mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1)
Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. Ste jo videli?

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nekoč priljubljena pevka Pika Božič iskreno o lepotnih popravkih

24. 2. 2020; 08.00
Avtor: K.M.
Pika Božič

Pika je v zadnjih letih zelo malo prisotna na javnih dogajanjih, zato so je bili vsi še toliko bolj veseli. foto: M24.si

Podpira samostojno odločanje in individualno odgovornost.

Pika Božič je leta 1996 začela svojo kariero v zasedbi Sound Attack in kasneje izdala še dva solo albuma. Kasneje se je popolnoma umaknila z odrov in se šele nekaj let le redko in za posebne priložnosti vrnila kot glasbena gostja.

Pika Božič Slapar foto: osebni arhiv

Posvetila se je samostojnim projektom in lastnemu poslu, v letu 2020 pa začela s projektom SHINE by Plital, kjer nudijo osebno in partnersko svetovanje. Pred dnevi je na uradni Facebook strani objavila tudi svoje razmišljanje o lepotnih popravkih. "Osebno nisem pristaš 'polikanih' obrazov med katerimi s asom ni več nikakršne razlike. .. razume, da je svet usmerjen v perfekcionizem ... mediji, marketing, celo nas um ... toda kaj sploh je perfekcionizem? Privzdignjene obrvi? Zavihani kotički velikih ustnic? Napeta in okrogla lička? Vitek pas in velika zadnjica," se sprašuje Pika in dodaja: "Sprašujem se, kaj smo v resnici plačali, ko smo si skoraj popolnoma spremenili obraz! Smo s tem kupili boljšo samopodobo? Potrditev svoje vrednosti? Vsi se radi slikamo z raznimi filtri, ker kar nekaj napakic izgine ... še vedno pa je največ, da lahko brez sramu in make upa skočiš do trgovine po sveže žemljice, ki jih bodo otroci ali partner kar se da slastno zmazal za zajtrk. In ob tem, ko se bomo zadovoljno nasmehnili tej sreči, ki sedi za mizo, se nam bo zaradi teh nasmehov narisala se kakšna nova, dodatna gubica okoli oči. Pa kaj pol!"

Najbolj pa razmišljanje vzbudi njena zaključna misel. "Mogoče pa je čas, da smo všeč sebi in ne merilom, ki jih postavljajo ljudje, ki jih v resnici nikoli ne bomo ne srečali, kaj šele spoznali."

Njen celoten zapis pa si lahko preberete na uradnem Facebook profilu. 

prejšnji članek
Kim Kardashian mislila, da je njena hčerkica umrla
Svet slavnih
Kim Kardashian mislila, da je njena hčerkica umrla
naslednji članek
Zaradi Domna Kumra jokala kot dež
Svet slavnih
Zaradi Domna Kumra jokala kot dež