luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

lucija sikovec usaj pl1 Reporter.si

Upam si trditi, da ko je Janša prevzel ...

infekecijska klinika ljubljana, koronavirus Svet24.si

V soboto potrjenih 46 novih okužb, ugasnili dve ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

alenka_kosir16 Njena.si

Alenka Košir čez noč ostala brez dela

Zvezdana Mlakar osupla nad odločbo ministrstva
| V.M.

Zvezdana Mlakar osupla nad odločbo ministrstva

Zvezdana Mlakar, oa

Po navedbah ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano lame niso travojede živali. S slednjim se ne strinja Zvezdana Mlakar, ki lamam že 13 let nudi dom. 'Življenje ne živi v papirjih,' pravi voditeljica.

Igralka in voditeljica Zvezdana Mlakar zadnja tri leta tiho spremlja abotnost ministrstva, sedaj pa je sklenila, da na nepravilnost javno opozori. Zgolj s prijaznim namenom, da se popravijo navedbe, ki preprosto ne držijo in niso nikomur v pomoč.

»Dragi moji, javno razglašam, da so lame v Sloveniji mesojede živali! Ali kar pač že jedo, po odločbi Kmetijskega ministrstva ( pod katero je podpisana kmetijska ministrica ) lame niso travojede živali. Glede na to, da jih že več kot 13 let imamo doma, res ne vem več, od česa živijo. Kuham jim ne,« se hahlja Zvezdana, ki ima lame doma z namenom, da pasejo hribovite dele kmetije.

»Od Agencije za kmetijske trge sicer pričakujem odgovor v smislu, da se lame prehranjujejo s posebnimi, ekskluzivnimi rastlinami ali, da pač tako piše v nekem vsesplošnem evropskem aktu (smeh). Jaz pa vam zagotavljam, da naše lame jedo travo na travniku, solato iz mojega vrta, mlado grmičevje, sladkosnede so tudi, rade jedo jabolka, ki padajo z dreves. Življenje ne živi v papirjih. Ministrstva imamo ljudje zato, da nam olajšajo življenje, pomagajo in 'skrbijo' za nas, za naravo, živali, kulturno dediščino ... skrbijo predvsem za to, da se dogovorimo za neka pravila, ki pa naj bodo nam v pomoč, za lame bomo poskrbeli mi,« je prepričana Zvezdana, ki srčno upa, da bo njeno dobronamerno opozorilo prišlo do pravih ušes.