mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Miki Vlahovič obljublja, da se bo potrudil

2. 2. 2020; 08.00
Avtor: AR/Nova
2_miki vlahovič

miki vlahovič. foto: POP TV

Miki Vlahovič (51), ki ga poznamo kot člana skupine Victory, se je odločil, da sprejme povabilo in zapleše na velikem odru šova Zvezde plešejo. Ali mu bo sodelovanje v šovu omogočilo tudi izpolnitev velike želje?

Zakaj ste sprejeli povabilo za sodelovanje v oddaji Zvezde plešejo?

Če bi me k sodelovanju povabili pred tremi leti, bi se jim za ponujeno priložnost zahvalil, a hladno rekel ne. Toda po 50. letu se mi je življenje nekako drugače odprlo in sem začel dihati s polnimi pljuči. Priznam, da zdaj, po petdesetem, z veseljem sprejmem nove izzive in sodelovanje v oddaji Zvezde plešejo je zagotovo eden izmed tovrstnih izzivov.

Omenili ste, da ste po 50. letu »zadihali« s polnimi pljuči. Je morda vzrok tega tudi t. i. kriza srednjih let?

Kriza srednjih let pri meni nima možnosti. Sem tako močan, da se ne dam in me ne more »podreti«. Toliko sem že prestal, da ni krize, ki bi se me lahko dotaknila in me upognila. (smeh)

Ste se že začeli pripravljati na vse izzive, ki vas čakajo v šovu?

Ne, ne treniram. Še na sprehode ne hodim, kaj šele, da bi še treniral. Karkoli me že čaka, bom spoznal takrat, in kakorkoli se bom tam izkazal, se pač bom. Niti slučajno se ne obremenjujem s tem. Zavedam se, da ne bom nikoli svetovni prvak v plesu, a sem prepričan, da bom v tem šovu neizmerno užival.

Miki Vlahovič se je odločil stopiti na plesni parket. foto: Aleš-Rod

V pretekli sezoni smo med drugimi spremljali Wernerja. Mislite, da se boste izkazali bolje kot on?

Do zdaj nisem bil ravno zvest gledalec te oddaje, a mi je bila vedno blizu. Pri nas je namreč v navadi, da se ob nedeljah zvečer pred televizijskim sprejemnikom zbere družina, zato smo to oddajo spremljali skupaj. Sam sem bil sicer bolj na telefonu ali tablici, medtem ko sta žena in hči vse skupaj spremljali pozorneje. A ko sem se »vrgel« v ta, do zdaj meni neznani ocean in vse skupaj začel sprejemati kot izziv, sem začel malo spremljati bolj pozorno. Ko sem videl Wernerja, sem se s tem nekako potolažil, saj če je lahko zaplesal on, bom lahko tudi jaz. (smeh)

Ste se že kdaj učili plesnih korakov?

V osmem razredu osnovne šole smo imeli plesne vaje, na katerih smo se naučili osnovnih korakov standardnih plesov. Bilo bi dobro, če bi v šolah imeli plesno vzgojo tudi zdaj. Nesmiselno se mi zdi, da se v šoli na primer učijo določenih podrobnosti pri matematiki, ki jim v življenju ne bodo prišle nikoli prav, medtem ko bi znanje plesnih korakov lahko velikokrat izkoristili.

Spoprijeti se boste morali z različnimi skupinami in vrstami plesov. Kateri vam bo šel po vašem mnenju najbolje od rok oziroma nog in kateri vam bo delal največ preglavic?

Najbolj domač mi je standardni ples, angleški in dunajski valček. Ta ples mi je tudi najbolj estetičen. Bojim se tanga, saj mi ni niti najmanj jasno, kako se pleše. Sam tango, kot ples, mi je sicer všeč, a si preprosto ne znam odšteti, kdaj je start, kdaj je prva, kdaj je druga ... To mi ni čisto razumljivo.

V preteklih sezonah je bilo med tekmovalci kar nekaj bolečin v mišicah in lažjih poškodb. Se tega kaj bojite?

Glede na to, da sem že malo v letih, se malo bojim, da se ne bi zgodilo kaj takšnega. Pri dvajsetih ali tridesetih bi to počel z lahkoto, zdaj pa ne bo šlo ravno tako, saj je telo že malo »obrabljeno« ter utrujeno. Zato se zavedam, da bodo bolečine oziroma »muskelfiber«. To lahko pričakujem. Ne želim pa si poškodovati kolen, saj ko enkrat poči, poči. To pa ni šala. Malo se tolažim s tem, da sem izgubil 15 kilogramov, kar je ob vsem tem velik plus.

Miki Vlahovič (Victory) je na otvoritev prišel z ženo Petro, hčerko Tio in sinom Markom. foto: PR

Bi si upali napovedati, do kod vam bo uspelo priti v oddaji?

Mislim, da nekje do polovice. Želim si priti do polovice, in če mi to uspe, se bom tega zelo razveselil.

Kaj menite, da vam bo prineslo sodelovanje v tem šovu?

Najbolj se veselim tega, da bom pridobil novo znanje s področja plesa in bom lahko pozneje ženo naučil novih plesnih korakov, ki jih sicer že zdaj dobro pozna, a mi bo morda uspelo, da mi bo njeno plesno znanje le uspelo nekako nadgraditi. Kot drugo se veselim tega, da bom na vseh vajah tudi malo okrepil telo, kar je čudovito, saj sem ga do zdaj izrabljal, in čas je, da naredim nekaj tudi za to, da mi bo še naprej dobro služilo. Starejši ko si, bolj gledaš na svoje telo. Poleg tega si želim, da bi lahko s to dodatno medijsko prepoznavnostjo, ki naj bi jo prineslo sodelovanje v tem šovu, še bolje promoviral našo novo pesem Le tebe rad imam. Upam, da nama bo z ženo prihodnje leto na maturantskem plesu hčerke uspelo tudi skupaj zaplesati in se zavrteti pod odrom. Vseskozi govorim, da ne želim igrati na maturantskem plesu svojih otrok, a zna se zgoditi ravno to, da bom prihodnje leto igral na hčerkinem maturantskem plesu.

Glede na to, da Miki Vlahovič že več kot 30 let igra, prepeva in zabava tudi številne maturante na njihovih maturantskih plesih, bi bilo res lepo in primerno, da bi se lahko tudi sam, s plesnim znanjem, ki ga bo usvojil v šovu Zvezde plešejo, zavrtel z ženo in hčerko po plesišču na hčerkinem maturantskem plesu ter tako izkusil čar in ponos tega čarobnega in nepozabnega trenutka, kar si kot skrben in ljubezniv oče zagotovo zasluži.

prejšnji članek
CECA: Življenja drugih je ne zanimajo
Svet slavnih
CECA: Življenja drugih je ne zanimajo
naslednji članek
Pevka Regina razkrila, kaj pogreša
Svet slavnih
Pevka Regina razkrila, kaj pogreša
#nasazenazenska
nasazenazenska