Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila bolečin'

16. 12. 2019; 07.00
Avtor: Vesna M
ksenija sešel zadnje slovo

Ksenija Sešel, počivaj v miru. foto: Aleš Rod

Današnji spletni zapis na temo Kmetije je posvečen Kseniji Sešel. Borki, ki jo je življenje novembra ponovno spravilo na kolena in vse načrte ovilo v temo. Rak je tokrat napadel z vsemi topovi, možnosti, da bi se lahko borila za zmago, pa žal ni bilo več.

Teh vrstic ne bi smela pisati in spletne zidove ne bi smeli polniti čustveni zapisi prijateljev in znancev, ki jih je prizadela njena smrt. A življenje je nepredvidljivo, zareže tam, kjer najbolj boli in vzame tisto, kar je ljubo, dragoceno. Tokrat je bolezen udarila hitro in močneje. Možnosti, da bi slavila zmago, kot si je prizadevala in verjela, žal ni bilo več. Rak se je namreč razširil po vseh pljučih, zadnji teden je tako preživela v umetni komi. Kot povedo njeni bližnji, je v uteho vsaj misel, da zadnje dni ni čutila bolečin: »Hvala bogu je ni več bolelo, hvala bogu se ni poslovila v mukah …«

Izpolnila si je poslednjo željo

Včeraj je tako za vedno zaspala Ksenija Sešel, borka, ki je pred dvema letoma prebolela raka na materničnem vratu, nato pa si pred 36. rojstnim dnem izpolnila še največjo željo in se pogumno udeležila resničnostnega šova Kmetija. Kljub slabemu počutju ni tarnala, po svojih najboljših močeh si je prizadevala loviti korak s tekmovalci, s čimer si je prislužila globoko spoštovanje članov družine, produkcijske ekipe in gledalcev.

Žal pa prihodnost zanjo ni imela prostega mesta. Upala je, da bo še vse dobro, pred poslednjo diagnozo pa trdno verjela, da se bo lahko udeležila skupinskega ogleda finalne oddaje in se poveselila skupaj s tekmovalci. Novembra je njeno upanje zamajala novica o vnovičnem napadu bolezni, a se kljub slabi napovedi ni predala temnim mislim. Vseskozi jo je vodila misel o pozitivnem odnosu do vsega, kar jo obdaja. Vera, da bo še vse dobro, sončen nasmeh in pozitivne misli so za vedno pustili pečat na vseh, ki so jo imeli priložnost spoznati.

Ksenija Sešel, počivaj v miru. foto: POP TV

Ksenja na tem svetu pustila velik pečat

Ksenija je vedno mislila na druge, bila je borka za pravico tistih, čigar glas ni bil slišan. Kot velika ljubiteljica živali si je prizadevala polepšati življenje psičkom, ki jim je svet obrnil hrbet. Razdajala se je, četudi je bila tudi sama tista, ki je potrebovala pomoč. V srca vseh, ki so jo poznali, se je zapisala kot človek z veliko začetnico. Za seboj je pustila neutolažljiva starša ter tri kosmata srca, dva psička in mucko, ki jim je nudila brezpogojno ljubezen.

»Ksenc! Ne zmorem ali pa preprosto le nočem verjeti, da si zgubila bitko in preprosto odšla. Ko si mi na kmetiji rekla, da je kmetija tvoja zadnja želja, sem se le grenko nasmehnil, češ da te čaka še ogromno lepih stvari v življenju, pa vendar ni bilo tako … Kmalu po kmetiji, je tvoje življenje spet postalo spet bitka z rakom, ki si jo danes na veliko žalost izgubila. Pa vendar vedi, da sem ponosen nate, tako kot vsi, ki smo te poznali. Borila si se do zadnjega atoma moči! Vzgled si nam bila in nam vedno boš. Vse kar ti lahko rečem je, HVALA in velik poklon. Pogrešam te piko naš …« je za naš prispevek zapisal Jan Klobasa, ki ga je prijateljičina smrt globoko prizadela. Neutolažljiva ostaja tudi Tanja Balabanić, ki pravi, da je ne bo nikoli pozabila: »V mojem srcu bo za vedno, v mislih pa bo ostala zapisana kot prava borka,« nam je zaupala in dodala, da je sklenila, da bo del denarja od prodanih majic No muhphy namenila družini Sešel.

prejšnji članek
Kdo je postal imitator sezone Znan obraz ima svoj glas?
Resničnostni šovi
Kdo je postal imitator sezone Znan obraz ima svoj glas?
naslednji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za ponedeljek?
Horoskop
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za ponedeljek?
#nasazenazenska
nasazenazenska