar, tekmovalka, ki jo Slovenija pozna kot veliko zmagovalko šova MasterChef. Kljub močni veri in predanosti, zastavljenega cilja ni osvojila, priznava pa, da bi se poti do zmage vnovič lotila povsem drugače …

Sara, spoznali smo te kot samozavestno, visoko disciplinirano žensko, z jasno začrtanimi cilji. Si bila od nekdaj tako trdna, močna oseba? Kaj te je na tvoji poti definiralo, oblikovalo v to, kar si danes?

Točno tako Saro, kot ste spoznali, točno takšna sem. Samozavestna sem, ker verjamem vase in v svoje sposobnosti in mislim, da zaradi tega lažje in hitreje dosegam cilje v življenju. Imam res zelo jasne cilje pred seboj, v njih dajem vso energijo, da jih tudi realiziram. Disciplina je v meni že od malih nog, tako pri športu, kot pri glasbi, ki me je spremljala celo življenje. Moj urnik je bil vedno natrpan, zato sem morala naredit rez in ker sem se teh stvari že od malega naučila, me to hvala bogu tudi danes spremlja.

Opazili smo, da ti je blizu duhovnost. Je bil to kraj, kamor si se zatekala, da si tekom večtedenske izolacije ohranila mirno glavo? Od kje si črpala mirnost, stabilnost in kako si vseskozi ostala strogo predana sebi in cilju?

Od kar sem izgubila mamo, sem se prvič zares poglobila v te reči. Bila sem na raznih terapijah, delavnicah in tudi tečajih in se tako naučila najti svoj notranji mir in stabilnost predvsem pa vso negativno energijo, ki jo je bilo na kmetiji res veliko, preprosto poslati stran. Najbolj sem ponosna na to, da sem ostala zvesta sama sebi, delovala sem samo po svojemu notranjemu občutku, torej poslušala sem sebe.

Sara Rutar foto: Osebni arhiv

Vera vase je zagotovo eden izmed dejavnikov, ki ima pomemben vpliv na osvajanje zastavljenih ciljev. Kakopak pa k končnemu rezultatu doprinesejo tudi reči, na katere žal nimamo vpliva. Sreča in splet okoliščin denimo. Si razočarana, ker si se morala posloviti navkljub vloženemu trudu?

Če bi rekla, da nisem razočarana, bi se zlagala, morala sem se posloviti tik pred finalom, ampak ker vem, da sem dala res vse od sebe, oziroma še več, šla sem čez svoj maksimum, si nimam kaj očitati. Za menoj je nora izkušnja, tudi adrenalinska, če govorimo o arenah in še enkrat sem si dokazala, iz kakšnega testa sem: borbena, trmasta in predana svojim ciljem. Lahko rečem, da sem res ponosna sama nase.

Bi danes, ko ti je znano, kako je potekala igra, ravnala drugače? 

Ja, bi drugače igrala, vsekakor, ampak na pošten način. Konc koncev arena odloča o zmagovalcu. Jaz pa sem dokazala, da se arene ne bojim. 

Zmage tokrat nisi osvojila, si pa širni Sloveniji pokazala, da je mogoče tudi z osnovnimi sestavinami pričarati okusne kulinarične mojstrovine. Si na ta način delno izpolnila svoje poslanstvo na kmetiji?

Zelo sem bila vesela, da je bil letos na kmetijo vključen tudi kulinarični del. Tudi to je po eni strani moja strast, ki mi daje energijo in me hkrati osrečuje. Ko moram iz nič pričarati nekaj okusnega in nasitnega, je to zame izziv, ob enem pa tudi veselje, da sem lahko delila mojo strast s celo Slovenijo in seveda s sotekmovalci.

Sara Rutar

Sara Rutar foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Vesna Janković poslovne priložnosti išče v Rusiji
Svet slavnih
Vesna Janković poslovne priložnosti išče v Rusiji
naslednji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za soboto?
Horoskop
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za soboto?
#nasazenazenska
nasazenazenska