tim kevin ravnjak 1 Dobra karma

Udarci usode: športnik zaradi poškodbe glave in ...

ana maria mitic 4 Svet24.si

Ana Maria Mitič je razkrila skrivnost izgube ...

UV2 simon miranda-pl Reporter.si

Politične trofeje usodne ženske: katere ...

kos patria Svet24.si

Strokovnjak, v katerem vidijo operativca globoke ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

križevniška-ulica Odkrito.si

Vandali na Križevniški

barara Njena.si

Ljubezen po domače: Barbara pokazala nosečniški...

Skrita vloga zvezdnika v seriji Dobri zdravnik
| V.M.

Skrita vloga zvezdnika v seriji Dobri zdravnik

Dobri zdravnik, Good Doctor, Freddie Highmore, Pop TV

Freddie Highmore, ki v seriji Dobri zdravnik upodablja avtističnega kirurga dr. Murphyja, ima v celotni zgodbi pravzaprav veliko večjo vlogo, kot se zdi na prvi pogled. Freddie namreč ni le igralec, temveč tudi scenarist, učitelj, študent, glas prezrtih in ne razumljenih …

Igralec Freddie Highmore sodelovanja v seriji Dobri zdravnik ne jemlje kot zgolj še eno vlogo, ki jo bo prištel imenom v kariernem solpiču dosežkov. Freddie namreč do serije čuti veliko odgovornost in ljubezen, zato niti ni tako presenetljivo, da se je nadarjeni igralec aktivno vključil v nastajanje zgodbe in pričel sodelovati tudi kot scenarist. Kot je pojasnil pred dnevi, slednje zanj predstavlja zelo veliko osebno zadovoljstvo.

Foto: Profimedia - Freddie Highmore

Highmore je že pred časom dejal, da je vseskozi študent svojega lika, izven igralske vloge pa serijo dojema še dandanes, saj stremi k temu, da s svojim poglobljenim delom pomaga ljudem razširiti obzorja ter uvideti, kako veliko, dragoceno in raznoliko bogastvo skrivajo v sebi avtisti.

Da bi bila upodobitev avtista čimbolj realistična, sta se tako Freddie kot scenarist in producent David Shore posvetila intenzivnemu preučevanju avtizma. No, Freddie se je pravzaprav bolj kot v študijske zapise poglabljal v svojo okolico. Okoli sebe ima namreč najboljše inštruktorje, saj so ljudje z avtizmom že nekaj let del njegovega življenja.