ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Savina razkrila, kako je odprla vrata novi ljubezni

11. 2. 2020; 08.30
Avtor: V.M.
Savina Atai

Savina Atai foto: Osebni arhiv

Sveže zaročena Savina Atai je v osebno pismo prelila občutke o klicu ljubezni in dvomih, ki so jo obdajali, nato pa čustven zapis oplemenitila s pogumom in ga poslala v svet.

Savina Atai je grški pravljici pomahala v slovo in se odpravila na Novo Zelandijo. Vest, da je razmerje z Giorgosom končano in da je zaročena z Američanom, pa je dala slutiti, da svetlolaska v Grčiji ni bila pomirjena in srečna.

Čas je za novo zgodbo …

'Kaj bodo pa drugi rekli?' Ne, Savina Atai ni dovolila, da bi jo ta misel odvrnila do sreče, za katero je neutrudno prosila zadnji dve leti. Ob glasu črvička, ki ji je načenjal zavest s šepetanjem, naj vendarle počaka, da se bodo drugi navadili, je pogumno zamahnila z roko in sledila vse glasnejšemu klicu. "Savina, takih iskric v očeh še nikdar nisi imela. Niti kot najstnica. Ne opravičuj se za svojo novo srečo. Ne samo, da si jo zaslužiš - PRIPADA TI," ji je pred odhodom na Novo Zelandijo dejala Irena, ženska, ki je zanjo skrbela kot mati.

Pa je odšla, v spodnjem zapisu pa strnila občutke, ki so jo obdajali pred veliko odločitvijo in ki bodo morda opogumili še kakšno dušo, da sledi svojim sanjam.

Grška pravljica je končana. foto: Quickfoto Gr

Izpod Savininega peresa

»To velja tudi zate, Tebe, ki to bereš. Pripada ti, da živiš svoje sanje. Včasih nam življenje zapre kakšna vrata zato, da se lahko odpre novo okno. Sprejmi to darilo. Sprejmiva ga. Jaz sem zadnji dve leti v balončke pridno pisala in risala kakšno življenje si želim. In predvsem, kakšen intimni odnos si želim. Vztrajala sem v tej vibraciji tudi, ko je bilo okoli mene vse prej kot to. Seveda sem padla iz nje. A sem se vračala. Znova in znova. Odločena. 

In potem. Se je najprej zgodil velik potres. Zaprl je vrata. Zapahnil. In potem. Se je ta vibracija uresničila. Razumska Savina pa je padla v paniko: "Ni še čas. Nisem še pripravljena!"

Pa želela sem si paket dobiti preko vrat, ne preko okna. Pa moram še malo počakati. Čas mora še preteči. Predvsem zaradi drugih, da se navadijo. Kaj bodo pa rekli? Še jaz ne razumem preobratov in hitrosti, kako jih bodo drugi. Savina, ki ni vredna in ne zna sprejemati, je našla kup razlogov, zakaj še ne. 

Življenje je zmajevalo z glavo:  "Punca Lunca, kaj naj s tabo?! Želiš si. Prosiš. Dobiš. Natančna dostava!!!! Zdaj pa ne sprejmeš paketa?! Ker je preko okna, ne vrat?! Si pa trmasta. Pa spet se pomanšuješ?! Samosabotiraš. Kaznuješ. Odlašaš.  Opravičuješ. Skrbi te za vse, razen zase ne.  Kako naj poskrbim zate, če ti ne skrbiš zase?! A si tako navajena trpeti, da se bojiš živeti?!

Včasih se nekaj na videz zgodi zelo na hitro, je pa v resnici rezultat let in let dela! Sprejmi. Tukaj je. Zdaj. Čas je. Vredna si. Ta trenutek je vse, kar je. Sprejmi ga. Prosim. ŽIVI!" Nasmehnila sem se.  In odprla paket, ter srce. Vsak dan se nasmehniva majhnih glasovom samosabotaže in pomanjšavanja v sebi. Objemiva jih. Slišiva jih.  A naj ne vodijo najinega življenja. Srce naj ga vodi.«

Sabina piše novo pravljico ...

Savina Atai

Savina Atai foto: Arhiv Zvezde

prejšnji članek
Razkrito: Helena Blagne ujeta popolnoma brez ličil
Svet slavnih
Razkrito: Helena Blagne ujeta popolnoma brez ličil
naslednji članek
Družina Natalije Verboten žaluje
Svet slavnih
Družina Natalije Verboten žaluje