Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

»Moja prednost je, da znam ohraniti mirno kri.«

29. 12. 2019; 08.00
Avtor: Aleš Rod/Nova
Sara Rutar-Nova-Iskreno o

Sara se ne pusti vrteti okoli prsta! foto: Aleš-Rod

Sara Rutar (29) je s sodelovanjem v letošnjem šovu Kmetija gledalce razdelila na dva pola, na pol, ki jo obsoja, in na pol, ki se mu je prikupila.

V kakšnem spominu vam bo ostalo vaše sodelovanje v šovu Kmetija?

Kmetija je bila ena nora dogodivščina. Imela sem se zelo dobro, saj sem se znala umakniti. Nisem podlegla pritisku in provokacijam sotekmovalcev. V kuhinji sem imela svoje kraljestvo, saj mi je kuhinja zelo domača in že zaradi tega bom sodelovanje v šovu Kmetija ohranila v lepem spominu.

Nekateri vam očitajo, da ste se želeli prek kuhinje »prišlepati« do finala. Kaj menite o tem?

Na očitke se požvižgam, saj vem, da nisem delala samo v kuhinji in da sem pomagala pri vsaki nalogi. Ne nazadnje so se vsi otepali kuhinje, saj se ni nihče javil, da bi kuhal. Zavedati se je treba, da so bile sestavine omejene in jih je bilo treba premišljeno razdeliti, da smo bili siti. Doma smo navajeni, da imamo na mizi vsak dan zrezek, to tukaj žal ni bilo mogoče. A kuhanje mi ni bilo v breme, saj me sprošča, in ko sem videla zadovoljne obraze sotekmovalcev ob svoji kuhi, je bil s tem ves moj trud poplačan.

Ste na Kmetiji kaj pogrešali?

Pri kuhanju verjetno krompir, ki so ga posadili malo prepozno in ga zato nismo imeli. Drugače pa moram reči, da mi je bilo zelo všeč, da ni bilo mobilnega telefona in drugih elektronskih naprav, saj sem se lahko zaradi tega resnično odklopila. Po eni strani sem se lahko zavedela, koliko sem odvisna od tega, koliko nas vsa ta elektronika omejuje, a se tega sploh ne zavedamo. A brez tega žal ne gre. Sem se pa navadila tega, da ko pridem domov, odložim telefon, ga dam na letalski način in imam čas zase.

Med komentarji je bilo nekaj takšnih, ki so vam očitali, da ste v kuhinji zato, da lahko jeste, in da se to tudi opazi. Ste na kmetiji pridobili kakšen kilogram?

Mislim, da sem svojo moč v dvoboju z Renejem dokazala. Vedno pravim, da je eno trening, 80 odstotkov pa je prehrana. Pred leti, ko sem tekmovala, sem bila shirana. Če povem iskreno, si ob pogledu na fotografijo iz tistega obdobja nisem všeč. Takrat se tudi nisem dobro počutila. Zdaj sem zdrava punca, nisem pretežka in glede na svojo višino imam primerno težo. Zagotovo se kakšen kilogram več včasih nabere, je pa res, da smo na Kmetiji najprej vsi malo shujšali, v zadnjih tednih pa smo se vsi poredili, saj smo imeli zaradi tega, ker nas je bilo manj, več hrane. Sama sem prišla nazaj na težo, kot sem jo imela ob prihodu na Kmetijo.

V oddaji je bilo opaziti, da ste zelo samozavestni, nekateri bi rekli, celo samovšečni. Ste res?

Samovšečna zagotovo nisem. Samozavest mi vliva samodisciplina, ki sem je navajena že od malih nog, ko sem se ukvarjala s športom in glasbo. Imam kar nekaj rezultatov, ki to potrjujejo. Če sama zaupam vase, vem, da bom zaradi tega dosegla toliko boljši rezultat. Če zaupaš vase in si samozavesten, lahko dosežeš še boljše rezultate. Glede svojega dela sem vedno skromna, a zaupam vase.

V Kmetiji ste izjavili, da lahko vaš partner, če mu kaj ni prav, kar gre. Lahko pojasnite, kaj ste mislili s tem?

S partnerjem sva skupaj že več let in že takrat, ko sem sodelovala v MasterChefu, je bilo zanj precej težko. On pač te stvari dojema drugače. Verjamem, da je ljudem, ki nas spremljajo po televiziji, težje kot nam, ki gremo v šov. Zame je pravi partner nekdo, ki me vedno podpira. Če me nekaj veseli in mi koristi za mojo prihodnost – in tovrstni šovi mi –  pričakujem, da me bo partner pri tem podpiral. V neki točki moraš sebe postaviti na prvo mesto. Prav na Kmetiji sem se zavedela, da takrat, ko imam ljudi rada, delam bolj zanje kot zase. Seveda tega ne morem spremeniti čez noč, a upam, da mi uspe. Ni prav, da se odrekamo stvarem, ki nas veselijo in zaradi katerih rastemo zaradi drugih.

Kako bi opisali vajino zvezo?

Že pred vstopom v šov sva imela težave, s katerimi se sreča vsak, ki je v zvezi. Sem oseba, ki res veliko da. Od njega niti ne pričakujem, da mi mora dati ravno toliko nazaj, a včasih res da malo premalo oziroma ne ravno enako kot jaz. Tako jaz to doživljam. Že pred vstopom v Kmetijo in tudi zdaj, ko sem se vrnila, sem ga postavila pred določena dejstva, ki mi niso všeč. Po toliko letih sva prišla do točke, ko se je treba premakniti naprej. Rada bi si tudi ustvarila družino. Rada imam stvari dorečene in točno vem, kako in kaj, medtem ko on ni ravno človek dejanj. Ne želim stagnirati. Zato pravim, da obstajata samo dve poti, ali greva skupaj po eni poti ali pa greva na žalost vsak po svoji poti naprej. A to ne pomeni, da ga nimam rada. V vseh teh letih sva prestala veliko, z vsemi vzponi in padci, ki se pojavijo v vsaki zvezi.

Sara Rutar zagotovo ve, kaj hoče doseči v življenju. Zaradi tega je kar nekako pričakovano, da želi ob sebi partnerja, ki jo bo pri tem podpiral in ji stal ob strani. Morda to zveni marsikomu egoistično, morda v določenih pogledih čezmerno zaverovano vase in morda celo samovšečno. A kakršnokoli mnenje si je nekdo o Sari že ustvaril, nekaj gotovo drži, Sara ima nabrušen jezik, je neposredna in morda jo ravno zaradi tega tudi večkrat neupravičeno obsojajo.

prejšnji članek
Kaj si o mnenju gledalcev mislita zmagovalca Kmetije?
Resničnostni šovi
Kaj si o mnenju gledalcev mislita zmagovalca Kmetije?
naslednji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za nedeljo?
Horoskop
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za nedeljo?