žalostna ženska Dobra karma

'Odločila sem se pisati vsem tistim, ki ste ...

Simon Kukec Svet24.si

Ste ga videli? Na lastno pest je zapustil ...

jankovic ceferin bobo 2 Reporter.si

Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika ...

klop, klopi Svet24.si

Najbolj nevarna "zverina" v Sloveniji prebujena in...

20200219-00990349 Necenzurirano

Med epidemijo še čistka v policiji

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

MIHA ROBNIK na crnem 5 Njena.si

MasterChef: To se je zgodilo, ko je javno razgalil...

Zvezdana Mlakar osupla nad odločbo ministrstva
| V.M.

Zvezdana Mlakar osupla nad odločbo ministrstva

Zvezdana Mlakar, oa

Po navedbah ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano lame niso travojede živali. S slednjim se ne strinja Zvezdana Mlakar, ki lamam že 13 let nudi dom. 'Življenje ne živi v papirjih,' pravi voditeljica.

Igralka in voditeljica Zvezdana Mlakar zadnja tri leta tiho spremlja abotnost ministrstva, sedaj pa je sklenila, da na nepravilnost javno opozori. Zgolj s prijaznim namenom, da se popravijo navedbe, ki preprosto ne držijo in niso nikomur v pomoč.

»Dragi moji, javno razglašam, da so lame v Sloveniji mesojede živali! Ali kar pač že jedo, po odločbi Kmetijskega ministrstva ( pod katero je podpisana kmetijska ministrica ) lame niso travojede živali. Glede na to, da jih že več kot 13 let imamo doma, res ne vem več, od česa živijo. Kuham jim ne,« se hahlja Zvezdana, ki ima lame doma z namenom, da pasejo hribovite dele kmetije.

»Od Agencije za kmetijske trge sicer pričakujem odgovor v smislu, da se lame prehranjujejo s posebnimi, ekskluzivnimi rastlinami ali, da pač tako piše v nekem vsesplošnem evropskem aktu (smeh). Jaz pa vam zagotavljam, da naše lame jedo travo na travniku, solato iz mojega vrta, mlado grmičevje, sladkosnede so tudi, rade jedo jabolka, ki padajo z dreves. Življenje ne živi v papirjih. Ministrstva imamo ljudje zato, da nam olajšajo življenje, pomagajo in 'skrbijo' za nas, za naravo, živali, kulturno dediščino ... skrbijo predvsem za to, da se dogovorimo za neka pravila, ki pa naj bodo nam v pomoč, za lame bomo poskrbeli mi,« je prepričana Zvezdana, ki srčno upa, da bo njeno dobronamerno opozorilo prišlo do pravih ušes.