Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Brutalno iskren intervju: Jan Klobasa v resnici na vojaški misiji

22. 12. 2019; 08.00
Avtor: Vesna Meško
jan klobasa

Jan Klobasa foto: Tibor Golob

Zdaj ni več skrivnost, zmagovalca Kmetije 2019 sta tudi uradno postala dvojčka, Jan in Tilen Klobasa. A čeprav smo dogajanje na malih ekranih spremljali vse od prve polovice septembra, vse vendarle ni bilo razkrito – fanta sta namreč igrala igro, ki je ugnala v rog celo produkcijo. »Vidva sta mastermind vseh tekmovalcev v zgodovini Kmetije,« so jima priznali po zmagi.

Jan Klobasa se je 8. avgusta 2019 odpravil na posestvo skupaj s svojim bratom dvojčkom Tilnom, ki nad celotnim planom sicer ni bil tako navdušen kot on, je pa vseeno verjel, da jima lahko uspe izvesti načrt, ki ga je Jan skoval še preden sta prestopila prag sodobne kmetije.

Jan je za naš portal razkril vse tisto, kar vas je zanimalo in razgalil resnico, o kateri se vam nemara ni niti sanjalo …

Njena: »Jan, sva rekla, da bova iskrena. Brutalno iskrena. Brez okraskov in vprašanj zavitih v vato.«

Jan: »Ja, tako je. Vse ti bom povedal, ustreli!«

Jan foto: POP TV

Ko si se dokončno odločil, da boš ponovno vstopil v šov Kmetija, si mi rekel, da greš tokrat po zmago. Najbrž to reče skoraj vsak, če sva iskrena, ampak pri tebi je bilo čutiti nekakšno vojaško odločenost. Jan, si tole vzel kot nekakšno misijo?

Ja, letošnja Kmetija je bila zame pravzaprav misija, v mislih sem imel namreč samo zmago, nič drugega me ni zanimalo. Da bi v šovu iskal prijateljstvo … to ni ustrezalo mojim nameram, misel na to se mi je zdela smešna, a na koncu se mi je zgodilo ravno to. Tam sem namreč spoznal zelo dobro prijateljico, s katero naju povezuje enaka zgodba iz otroštva.

Mi zaupaš, kaj je bila najpomembnejša strategija, ki je vodila do uspeha? Morda se motim, a zdi se, da si se precej ukvarjal s psihologijo?

Sam vse skupaj ocenjujem tako, da ko v takšni resničnostni igri pokažeš svojo šibko točko, si pogorel. Jaz sem to namenoma izkoriščal in jih po načrtu enega za drugim pošiljal v areno. Na trenutke sem imel občutek, da sem v nekakšni koloniji, kjer se imajo vsi radi in delajo vsi iste stvari … Ampak resnica je drugačna, nismo prišli na dopustovanje, prijavili smo se v igro, tekmovanje za denar, borbo za 50. tisoč evrov. Jaz sem to vedel in še preden so se sotekmovalci pričeli zavedati, da so dejansko v igri in v šovu, sem jaz že preštudiral vsakega posebej in tako vedel, kje in na kakšen način obrniti njegovo razmišljanje sebi v prid.

Jan in Tilen foto: POP TV

Skoraj med vsemi tekmovalci si si prislužil strahospoštovanje. Vem, povedal si mi, da je bil to tvoj osnovni namen. Zakaj in kako ti je to uspelo?

Moj plan je bil, da najprej preberem vsakega posameznika, potem pa začnem z odločnim izvajanjem misije 'Zmaga'. S tem sem si hvala bogu prislužil strahospoštovanje, zgodilo se je tako, da sem bil strah in trepet vseh. Pri vsem tem mi je bilo najbolj smešno to, da so se me sicer hoteli znebiti, a si tega ni upal nihče razen Danijela, ki se je za konec opekel na klobasah (smeh).

Ne skrivaš, da si se tekom resničnostne igre precej igral s čustvi soigralcev. Morda gledalci ne vedo, da si sam precej čustvena oseba, kako ti je torej bilo v resnici? Si brez slabe vesti operiral z vlogami in vodil vodo na svoj mlin ali si moral pošteno razčistit sam s sabo, da si sledil osnovnemu vodilu, da gre za igro?

Drži, jaz sem v resnici zelo čustven človek, lahko bi rekel, da skoraj preveč. Ampak preden sem spakiral in stopil v to igro, sem sam s sabo dobro razčistil, kaj je resnično življenje in kaj je resničnostna igra. To sta dva povsem različna pojma. Bil sem igralec v bitki za 50. tisoč evrov in ja, lahko rečem, da sem se brez slabe vesti igral z vsemi, oni pa so mi to dopuščali. In ker mi je to uspevalo, nisem prenehal …

Na račun koga nisi nikoli spletkaril? Lahko sem štejeva Tanjo? Si bil ves čas do nje iskren prijatelj in zaveznik ali si moral sprejeti tudi odločitve, ki zanjo niso bile najboljše?

Sem lahko absolutno štejeva Tanjo in Ksenijo. Onidve sta bili pravzaprav edini tekmovalki, s katerima nisem manipuliral. Tanjo sem iskreno začutil in bil tudi sam do nje vedno iskren. Ksenija pa me je s svojo zgodbo pošteno prizemljila in mi zlezla pod oklep. Sicer pa se na račun bolezni ne bi nikoli igral. Zdravje mi je sveto.

Kakšen je pravzaprav tvoj odnos s Tanjo?

S Tanjo imava en pristen prijateljski odnos, ki ga želim vzdrževati tudi sedaj v zunanjem svetu, torej v resničnem življenju. Če pa se razvije kaj več, pa bomo videli (smeh).

Jan in Tanja foto: POP TV

Spet prilivaš olje na ogenj, kajne? (smeh) Nekateri gledalci namreč še vedno menijo, da sta med bivanjem na posestvu skočila med rjuhe. No, kako je potem – sta kdaj drug do drugega začutila spolno privlačnost? Ali če sledim vprašanjem bralcev, sta seksala?

Ne, nikoli nisva seksala!

Z bratom sta vstopila kot par, pa vendar se je jasno videlo, da ti vodiš vse niti in da Tilen zgolj sodeluje s svojimi simpatičnimi, navihanimi humornimi vložki. Meniš da bi Tilen prišel do konca, če bi igral sam zase?

Tilen je delal po mojih navodilih. Sam ne bi prišel do konca. Glede taktike se ni znašel, poleg tega pa je sodeloval s čustvi, kar je največja napaka. In ker je preveč čustven, bi ga to zagotovo stalo obstanka v igri. Kmetija je igra taktik. Bodi hladen in surov. Kdor ni s teboj, je proti tebi!

Strateški načrt si oblikoval ti, igro si vodil ti, v areni si se boril ti. A zmagovalca sta kljub temu dva, kar pomeni, da bo potrebno nagrado deliti na dva dela. Te to moti?

Ne, z veseljem delim nagrado z njim, zaslužil si jo je. Sploh pa je popestril Kmetijo s svojimi 'smotanimi' izjavami (smeh).

Jan in Tilen Klobasa foto: Tibor Golob

S Tilnom sta znala biti precej nespoštljiva in nesramna, zaradi česar vaju gledalci še danes obkladajo s kritikami. Ne zdi se mi ravno, da se s tem obremenjujeta - se motim?

Meni je za gledalce, ki mi namenjajo takšne komentarje, vseeno. Niti malo me ne ganejo žaljivi zapisi, verjamem pa, da bi bili ti ljudje z veseljem na mojem mestu, ko bi beseda nanesla na stanje na mojem računu. Zavedati sem moramo, da se tole odvija v Sloveniji, kjer ljudje drug drugemu težko kaj privoščijo, radi pa vse po vrsti kritizirajo. Sicer pa je šov Kmetija tako uspešen tudi zaradi tovrstnih negativcev …

Ampak Jan, dajva nekaj razčistiti … Tale fant, ki smo ga gledali na televiziji … dominanten, odločen, zelo direkten, tudi nespoštljiv … takega te zasebno ravno ne poznamo. Zakaj takšen nastop?

Drži, bil sem najbolj odločen in dominanten, tudi nespoštljivo sem znal nastopiti. Tega nikakor ne obžalujem. Že res, da je potrebno starejše spoštovati, a prav vsi smo prišli sem z istim namenom. Odločnost in dominantnost sta bila moj oklep za dvomesečno igro. Brez tega mi najbrž ne bi uspelo.

Jan in Tilen Klobasa

Jan in Tilen Klobasa foto: Tibor Golob

prejšnji članek
Domen Valič uživa na svobodi
Svet slavnih
Domen Valič uživa na svobodi
naslednji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za nedeljo?
Horoskop
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za nedeljo?