svoboda, veselje, sreča Dobra karma

Osupljive misli o obilju in načini, ki ga ...

Simon Kukec Svet24.si

Ste ga videli? Na lastno pest je zapustil ...

jankovic ceferin bobo 2 Reporter.si

Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika ...

klop, klopi Svet24.si

Najbolj nevarna "zverina" v Sloveniji prebujena in...

20200219-00990349 Necenzurirano

Med epidemijo še čistka v policiji

Boris in Sebastian Cavazza Odkrito.si

Kri ni voda

MIHA ROBNIK na crnem 5 Njena.si

MasterChef: To se je zgodilo, ko je javno razgalil...

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija razočarala superfinalistko
| K.M.

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija razočarala superfinalistko

Lina Kuduzović je blestela v kreaciji mariborskega modnega oblikovalca Davida Hojnika (DH fashion), Marko Vavpotič, M24.si

Zakaj takšna odločitev ustvarjalcev slovenskega izbora za predstavnika na pesmi Evrovizije? Imamo pojasnila ...

Letošnja superfinalistka izbora EMA Lina Kuduzović je na svojem družbenem omrežju opozorila na morebitno nepravično potezo ustvarjalcev izbora. Z uradnega YouTube kanala EMA Eurovision Slovenia so namreč izginili vsi videoposnetki sobotnih nastopov, razen videoposnetek zmagovalnega nastopa Ane Soklič, in bili v torek spet naloženi. To pomeni, da so izginili tudi vsi ogledi posnetkov, ki pa predvsem mladim glasbenikom predstavljajo neko vrsto potrditve. 

Dokaz, da so bili posnetki v sredo še enkrat naloženi, lahko vidite >>TUKAJ<<.

"Z vsem spoštovanjem do EME, bila je prelepa izkušnja, ampak ne morete zbrisati VSEH videoposnetkov ostalih izvajalcev, ki so tako trdo delali na svojih pesmih, nastopu, glasbi ... in ob tem pustiti vidoposnetka zmagovalke, da ima lahko največ ogledov. To je takšno razočaranje," je na Instagramu zapisala Lina in dodala, da so imeli vsi minimalno 10 tisoč ogledov, ona pa okoli 80 tisoč. Videoposnetek Aninega nastopa ima trenutno nekaj manj kot 300 tisoč ogledov. 

Na naše vprašanje v povezavi z Lininim zapisom, so uradno odgovorili tudi na RTV Slovenija. V sporočilu službe za komuniciranje pa je zapisano: 

"Vse posnetke nastopajočih na EMI 2020 smo v torek, 26. 2. 2020, na novo naložili na uradni YouTube kanal (EMA Eurovision Slovenia). Pri prejšnjih posnetkih, sploh pri tistih, kjer smo uporabljali hitre in številne menjave svetlobnih efektov in hitre menjave kadrov ter pri posnetkih, kjer smo uporabljali stedicam, slika na določenih mestih namreč ni bila jasna. Verjamemo, da je bolj pomembno, da imamo na YouTube kanalu posnetke vrhunske kakovosti, saj bodo ti na spletu ostali za vedno. Žal pa se posnetkov ne da zgolj zamenjati, ampak jih je bilo treba na novo naložiti. Verjamemo tudi, da tudi vsem izvajalcem bolj koristi, da imajo objavljene najbolj kakovostne posnetke."

Podali pa so tudi pojasnilo, zakaj niso odstranili posnetka zmagovalke, Ane Soklič. Razlogi za to pa so po njihovih besedah trije.

"Prvič: posnetek je že od nedelje prvi na tako imenovanem trendingu, kar pomeni, da je najbolj priljubljen posnetek v Sloveniji, med vsemi, ki so objavljeni na YouTubu. Drugič: ta posnetek je relativno korekten, saj so kadri pri nastopu dolgi in počasni, enako velja za svetlobne efekte. Tretjič: nov posnetek nastopa Ane Soklič bo v dobrem tednu v najvišji možni kakovosti naložen in objavljen na uradnem evrovizijskem kanalu."